Komisārs - Alūksnes ezerā var rīkot pasaules čempionātu Formula 2 ātrumlaivām

 

Foto: Viesturs Lācis

LŪMSF | 6.augusts 2018 13:52

Latvijas Ūdens motosporta federācija (turpmāk – Federācija) saņēma Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas (UIM) sacensību komisāra Gordona Suterlanda (Gordon Sutherland, Lielbritānija) atskaiti par Eiropas čempionātu F4 ātrumlaivu klasē, kas notika š.g. 13.-15.jūlijā Alūksnē, Alūksnes ezerā pie Pilssalas, kur pēc rekonstrukcijas ir izveidota ne tikai izcila atpūtas, bet arī sacensību vieta.

Komisāra G.Suterlanda galvenā atziņa ir: “Sacensību vieta ir ideāla un pilnībā atbilst pasaules čempionāta rīkošanai prestižajā Formula 2 klasē ātrumlaivām. Alūksnē labprāt atgrieztos”. G.Suterlands ir ļoti pieredzējis komisārs Formula 1 un Formula 2 ātrumlaivu klasēs, un tas ļauj Federācijai lepoties ar komisāra izcilo novērtējumu.

Eiropas čempionātā F4 ātrumlaivu klasē notika kvalifikācijas brauciens un četri atsevišķi braucieni četru boju kreiso pagriezienu distancē. Ieskaitē tiek ņemti trīs labāko braucienu rezultāti. Vienpadsmit pārstāvēto valstu vidū pārliecinoši labākais bija Morgans Džernfasts (Morgan Jernfast, Zviedrijas), kurš ieguva Eiropas čempiona F4 titulu, aiz sevis atstājot somu pilotu Tukku Lehtonenu (Tukka Lehtonen, Somija) un Benu Dželfu (Ben Jelf, Lielbritānija). Lietuvas pilots Paulius Stainis (Paulius Stainys) palika aiz goda pjedestāla, bet Latvijas piloti Ņikita Lijcs (Jūrmala) un Niklāvs Parolis (Liepāja) parādīja stabilu sniegumu, un ierindojās attiecīgi septītajā un 12.vietā kopvērtējumā.

2019.gadā Latvijai ir piešķirtas tiesības rīkot Pasaules čempionātu jauniešiem GT15 ātrumlaivu klasē un zināms, ka sacensības notiks Alūksnes ezerā. 2015.gadā Alūksnes ezers ieguva prestižo vides ilgtspējas balvu.

Federācija izsaka pateicību Alūksnes novada domei un ātrumlaivu klubam “Nord Ost” par uzticību un sadarbību, nodrošinot sacensību organizēšanu un sacensību vietu atbilstoši starptautisko noteikumu prasībām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti