Precizē noteikumus Rīgas ostas un pilsētas sasaistei ar TEN-T tīklu

 

Foto: ekrānšāviņš

Satiksmes ministrija | 1.decembris 2016 15:43

Lai pārmērīgi neierobežotu finanšu kapacitāti pasākuma "Multimodāla transporta mezgla izbūve Torņakalna apkaimē" ietvaros plānotajam projektam un nodrošinātu tā sekmīgu īstenošanu, nepieciešams noteikt snieguma rezerves piemērošanu pasākumam "Rīgas ostas un Rīgas pilsētas integrēšana TEN-T tīklā"

Pasākuma plānotajam Kohēzijas fonda (KF) finansējumam paredzēts piemērot snieguma rezervi 6,19% apmēra, kas ir 2.87 miljonu EUR apmērā.  Līdz ar to pieejamais kopējais KF finansējums vienošanos par projektu īstenošanu slēgšanai līdz 2018.gada 31.decembrim ir 43.54 miljoni EUR.

To paredz ceturtdien, 1.decembrī, valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 6.1.4. specifiskā atbalsta mērķa "Pilsētu infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu" 6.1.4.1. pasākuma " Rīgas ostas un Rīgas pilsētas integrēšana TEN-T tīklā " īstenošanas noteikumos. Par tiem vēl lems valdība.

Ja līdz 2018.gada beigām tiek izpildīts noteiktais snieguma ietvars, var tikt rosināts sadarbības iestādei palielināt projektiem pieejamo Kohēzijas fonda finansējumu līdz kopējam pasākumā pieejamam finansējuma apmēram.

Pasākuma ietvaros plānotais kopējais finansējums ir 54.6 milj. EUR, no tā 46.4 milj. EUR plānoti kā Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Pasākuma ietvaros īstenotie projekti ietvers alternatīvo kravu transporta maršrutu veidošanu tranzītkravu plūsmu novirzīšanai no mikrorajonu vai pilsētas apkaimju centriem, kā arī sabiedriskā un alternatīvā transporta plūsmām paredzēto joslu izveidi un citas aktivitātes satiksmes drošības uzlabošanai un satiksmes plūsmas sakārtošanai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti