“Vivus.lv MTB maratons” svētdien turpinās kāpumiem bagātajās Cēsīs

 

Foto: Publicitātes attēls

MTB-Maratons | 4.augusts 2017 11:51

Svētdien, 6. augustā, Cēsīs notiks iecienītā “Vivus.lv MTB maratona” sestais posms, kas reizē būs 11. Cēsu velomaratons. Pirmo reizi Cēsīs “HRX” maratona distance, kuras garums ir 57 kilometri, izveidota vienā aplī.

Dalību gaidāmajās sacensībās apstiprinājis arī “ZZK” komandas sportists, mājinieks Arnis Pētersons.

“Vivus.lv MTB maratona” sezonā aizvadīti pieci no kopumā septiņiem posmiem. Katrs no līdz šim aizvadītajiem posmiem izcēlies ar savu odziņu, izpelnoties atzinību dalībnieku vidū. Jau šīs nedēļas svētdienā Cēsīs notiks sezonas sestais posms, kas pulcēs lielus uz mazus kalnu riteņbraukšanas cienītājus. Reizē šis būs arī 11. Cēsu velomaratons.

Pirmo reizi “Vivus.lv MTB maratona” Cēsu posma “HRX” maratona distance izveidota vienā aplī. 57 kilometru garajā trasē iekļautas skaistās un vēsturiskās Cēsu pilsētas, kā arī tās apkārtnes vietas. Reizē gaidāmā trase būs kalniem bagātīga. Dalībnieki pievarēs Žagarkalnu, Ozolkalnu un citus Cēsu apkaimes kāpumus. Bez tiem, trasē iekļautas virkne interesantu un tehniku taciņu un citu pārbaudījumu, kas vienaldzīgu neatstās nevienu dalībnieku. Starta šāviens aizraujošam braucienam tiks dots pulksten 11:45.

“HRX” maratona distancē startēs šogad pasaules elites līmenī MTB XCO krosā startējošais “ZZK” komandas Cēsu sportists Arnis Pētersons, kurš uz laiku iegriezies Latvijā. Tieši Arnis un viņa komandas biedrs Mārtiņš Blūms, pērn Cēsu posmā izcīnīja dubultuzvaru. Konkurenci Latvijas braucējiem izrādīs labākie Lietuvas kalnu riteņbraucēji un sportisti no Igaunijas. Šī gada kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir “Sportlife.lv” komandas pārstāvis Oskars Muižnieks. Alūksnietis uzvarējis trijos no pieciem posmiem, iekrājot 7481 punktu. Otrajā vietā atrodas “ZZK” vienības pieredzējušais braucējs Jānis Ozols (7449 punkti), bet labāko trijnieku noslēdz “MySport veikals” pārstāvis Raivis Zīmelis (7435 punkti). Dāmām līderes godā šobrīd itin pārliecinoši atrodas “Rietumu banka – Rīga” vienības sportiste Lelde Ardava.

Ne mazāk interesanta solās būt “Latvijas Valsts mežu” pusmaratona distance, kas startēs ap pulksten 13:20. Dalībniekiem būs jāveic 36 kilometru gara trase, kas arī solās būt kāpumiem, nobraucieniem un daudziem citiem pārbaudījumiem bagāta. Iepriekšējā posmā, kas notika Smiltenē, nestartējot tā brīža kopvērtējuma līderim Didzim Slaidiņam, pirmo triumfu “Vivus.lv MTB maratonā” guva Artis Roze, kurš līdz šim sevi vairāk bija apliecinājis šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Cēsīs gaidāma spraiga un aizraujoša cīņa, kurā uzvarētāju prognozēt ir visai grūti. Kopvērtējumā vienāds punktu skaits ir “Pulsar” komandas sportistam Ivo Irbem un “Volkswagen – Veloprofs.lv” vienības pārstāvim Raivim Jansonam (7435 punkti). Trešais ar 7424 punktiem ir Atis Paksis (“Hawaii Express Filter”). Dāmām līderes godā pirms pēdējiem diviem posmiem ir Rūta Brakovska.

Cēsu posmā jaunieši startēti “Labs Kino” pusaudžu distancē, bet mazos pedāļu minējus sagaida “Cido” bērnu braucieni. Visa informācija par “Vivus.lv MTB maratonu” atrodama mājaslapā – www.vivusmtb.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 3

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti