Aizvadīts pirmais pasaules čempionāta posms F4 ātrumlaivām

 

Foto: Publicitātes attēls

Jūrmala Racing Team | 19.jūnijs 2018 10:02

Aizvadītajās brīvdienās, 16. un 17.jūnijā, norisinājās pirmais pasaules čempionāta posms F4 ātrumlaivu sacensībās, Barcis, Itālijā.

Neskatoties uz to, ka dabas skati un laikapstākļi lutināja, sacensību gaita norisinājās ne tik krāšņi. Pirmajā dienā pēc treniņbrauciena ierindojāmies trešajā vietā un bijām pārliecināti, ka rezerve ir pietiekama, sacensībās spēsim uzlabot savu laiku. Diemžēl bija ļoti karsts gaiss, savukārt ūdens ledaini auksts, kas slikti ietekmēja dzinēja darbību, brīvo treniņu laika uzradītie rezultāti bija apmierināmi ar rezervi uz perspektīvu, taču kvalifikācijas laikā ar katru apli jūtu, ka dzinējam zūd jauda līdz ar to bija sliktāki apļa laiki, kā rezultātā pēc trijiem kvalifikācija braucieniem smagā cīņā ieridojamies 5.vietā, atpaliekot no līdera Tuukkas Lehtonena (Somija) par 1.5 sekundēm.

Starta pirmajā taisne jaudas trūkuma dēļ neizdevās izvirzīties līdera pozīcijā, zaudējot vairākas pozīcijas brauciena laika nācās cīnīties, finišejot piektajā pozīcijā. Lai uzlabotu situāciju un pasargātu dzinēju, tika nolēmts mainīt motoru.

Otrās dienas rītā bijām noskaņoti cīnīties. Taču kvalifikācijas braucienā palikām 6.pozīcijā uzlabojot apļa laiku par 0.5 sekundēm, bet atpaliekot no līdera Bena Jelfa (Anglija) par 1.2 sekundēm. Startējot, zaudējam laiku un vienu pozīciju, kuru sacensību laikā atguvām un finišējām 6. vietā. Kopvērtējumā palikām 5.vietā. Nākamās sacensības Eiropas čempionāts F4 norisināsies Latvijā, Alūksnē 13-14 jūlijā.

Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc pirmā posmā :
1. Morgan Jernfast 34 pts
2. Tuukka Lehtonen 33 pts
3. Rudy Revert 28 pts
4. Quentin Dailly 26 pts
5. Nikita Lijcs 21 pts

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti