Nākotnes degvielas uzpildes stacija Nissan izpratnē (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Latvia | 4.jūnijs 2016 8:03

Nissan nesen piedāvāja aizraujošu ieskatu nākotnē – atklājot kopīgi ar slavenajiem arhitektiem no „Foster + Partners” rūpīgi izstrādāto vīziju par nākotnes mobilitāti.

Vēsturiskās sadarbības starp pasaulē vislabāk pārdotā 100% elektriskā automobiļa ražotāju un pasaulē vadošo dizaina studiju rezultātā tika secināts, ka nākotnes degvielas uzpildes stacijas varētu būt... paši automobiļi.

Aizraujošā divas minūtes garā video ar vislabāk pārdoto elektroautomobili – Nissan LEAF un Nissan futūristisko IDS konceptautomobili galvenajās lomās tiek parādīta vīzija, kā šo tehnoloģiju attīstība varētu mainīt mūsu dzīvesveidu.

Sadarbība, kas ilga 12 mēnešus, piedāvā ieskatu, kāda pēc Nissan domām varētu būt Inteliģentā mobilitāte: pasaule, kurā automobiļi mijiedarbojas ar vidi, sabiedrībai aizvien vairāk izmantojot nulles izmešu „Pilotētās vadības” tehnoloģijas.

Dizaina projekts tika atklāts šī gada 86. starptautiskajā Ženēvas automobiļu izstādē.

Nissan Europe vadītājs Pols Vilkokss (Paul Willcox) stāsta: „Tehnoloģijas spēj piedāvāt risinājumus daudziem izaicinājumiem, ko mums šodien met mūsu pilsētas. Taču vislabākais risinājums ir, ja tehnoloģijas ir integrētas viena otrā un pasaulē mums visapkārt. Mēs esam bijuši nulles izmešu tehnoloģiju pionieri kopš 2010. gada, taču mūsu vīzija ar to vien nebeidzas – mēs ticam, ka transporta nākotne ir atkarīga gan no infrastruktūras, gan vides. Mēs meklējam reālus, praktiski realizējamus risinājumus, kas krietni pārspēj vienkārši produkta piedāvāšanu.”

Izmantojot virkni inovatīvu Nissan tehnoloģiju, vīzija pauž koncepciju, kā varētu apvienot Vehicle to Grid (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā), akumulatoru kapacitāti, bezvadu uzlādi, autonomās vadības tehnoloģijas un bezvadu savienojamību, lai radītu revolūciju veidā, kā enerģija tiek izmantota un izplatīta Eiropas lielākajās pilsētās.

Deivids Nelsons (David Nelson), „Foster + Partners” dizaina nodaļas vadītājs, piebilst: „Nulles izmešu tehnoloģiju integrēšana pilsētvidē ir ārkārtīgi būtiska, lai radītu inteliģentākas un ilgtspējīgākas pilsētas. Šo apņemšanos jāpaplašina ārpus automobiļa jēdziena – tai ir jābūt pamatā it visam, ko mēs darām.”

Tirgum pievēršoties alternatīviem enerģijas avotiem, piemēram, elektroenerģijai, nepieciešamība pēc ilgtspējīga un inovatīva uzlādes tīkla kļūst aizvien svarīgāka.

Šodien vairāk nekā puse (54%) pasaules iedzīvotāju dzīvo pilsētās, un līdz 2050. gadam 7 no 10 cilvēkiem dzīvos pilsētvidē[i], tāpēc vajadzība pēc šai izaugsmei atbilstošas infrastruktūras ir kategoriska.

Nissan Eiropā pašreiz izmēģina inovatīvo Vehicle to Grid (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) sistēmu, kura apvienojumā ar uzlabotajiem atkārtoti izmantojamajiem akumulatoriem ļaus autovadītājiem izmantot savus elektroautomobiļus kā atsevišķus elektroenerģijas avotus, kuros elektroenerģiju uzglabāt, izmantot un atdot elektriskajā tīklā.

Tiek prognozēts, ka līdz 2050. gadam gandrīz visu globālās enerģijas pieprasījumu būs iespējams apmierināt no atjaunojamo enerģiju avotiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti