Saistībā ar robotu-kurjeru parādīšanos Igaunijas ielās paplašinās policijas pilnvaras 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Igaunijas medijiem

Nozare.lv | 20.marts 2017 11:04

Igaunijas parlaments sācis legalizēt robotu-kurjeru pārvietošanos pa Igaunijas ielām, tādēļ arī ceļu policistiem tiks sniegtas pilnvaras nepieciešamības gadījumā pārbaudīt, vai tie, kas, sēžot pie datora, atbild par robotu pārvietošanos, neatrodas alkohola vai citu vielu reibumā.

Roboti pārvietojas atbilstoši cilvēka pieņemtiem lēmumiem, tādēļ pagājušajā nedēļā Igaunijas parlamentā apspriests jautājums par to, ka fiziskajām personām, kas vada robotu, ir jābūt sasniegušām vismaz 18 gadu vecumu, tās nedrīkst būt reibumā un tām ir jābūt robota vadīšanai nepieciešamajām zināšanām, vēstīja laikraksts "Postimees".

Personai, kas vada robota-kurjera darbu, ir jāfiksē tā kustība un citi ar to saistītie dati, piemēram, datums, lietošanas sākuma un beigu laiks, atrašanās vieta, pārvietošanās parametri, dati par traucējumiem un cita informācija. Visa šī informācija nepieciešamības gadījumā ir jānodod policijai.

Līdzās robotiem-kurjeriem Tallinas ielās jau jūlijā parādīsies automātiskas vadības autobusi, kuros gan atradīsies cilvēks, kurš nepieciešamības gadījumā varēs autobusu apstādināt. Arī šis cilvēks nedrīkst atrasties reibumā, lai gan lēmumus par kustību pieņems autobusa automātiskās vadības sistēma.

iAuto video:

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>> te video parādās ātrāk!

Tādēļ saistībā ar robotu un citu automātiskas vadības transportlīdzekļu iesaisti ceļu satiksmē Igaunijā policijai tiks piešķirtas jaunas pilnvaras. Policijai būs tiesības apturēt robotus-kurjerus, lai pārbaudītu to identifikācijas numurus un kontaktinformāciju. Ja to neizdosies atrast, policija varēs sākt izmeklēšanu, kas līdzinās tai, ja vainīgā puse pēc ceļu satiksmes negadījuma ir aizbēgusi no notikuma vietas. Jebkurā gadījumā policija fiksēs robota pieļauto pārkāpumu un noskaidros cilvēku, kurš ir atbildīgs par robotu.

Tāpat noteikts, ka robotu-kurjeru var vadīt tikai fiziska persona, kuras pastāvīgā dzīvesvieta atrodas Igaunijā, vai juridiska persona, kas reģistrēta Igaunijā.

Marta sākumā Igaunijas parlamentā iesniegts likumprojekts, kas paredz atļaut pa ietvēm pārvietoties maziem un lēniem robotiem, piemēram, paku piegādes robotiem, bez pavadošās personas. Likumprojektu parakstījuši deputāti no visām parlamenta frakcijām.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 20.marts 2017 16:08
4 0 Atbildēt

Var kaķis pavizināties

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti