VID nolēmis apturēt "ss.lv" darbību saistībā ar atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem 11

 

Foto: Ekrānšāviņš no ss.lv

Nozare.lv | 3.augusts 2017 16:13

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem, šodien preses brīfingā skaidroja VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine.

Kārliņa-Ādmine norādīja, ka VID, analizējot ar e-komerciju saistītos riskus, konstatēja, ka, izmantojot šo interneta vietni, notiek ne tikai legāla uzņēmējdarbība, bet ir daļa cilvēku, kas nereģistrē savu saimniecisko darbību un nodarbojas ar auto tirdzniecību.

VID identificējis vairākas shēmas kā portālā "ss.lv" tiek veikta auto tirdzniecība, nemaksājot nodokļus un arī izkrāpjot pievienotās vērtības nodokļa atmaksu no valsts. Piemēram, vienā no lielākajām shēmām identificētas aptuveni 700 automašīnu pārdošanas, kas nodokļu jomā radījušas zaudējumus aptuveni 500 000 eiro apmērā.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore norādīja, ka saskaņā ar likumu VID aicina sludinājumu portālus sniegt informāciju par šādiem autotransporta tirgotājiem. Lielākā daļa šo portālu informāciju sniedz, bet "ss.lv" atteicās to darīt. Tāpēc nācies slēgt portāla darbību, sacīja Kārkliņa-Ādmine.

VID apturējis SIA "Internet" saimniecisko darbību, jo šis uzņēmums esot "ss.lv" domēna lietotājs un savu saimniecisko darbību veicot šajā vietnē. SIA "Internet" vairs nav tiesības piedāvāt savus pakalpojumus jebkurā vietnē vai domēnā. Patlaban VID veic pārrunas ar SIA "Internet" pārstāvjiem, izskaidrojot iemeslus, kādēļ apturēta saimnieciskā darbība un aicinājis tos novērst. Tiklīdz komersants to izdarīs, saimnieciskā darbība tikšot atjaunota.

Kā norādīja Kārkliņa-Ādmine, patlaban "ss.lv" vēl darbojas, jo pēc lēmuma par uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja - Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa - pašu domēnu slēdz piecu darbadienu laikā.

VID pārstāve norādīja, ka SIA "Internet" 2017.gadā izsūtītas četras brīdinājumu vēstules ar aicinājumu sniegt VID pieprasīto informāciju, tāpat notikušas divas tikšanās, kurās uzņēmuma pārstāvji atteicās sadarboties. Komersants ignorējis arī piespriestos administratīvos sodus.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes Elektroniskās komercijas kontroles un analīzes daļas vadītājs Arnis Lībenzons skaidroja, ka saimnieciskā darbība tika apturēta SIA "Internet", jo tieši šis uzņēmums veic saimniecisko darbību portālā "ss.lv". Jau pēc VID lēmuma "Internet" pārreģistrējis portālā kontaktus, norādot, ka saimniecisko darbību tajā veic SIA "SS". Kārkliņa-Ādmine sacīja, ka jebkurā gadījumā, ja uzņēmums līdz pirmdienai nesāks sadarboties, portāla darbība tiks bloķēta,

Kārkliņa-Ādmine piebilda, ka VID mērķis nav apturēt veiksmīgi strādājošu uzņēmumu, tāpēc cer, ka "Internet" novērsīs pārkāpumus un sāks sadarboties. "Pēdējā tikšanās ar uzņēmuma īpašniekiem notika vēl šorīt un viņi solīja apdomāt savu rīcību," sacīja Kārkliņa-Ādmine, piebilstot, ka tad, ja uzņēmums sadarbosies, tad VID atjaunos saimniecisko darbību, ja ne - tad viss risināsies tiesas ceļā un tajā laikā portāla darbība būs apturēta.

Kā ziņots, VID apturējis ar Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību, liecina "Firmas.lv" informācija. Portāla "ss.lv" darbība nav apturēta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Internet" 1.augustā ir izslēgts no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra un uzņēmuma saimnieciskā darbība kopš 1.augusta ir apturēta saskaņā ar VID lēmumu. VID iepriekš skaidroja, ka viens no galvenajiem iemesliem šādam solim ir daudzās patērētāju sūdzības, ko par portāla rīcību kopš 2016.gada lielā apjomā saņēma Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kā arī "Internet" īpašnieku nevēlēšanās sadarboties konstatētu pārkāpumu novēršanā.

Kā liecina informācija portālā "ss.lv", autortiesības uz portālu pieder SIA "SS".

Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas (NIC) dati liecina, ka domēna vārda "ss.lv" lietotājs ir SIA "SS". Savukārt domēna vārda reģistrētājs jeb persona, kas noslēgusi līgumu ar reģistra turētāju un kas sniedz domēna vārdu reģistrācijas starpniekpakalpojumus, reģistrējot domēna vārdus kā pilnvarotā persona savu klientu vārdā, ir SIA "Internet".

Kā novēroja aģentūra LETA, portāls "ss.lv" ceturtdienas vidū darbojas.

"Firmas.lv" datu bāzē nekādi ierobežojumi SIA "SS" darbībai nav reģistrēti.

Kā liecina "firmas.lv" dati, SIA "SS" pieder Jurim Līnim un Andrejam Kivackim vienādās daļās, savukārt SIA "Internet" īpašnieki ir Līnis (50%), Andrejs Kivackis (25%) un Sergejs Kivackis (25%).

SIA "SS" apgrozījums pērn bija 5,5 miljoni eiro, bet peļņa 4,1 miljons eiro. SIA "Internet" apgrozījums pērn bija 1,2 miljoni eiro, bet peļņa 227 917 eiro.

Lasi vēl iAuto.lv:

 
Visi komentāri
 
Bils 3.augusts 2017 17:07
5 1 Atbildēt

Patreiz vismaz portāls strādā!

iAuto 3.augusts 2017 17:27
5 0 Atbildēt

VID saka 5 dienu laikā. No mums esošās info domainam ss.lv jau ir cits īpašnieks, pareizāk gan teikt cits SIA

Juris 3.augusts 2017 18:07
9 2 Atbildēt

...nu jau drīz vids pieprasīs čekus par vīra un sievas "pienākumu" izpildi...

Oskars 3.augusts 2017 20:18
3 1 Atbildēt

Kur kādam ir pienākums valdībai dot kādu informāciju? Tādā ziņā malači. Ja VID ir tik, cik spējīgi veidot konstruktīvu risinājumu valdības izšķērdībai, tad panāks tikai to, ka pelnīs citas valsts valdības.

Oskars 3.augusts 2017 21:45
2 1 Atbildēt

Nu redz. Viņi ir zem .com. Valdība un ierēdņi konkrēti paņemti priekšā. Tā tikai turpināt! Un šādiem mēs maksājam algas

Kanibaals 6.augusts 2017 0:02
0 0 Atbildēt

Nav viņi zem com, IP adrese ir LV -

Pinging ss.lv [194.105.56.170] with 32 bytes of data:

Pinging ss.com [194.105.56.170] with 32 bytes of data:

whatismyipaddress.com/ip/194.105.56.170

Konuss 3.augusts 2017 20:49
2 2 Atbildēt

ss.lv ir miris, lai dzīvo ss.com

Kanibaals 6.augusts 2017 0:02
0 0 Atbildēt

Ilgi tas nebūs, IP adrese tāpati.

A.J. 3.augusts 2017 21:54
0 1 Atbildēt

A.V. 3.augusts 2017 21:59
1 0 Atbildēt

Cietušais 4.augusts 2017 0:30
0 0 Atbildēt

Man ir radītii zaudējumi jo es kā invalīds LV saņemu vismazāko pabalstu nekā citās Eiropas valstīs. VID loģika

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti