MTG (TV3, Star FM) par 115 miljoniem eiro pārdod Baltijas raidorganizāciju biznesu investīciju fondam "Providence Equity Partners" 1

 

TV Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.marts 2017 7:39

Zviedrijas mediju koncerns "Modern Times Group" (MTG) pārdevis savu raidorganizāciju biznesu Baltijas valstīs starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai "Providence Equity Partners", teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilst uzņēmuma vērtībai. Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi, norāda uzņēmumā.

"Providence Equity Partners" ir arī mobilā operatora "Bite" īpašnieks Latvijā un Lietuvā.

Kompānijā norāda, ka darījums pilnībā noslēgsies tikai pēc vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājuma. Ieņēmumus no darījuma MTG investēs, lai turpinātu uzsāktās pārmaiņas.

"Mēs esam darbojušies Baltijā gandrīz 20 gadus un mūsu profesionālie un lojālie kolēģi ir izveidojuši šeit ļoti veiksmīgu biznesu. Es vēlos izmantot iespēju un pateikties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām par izcilu sniegumu daudzu gadu garumā," sacīja MTG prezidents un valdes priekšsēdētājs Jorgens Madsens Lindemanns.

Viņš norāda, ka MTG turpinās nostiprināt savas pozīcijas globālajā digitālajā arēnā. "Es priecājos, ka esam atraduši pircēju, kura izpratne par Baltijas biznesa potenciālu sakrīt ar mūsējo un mūsu Baltijas kolēģi varēs izmantot visas Baltijas mediju tirgus iespējas," piebilda Madsens Lindemanns.

"MTG Baltijas raidorganizācijas ir vadošās pozīcijās savās teritorijās un mēs novērtējam, ka mūsu partneri ir ļoti talantīgi cilvēki, ar kuriem kopā varēsim turpināt attīstīt šo biznesu. "Bites" pirkums 2016.gadā, kā arī šis darījums apliecina, ka "Providencei" ir ilgtermiņa investīciju plāni Baltijas reģionā," komentē "Providences" izpilddirektors Karims Tabets.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, "Kanāls 2" un radiostacija "Star FM", kā arī interneta portāli "Tvplay" un "Skaties". MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija "Viasat Eesti", televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un "Viasat Sport Baltic".

"Providence Equity Partners" Baltijas valstīs pārvalda mobilo telekomunikāciju uzņēmumu grupu "Bite Group", kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja "Baltcom" kapitāldaļu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 18.marts 2017 14:36
0 0 Atbildēt

Tagad rt cepsies. Amerikāņi nopirka Latvijas televīziju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti