Policija aicina neizplatīt baumas! 1

 

Valsts policija Foto: iAuto.lv

Valsts policija | 7.marts 2017 12:06

Policija noliedz Latvijas radio sižetā izskanējušo ziņu, ka kāda zēna pašnāvības mēģinājums būtu saistīts ar izaicinājuma spēli un aicina sabiedrību neizplatīt nepatiesu informāciju, necelt paniku, neidentificēt ne bērnu, ne viņa skolu un respektēt šīs ģimenes tiesības uz privātumu.

Lai nerastos pārpratumi – policijā ir uzsākts viens kriminālprocess par gadījumu, kad mazgadīgs bērns tīši vai netīšām nokļuvis situācijā, kas beidzās ar nogādāšanu slimnīcā.  Tomēr notikušajam šobrīd nav nekādas saistības ar kādu trešo personu iejaukšanos, izaicinājuma spēlēm vai kaut ko tamlīdzīgu. Diemžēl, gadījumi, kad pusaudži un pat mazgadīgi bērni mēģina izdarīt pašnāvības Latvijā notiek. Tāpat kā notiek pasaulē.  Diemžēl tikpat izplatīti ir nelaimes gadījumi, kad bērni spēlējoties vai pavisam nejauši nonāk situācijā, kas varētu tikt pielīdzināta pašnāvībai vai pašnāvības mēģinājumam.

Šīs situācijas ir briesmīgas un traumējošas gan ģimenei, gan sabiedrībai. Tomēr sabiedrībai būtu jāapzinās, ka katrs konkrētais gadījums ir šīs ģimenes privāta traģēdija un sabiedrībai nav tiesību uz personīgām detaļām.

Policija aicina respektēt ģimenes privātumu un tiesības uz personas identitātes aizsardzību publiskajā telpā, vēlreiz atgādinot, ka šim konkrētajam gadījumam nav nekāda sakara ar izaicinājuma spēlēm vai citiem draudiem sabiedrībai. Tā ir individuāla traģēdija. 

 
Visi komentāri
 
Shamejais 7.marts 2017 18:53
0 0 Atbildēt

Nezinu par ko iet runa, un jūtu līdzi. Tomēr, ļoti labu iespaidu atstāja POLICIJAS TAKTISKUMS - vai tiešām, arī šinī valstī, sākam tuvoties tādam līmenim, ko policijas darbinieki piekopj attīstītās valstīs?!?!?! Ceru ka jā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti