ASV specdienestu vadītāji pauž bažas par "Kaspersky" antivīrusu programmatūru 4

 

Foto: Publicitātes foto

Nozare.lv | 14.maijs 2017 20:38

ASV specdienestu vadītāji šonedēļ Senāta Izlūkošanas komitejas sēdē pauda bažas par kiberdrošības kompānijas "Kaspersky Lab" antivīrusu programmatūru, jo ir aizdomas, ka šim uzņēmumam ir saiknes ar Krievijas slepenajiem dienestiem.

Sešu ASV specdienestu vadītāji Senāta komitejas sēdē ceturtdien, kas bija veltīta ārējiem draudiem, kas varētu būt vērsti pret Savienotajām Valstīm, atzina, ka ir norūpējušies par "Kaspersky Lab" antivīrusu programmatūras plašo izmantojumu.

Uz jautājumu, vai viņam ir zināms par drošības draudiem, kas varētu būt saistīti ar "Kaspersky" antivīrusu programmatūru, Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktora pienākumu izpildītājs Endrjū Makeibs atbildēja: "Mēs par to esam ļoti norūpējušies un mēs tam esam ļoti cieši pievērsušies."

Savukārt Aizsardzības izlūkošanas aģentūras direktors ģenerālleitnants Vinsents Stjuarts teica, ka viņa vadītā iestāde izvairās izmantot "Kaspersky Lab" ražojumus.

"Cik man zināms, mūsu tīklos nav "Kaspersky" programmatūras," viņš sacīja un piebilda, ka arī uzņēmumi, kas izpilda Aizsardzības izlūkošanas aģentūras pasūtījumus, nelieto "Kaspersky Lab" ražojumus.

Bažas par "Kaspersky Lab" pauda arī Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Maiks Pompeo, Nacionālās drošības aģentūras direktors Maiks Rodžerss, Nacionālās ģeotelpas izlūkošanas aģentūras direktors Roberts Kardilo un nacionālo izlūkdienestu direktors Dens Koutss.

"Es personīgi kā Nacionālās drošības aģentūras direktors esmu iesaistīts "Kaspersky Lab" jautājumā," teica Rodžerss.

Komentējot specdienestu vadītāju sacīto komitejas sēdē, Kasperskis izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka viņa "kompānija nekad nav palīdzējusi un nepalīdzēs nevienai pasaules valdībai kiberspiegošanā".

Bažas par "Kaspersky Lab" saistību ar Krievijas specdienestiem ir izskanējušas arī agrāk. 2015.gadā aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz anonīmiem šī uzņēmuma esošajiem un bijušajiem darbiniekiem, vēstīja, ka vairākiem kompānijas augsta ranga menedžeriem ir saiknes ar Krievijas militārajām un izlūkošanas struktūrām. "Kaspersky" antivīrusu programmatūra ir aizliegta Ukrainas valsts iestādēs.

"Kaspersky Lab" 1997.gadā nodibināja programmētājs Jevgeņijs Kasperskis, kurš ir kompānijas akciju kontrolpaketes īpašnieks un ģenerāldirektors. 1987.gadā Kasperskis absolvēja PSRS Valsts drošības komitejas (VDK) Augstākās skolas 4.(tehnisko) fakultāti, iegūstot inženiera-matemātiķa specialitāti, un no 1987. līdz 1991.gadam strādāja PSRS Aizsardzības ministrijas daudzprofilu zinātniski pētnieciskajā institūtā, kur pievērsās datorvīrusu izpētei. Vēlāk iesaistījās privātbiznesā.

 
Visi komentāri
 
nulltais baits 14.maijs 2017 22:34
2 1 Atbildēt

Tiešām, labāk pa gabalu no Kasperska izstrādājumiem. KGBešņiks spalvu met (pārtop par privātuzņēmēju), bet [ne]tikumu nemet.

Kanibaals 15.maijs 2017 11:48
0 0 Atbildēt

Kaut kāds aizdomīgs trafiks no Kaspersky ir tas tiesa.

Conqueror 15.maijs 2017 20:55
4 0 Atbildēt

Nelietoju, izmēģināju, bet bijabaigākā bremze kompim no šitā.

Skynet 28.jūnijs 2019 23:10
1 0 Atbildēt

Lieliski aizlāpa sistēmā visus caurumus un gan jau asv valdībai vairs neienāk spiegojamā info, tāpēc arī ceļ traci, bet nav izslēgts, ka visi dati tiek vākti no ru puses.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti