Jūrmalnieki mājās paņem četras zelta medaļas

 

Nikitas jaunā laiva ieguvusi jaunu dizainu, tai skaitā sponsoru un atbalstītāju logo. Foto: Publicitātes attēls

Jūrmala Racing Team | 24.jūnijs 2016 11:39

19. jūnijā, pirmsjāņu svētdienā, Latvijas čempionāta posms ūdensmotosportā notika Jūrmalā, Lielupes akvatorijā pie CSDD. Sākotnēji sacensības bija noliktas uz sestdienu, taču bija pārāk liels vējš, tāpēc nācās tās pārcelt uz nākamo dienu.

Svētdien, par laimi, gan joprojām bija vējains, taču nu jau bija iespējams braukt. Neskatoties uz pārcelšanu, uz sacensībām bija ieradušies gana daudz skatītāju.

Uz Jūrmalas posmu bija ieradies „ASV” laivu konstruktors Aleksandrs Ščerbiņins, lai paskatītos uz Nikitas sniegumu ar jauno F4 laivu. "Pirms sacensībām kopā ar Mārtiņu Bergholcu strādājām gan pie laivas tehniskās uzlabošanas, gan pie stratēģiskiem risinājumiem, kurus pārbaudījām sacensību gaitā," pastāstīja Nikita Lijcs, "Jūrmala Racing Team" komandas F4 pilots.

F4 klasē piedalījās septiņi dalībnieki, kas ir visai ievērojams skaits. Diemžēl ne visiem izdevās tikt līdz finišam. Nikita: "F4 klasē bija divi braucieni pēc kārtas. Startēju no pirmās pozīcijas, atbilstoši iepriekšējā - Liepājas - posma rezultātiem."

Uz šo posmu bija atbraucis arī somu F4 pilots Maninens, kurš iepriekšējā sezonā uzvarēja Eiropas čempionata sacensībās un varēja sastādīt Nikitam spēcīgu konkurenci. Taču saplīsa stūres detaļa, tāpēc soms piedalījās tikai vienā braucienā.

Nepaveicās pilotam Pauļum Stainim, kurš apmeta salto ar laivu vien 100 metrus pirms finiša. Kā noskaidrojās vēlāk, labojot ar ūdeni piesmelto motoru, tad vaina bijusi tehniska, plus joprojām lielie viļņi. Diemžēl mazliet pietrūka laika, lai sagatavotu laivu turpmākajiem braucieniem, līdz ar to Pauļum todien sacensības bija beigušās.

F4 klasē "Jūrmala Racing Team" piloti izcīnīja pirmo (Nikita Lijcs) un otro vietu (Toms Smilškalns), kopvērtējumā komanda ierindojās otrajā vietā. Pirmie šoreiz - "Mēmeles sports" no Bauskas, trešie - "UPB Energy" no Liepājas.

Viesi bija apmierināti gan ar sacensību organizatorisko pusi, gan arī vietu, tāpēc ir cerība, ka Jūrmalā notiekošajās sacensībās arī turpmāk varam gaidīt augsta līmeņa sportistu piedalīšanos.

Jūrmalas komandas līderis priecājās par jūrmalnieku interesi: "Bija ļoti patīkami, ka ir daudz skatītāju. Liels paldies viņiem par atbalstu!".

No 1.-3.jūlijam Alūksnes ezerā notiks Pasaules čempionāts "Formula Future". "Sākam strādāt ar jauniešiem. Šobrīd ir trīs Jūrmalas bērni, kuri grib mēģināt braukt "Formula Future"," stāstīja Nikita. Jau šonedēļ notiek pirmie treniņi. Šo otrdien Jūrmalas junioru komanda kopā ar Nikitu piedalījās treniņnometnē Bauskā Mēmeles sporta klubā. Tur jau otro gadu notiek šādas "Formula Future" treniņnometnes, kur ne tik daudz tiek atlasīti labākie un talantīgākie, cik visos bērnos, kuri izrāda interesi, raisīt vēlmi iesaistīties šajā sporta veidā. „Tās emocijas, kas tur bija vērojamas, ir pat grūti aprakstīt. Bērni bija sajūsmā. Izbraukt ar laivu bija iespēja jebkuram bērnam, kurš bija atnācis. Līdzīga nometne iecerēta arī pie mums Jūrmalā,” iespaidos pēc Bauskas nometnes dalījās Nikita.

Arī uz Jūrmalas posma sacensībām bija daudz bērnu. "Veidosim ūdens motosporta skolu Jūrmalā, šim nolūkam Ūdens motosporta federācija jau ir piešķīrusi laivu. Aicinām vecākus, kuru bērniem būtu interese pamēģināt braukt, droši sazināties ar mums, nākt un mēģināt braukt. Treniņi notiks tepat Lielupē, pie CSDD. Tiek gaidīti bērni vecumā no septiņu gadu vecuma (vecuma ziņā citu ierobežojumu nav). Tiklīdz būs precīzāka informācija par bērnu treniņnometni, informācija būs pieejama gan Nikitas Lijca Facebook profilā, gan laikrakstā. Sekojiet informācijai! Arī vecāki var pamēģināt izbraukt ar laivu, lai redzētu, kā tas ir," aicināja Nikita. Interesenti aicināti rakstīt uz jau minēto profilu Facebook vai sazināties ar Nikitu ar laikraksta starpniecību.

"Jūrmala Racing Team" ir iegādājusies F2 klases laivu, taču tā vēl prasa daudz darba un līdzekļu, tāpēc piedalīšanās sacensībās šajā klasē vēl patālā nākotnē. Komanda aicina uz sadarbību sponsorus, kas varētu palīdzēt iegādāties motoru un sagatavot laivu.

Nākamās sacensības Nikitam 7.-9. jūlijā Norvēģijā - pirmais Pasaules čempionāta posms F4 un F2 klasēs. Kā sacīja Nikita, tad šajā sezonā piecu posmu vietā notiks tikai trīs (divi pirmie ir atcelti), tāpēc ir ļoti svarīgi sasniegt labus rezultātus katrā no posmiem, jo kļūdas var maksāt dārgi. Taču šogad ir vairāki jauni dalībnieki, kuru spējas starptautiskā arēnā nav vēl redzētas, "melnie zirdziņi", tāpēc sacensības solās būt īpaši interesantas. Turam īkšķus par Nikitu!

Nikitas jaunā laiva ieguvusi jaunu dizainu, tai skaitā sponsoru un atbalstītāju logo. Foto: Publicitātes attēls

Laikam vizuāli visiespaidīgākais skats sacensībās bija Pauļus Stainis salto ar laivu vien 100 metrus pirms finiša. Par laimi, avārijai nebija smagu seku - necieta ne pilots, ne laiva.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti