Rīgas lidostā var "Jūrmala Racing Team" ātrumlaivu un iepazīties ar šā gada plāniem

 

Foto: Jūrmala Racing Team

Jūrmala Racing Team | 22.februāris 2017 16:28

Rīgas starptautiskajā lidostā ūdens moto sporta komanda "Jūrmala Racing Team" no 20. februāra līdz 20. martam ir izvietojusi savu ātrumlaivu un stendus.

Protams, ka šāda reklāmas akcija nav palikusi bez ievērības arī sociālajos tīklos, tāpēc par šo akciju iztaujājām komandas līderi Nikitu Lijcu.

“Mērķis - veidot publicitāti ūdens motosportam, komandai "Jūrmala Racing Team" un sev pašam, piesaistīt cilvēkus šim sporta veidam, arī bērnus - lai nāk trenēties,” pauda N. Lijcs. Viens no stendiem veltīts sportistam, bet otrs aicina bērnus trenēties Jūrmalas ūdens motosporta komandā - ar uzsvaru, ka treniņi ir par brīvu. “Pie mums ir individuāla pieeja katram bērnam. Tiks organizētas ūdens motosporta treniņnometnes. Tehnika ir, darbs iet uz priekšu,” akciju pamato sportists: “Tagad strādājam pie tā, lai cilvēki zinātu, kas ir ūdens motosports, ir iespēja atnākt, izmēģināt pašam braukt un uzzināt kaut ko jaunu.”

N.Lijcs atzina, ka šādas reklāmas akcijas noorganizēt nav nemaz tik viegli - divus, trīs mēnešus notikaušas sarunas par laivas eksponēšanu dažādos tirdzniecības centros, taču viss apstājies pret naudas līdzekļiem. Tad izdevās izveidot sadarbību ar Rīgas lidostu, ar ko bija sadarbība jau trīs gadus iepriekš. “Ir ieguldīts liels darbs, lai visu sarunātu, sagatavotu banerus, visu saliktu. Jaunā laiva ir par 20 centimetriem platāka, un bija uztraukums, vai to varēs ienest. Biju aizbraucis visu nomērīt un izdomājām labu paņēmienu, kā to izdarīt. Iznāca tā, ka laiva ieripoja tik ātri, ka neviens pat nepamanīja. Atnāca palīgā daudzi draugi - liels paldies viņiem par to,” stāsta Nikita.

Sportists priecīgs, ka tagad, kad viss ir salikts, cilvēki nāk un skatās, izmanto iespēju nofotografēties, apskatīt laivu. Turklāt šajā laikā "Jūrmala Racing Team" organizē arī nelielu konkursu: nofotografējies ar laivu, publicējies sociālajā tīklā facebook.com ar klāt pievienotu atzīmi #NLijcs71 un iegūsti balvu. Uzvarētāji tiks noskaidroti pēc 20. martam.

Kas attiecas uz bērnu treniņiem, tad, kā informēja Nikita, bērni drīkst sākt trenēties no sešu gadu vecuma. Ja ir jautājumi par treniņu norisi, par lietām, kas ar to saistītas, var sazināties tieši ar Nikitu Lijcu sociālajā tīklā Facebook, caur e-pastu vai telefonu. Plašāka informācija vēl sekos. Pagaidām ir lietas, kas tiek turētas noslēpumā, lai būtu arī kāds pārsteigums.

Latvijā Formula Future (bērniem domātā) kļūst populārāka - ne tikai Jūrmalā, bet arī Alūksnē, Bauskā, top Liepājā. Kad februārī notika federācijas sapulce, runāts arī par sporta nometņu rīkošanu - lai bērni varētu pacīnīties ar citu komandu braucējiem, apmainīties ar iegūto pieredzi. Būtiski atzīmēt, ka bērniem ir arī Lielais Mērķis - tā ir Latvijas izlase, uz kuru tiks atlasīti 20 bērni, kas sadalīti pa vecuma grupām. Labākie ar federācijas atbalstu varēs doties uz pasaules čempionātu Ungārijā.

“Latvijā šī klase jau ir 2-3 gadus, un tajā jau ir savi čempioni. Domāju, arī Jūrmalai ir iespēja - ja bērni tiks izlasē, arī mūsējiem būs iespēja kļūt par pasaules čempioniem Formula Future klasē,” Nikita, kurš pats ir divkārtējs pasaules čempions, domā jau par savu nākamo maiņu.

Kā pastāstīja Nikita, tad sadarbībā ar Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centru tiks izveidots ūdens motosporta pulciņš un rīkotas nodarbības. Būs ne tikai praktiskie, bet arī teorētiskie uzdevumi, jo vispirms ir jāiemācās, kas un kā strādā, būs fiziskās sagatavotības treniņi. Mērķis ir ne tikai dot iespēju braukt ar šo tehniku, bet arī mācīties kaut ko darīt ar savām rokām - lai mazais cilvēciņš varētu pēc tam arī naglu sienā iedzīt. “Skatoties uz mana pagalma bērniem, redzu, ka viņi pat vairākas dienas pēc kārtas neiziet no mājām. Dažreiz paaicinu kādu līdzi uz garāžu un iedodu viņam kaut ko skrūvēt. Ja sēž mājās un negrib iet, piemēram, slidot uz upi, tad dod iespēju viņam uztaisīt hokeja vārtus, lai rodas interese. Kad uzbūvē kaut ko ar savām rokām, tad ir interesanti ar to nodarboties. Vajag iemācīt to, ko bērns dara datorā, izdarīt ar savām rokām un izmēģināt reālajā dzīvē,” pedagoga talantu attīsta Nikita.

Šobrīd domas sportistam jau pie šīs sezonas startiem un tad, kad laivu atvedīs no lidostas, sāksies gatavošanās jaunajai sezonai. “Kad ledus nokusīs un būs iespēja iziet uz ūdens, tad arī sāksies pirmie testi. Jo ātrāk mēs sāksim, jo labāk būs. Pašlaik darbs, ko darām, ir darbs ar tehniku garāžā. Tas, ko esam izdomājuši, ir izdarīts, tagad ir jāveic testi un treniņi.”

Šosezon paredzētas 15 dažāda mēroga sacensības, tai skaitā trīs pasaules posmi, viens Eiropas posms. Arī Lietuvā paredzēts viens no šiem posmiem - cerams, ka "Jūrmala Racing Team" atbalstītāji, fani aizbrauks uz sacensībām. Tie būs ļoti spilgti svētki.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti