Otrais Latvijas čempionāta posms ūdensmotosportā bez avārijām

 

Foto: Publicitātes attēls

Jūrmala Racing Team | 7.jūnijs 2017 9:39

Jau nedēļu pēc Aizkrauklē aizvadītā I posma Jūrmala uzņēma Latvijas čempionāta ūdens motosportā II posmu.

Laika apstākļi bija mainīgi, vējš vēl piektdien bija diezgan stiprs, tāpēc rīkotāji nebija droši, vai nenāksies sacensības pārcelt uz vēlāku laiku. Tomēr sestdienas rīts atausa jauks un mierīgs, tāpēc viss notika gandrīz kā plānots.

Uz sacensībām bija ieradušies 40 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Divi Igaunijas sportisti pārstāvēja arī "Jurmala Racing Team": Georgs Iļjins startēja jauniešu klasēs GT15 un JT250, kurš Aizkrauklē avarēja un guva traumas, bet uz Jūrmalas posmu sportists atkal bija gatavs startēt. Otrs Igaunijas sportists Aivars Komisārs startēja GT30 klasē un Jūrmalā bija pirmais.

Lietuvas sportisti vairs nevar piedalīties sacensībās zem Jūrmalas komandas karoga, jo tagad tur pieņemti noteikumi, kas liedz tā darīt. Komandu kopvērtējumā Jūrmala, tāpat kā pirmajā posmā, palika otrā. Līdz pirmajai vietai pietrūka 40 punktu. Komandai trūkst viena sportista, kas varētu iegūt šos punktus. Šogad gan Jūrmalas komanda ieguvusi divus jaunus braucējus. Abi ir ogrēnieši, agrākie autosportisti. FR1000 klasē startē Dāvis Aupe un T550 klasē - Toms Timohins. Iepriekšējās sacensībās, Aizkrauklē, Dāvim bija arī Eiropas čempionāta posms, kurā viņš ieguva 4. un 5. vietu. Tas ir labs rezultāts, var redzēt, ka sportists ir perspektīvs, ir labs mehāniķis, tehnika ir ļoti labi sagatavota. Tomam treniņos palīdz Nikita Lijcs. "Patīkami, ka tavs darbs nes rezultātus," teic Nikita.
Diemžēl no komandu vismaz uz vienu sezonu pametis Vladimirs Fjodorovs, kuram ir veselības problēmas.
"Jūrmala Racing Team" bija parūpējušies par fanu atribūtiem - krekliņiem un karodziņiem, kā arī pati komanda tērpās vienādos, ļoti glītos krekliņos. Cilvēku bija daudz, un Nikita sacīja - ir tik forši, ka tu brauc un redzi, ka tev no krasta māj līdzjutēji.

Par savu startu Nikita teic tā: "Mainījām šo to dzinējā, līdz sapināmies meistarībā. Aizkrauklē tas vēl tā nebija jūtams, bet Jūrmalā Pauļus Stainis pirmajā braucienā nobrauca pirmais ar lielu atrāvienu. Bija slikta sajūta, - zinu, ka varu, bet motors nevelk. Nolēmām riskēt un izjaukt dzinēju sacensību vietā. Izjaukt jau bija ātri, salikt atpakaļ - vairs ne tik ātri... Nācās lūgt pārējiem sportistiem savā klasē, lai ļauj pārcelt otru braucienu uz sacensību beigām. Paldies viņiem, ka piekrita. Kā pēdējie izgājām uz starta. Jau uzreiz bija jūtams, ka ir! Pēdējā brauciena guvu pirmo vietu un punktu skaits dubultojās." Īpaši liels prieks Nikitam ir par to, ka ļoti daudz cilvēku šoreiz palika līdz sacensību beigām, līdz pat apbalvošanai.

"Jūrmala Racing Team" Jūrmalas sacensībās divas pirmās vietas: Aivaram Komisāram GT30 klasē un Nikitam Lijcam F4 klasē, komandu kopvērtējumā - 2. vieta.

Nikita uzsver, ka komandai vajadzīgi jauni braucēji, īpaši jau tādi, kas būtu gatavi pievērsties ūdens motosportam pavisam nopietni. "Domāju, ka komanda augs - būs vairāk gan sportistu, gan mehāniķu. Jo vairāk cilvēku, jo vieglāk strādāt, vieglāk sasniegt labākus rezultātus." Tikai braukšana uz sacensībām lielākai komandai sarežģītāka - būs vajadzīgs papildu transports, arī nakšņošana maksā naudu. Mārtiņš Bergholcs, kurš iepriekšējā sezonā daudz palīdzēja Ņikitam, šosezon aizņemts Liepājā, kuras komandai uzstādīts mērķis sezonā komandu kopvērtējumā iegūt pirmo vietu, taču turpinas palīdzēt Ņikitam sasniegt augstus rezultātus starptautiskās sacensībās.

Nemitīgi tiek domāts par jauniešu piesaistīšanu. "Formula Future" attīstās, arī Jūrmalas sacensībās bija bērni, kuri izrādīja dzīvu interesi. Uz nodarbībām bija atnākusi arī karatiste Marija Luīze Muižniece, kura uzrādīja ļoti labus rezultātus.

Nikita arī šajā sezonā plāno startēt arī Pasaules čempionātā. Šosezon plānoti tikai trīs posmi, un jau nākamnedēļ pirmais posms Somijā, Imatrā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti