Mobilly piesaista sogad lielako investiciju apjomu FinTech joma

 

Foto: ekrānšāviņš

Mobilly.lv | 23.oktobris 2016 8:17

Mobilly piesaista šogad lielāko investīciju apjomu FinTech jomā; Mobilly iegūtās investīcijas izlietos neredzamo maksājumu risinājumu izstrādē.

Mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzējam Mobilly šonedēļ izdevies piesaistīt vērienīgas investīcijas 1,1 miljonu eiro apmērā, tsk. 700 tūkstošus eiro no riska kapitāla fonda ZGI-3, lai paplašinātu savu darbību un iekarotu vēl citus Eiropas tirgus. Uzņēmums plāno iegūtās investīcijas izlietot transporta apmaksas risinājumu uzlabošanā, kā arī pavisam jauna pakalpojumu veida – neredzamo maksājumu izstrādē.

Parakstot investīciju līgumu ar ZGI Capital, Mobilly kļuvis par lielāko investīciju piesaistītāju šogad Latvijā FinTech nozarē. Veiktās investīcijas palīdzēs paplašināt Mobilly esošo pakalpojumu klāstu un to pieejamību arī reģionos, kā arī attīstīt digitālo maksājumu platformu. Tāpat Mobilly plāno izstrādāt inovatīvus risinājumus maza un vidēja līmeņa uzņēmumiem, ļaujot līdzšinējo norēķinu veidus pamazām aizstāt ar neredzamajiem maksājumiem.

“Esam pārliecināti, ka 21. gadsimtā ir vieta pavisam jaunam norēķinu veidam, atstājot pagātnē tādus tradicionālos elektronisko norēķinu risinājumus, kā piemēram, kodu kartes un kalkulatori. Ņemot vērā, cik dinamiska ir mūsdienu cilvēka ikdiena, maksājumiem ir jābūt tik integrētiem preču un pakalpojumu iegādāšanās procesā, ka tiem faktiski jābūt teju neredzamiem. Tas nozīmēs, ka cilvēkam ir tikai jāpiekrīt kāda pakalpojuma lietošanai vai produkta iegādei, un maksājums tiek veikts automātiski. Nav šaubu, ka nepavisam ne tālā nākotnē šāds norēķinu veids atvieglos dzīvi gan uzņēmējiem, gan viņu klientiem. Pateicoties piesaistītajām investīcijām, Mobilly jau tuvākajā laikā varēs uzsākt darbu pie šī norēķinu veida risinājumu izstrādes, pietuvinot to dienu, kad maksājumus varēs veikt tikai ar vienu pirksta pieskārienu viedtālruņa ekrānam,” stāsta Ģirts Slaviņš, SIA Mobilly izpilddirektors.

Kā norāda ALTUM finanšu starpnieku daļas vadītāja Dace Bērziņa, Mobilly ir viens no uzņēmumiem, kas veiksmīgi konkurē strauji augošajā Fintech industrijā, nostiprinoties savā nišā esošajā tirgū un vienlaikus raugoties uz tālāku izaugsmi. “Esam gandarīti, ka arī turpmākajos gados ALTUM varēs sniegt nozīmīgu atbalstu šādiem uzņēmumiem – nākamo gadu laikā sēklas kapitāla, sākuma kapitāla un izaugsmes kapitāla fondiem šādu ieguldījumu veikšanai no ALTUM kļūs pieejams finansējums 60 miljonu eiro apmērā.”

Arī ZGI Capital investīciju direktors Rūdolfs Krese uzsver šī investīciju projekta nozīmību. “Esam priecīgi būt par daļu no lielākā investīciju darījuma Latvijā FinTech nozarē šogad. Mobilly zīmols ir pierādījis sevi kā uzticams partneris ikdienas maksājumiem ar papildu pievienoto vērtību ikvienai pusei - gan lietotājiem, gan partneriem. Panākumu stūrakmeņi ir komanda, uzkrātā pieredze finanšu sektorā, uzticamība zīmolam un platformas attīstības stratēģija,” pauž Rūdolfs Krese.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti