"Tesla" autopilots glābj un saudzē (+ video) 21

 
iAuto | 10.aprīlis 2017 16:40

Video apkopotas vairākas epizodes, kad Tesla autopilots glābj situācijās, kas nepieredzējušam vadītājam, visticamāk, beigtos ar avāriju.

Autopilots spēj pārbaudīt, vai vadītāja rokas ir uz stūres, ja tā nav, atskan skaņas brīdinājumi. Automašīna pakāpeniski sāk bremzēt, ja vadītājs nereaģē.

Sistēma, kas balstās uz vairākām kamerām, radariem, lāzeriem un datoriem, ļauj "Model S" automašīnai pašai braukt pa joslu, mainīt joslas un braukšanas ātrumu, pamatojoties uz apkārt esošo satiksmi vai vadītāja noteiktu ātrumu. Tai arī ir automātiska bremzēšanas sistēma.

Piebildīsim, ka šajā video ietverta arī epizode (skatīt no 1:13), ko internetā savulaik izlika Džošua Brauns – cilvēks, kuram bija lemts ieiet vēsturē, kā pirmajam autovadītājam, kurš gājis bojā, braucot ar Tesla Model S sedanu, kuram aktivizēts autopilots.

Pēc šī gadījuma ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) uzsāka izmeklēšanu, taču automašīnā netika atklāti defekti un lietu 2017.gada sākumā izbeidza.

"Tesla" uzsvēra, ka ar "autopilotu" tās automašīnas ir nobraukušas vairāk nekā 130 miljonus jūdžu (209 miljonus kilometru), un šis ir pirmais zināmais nāves gadījums.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 10.aprīlis 2017 19:47
2 0 Atbildēt

Bet re kā lido sūda folksvāgeni bez autopilota:

www.youtube.com/watch?v=gsBj8gBgr9g

650 10.aprīlis 2017 21:29
1 0 Atbildēt

Vispār jau tas Teslis ir diezgan laps. Man patika uz 0:45". Ap 0:15 un 1:09 arī tā neko.Komplektā ar paša draivera čuju varētu būt ok.Cerams, ka būs arī kāda datubāze, pēc kura viņš atpazīs LV zirgus vai vismaz to operatorus.Vēl derētu uzzināt, cik maksā piem Teslas pr. bamperis vai loga stikls ar visu to tur iebūvēto.

Uggga 11.aprīlis 2017 7:41
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka Teslai var raut priekšā un viņa nobrezēs

viencexperc 11.aprīlis 2017 8:19
11 11 Atbildēt

Jebkurš, izņemot vernonu, nobremzēs. Ir tādas lietas, kā distance un acis pierē.

Autopilots ir sevišķi nepieciešams cilvēkiem, kuri nemāk braukt, piemēram - Vernonam, jo tad varēs aizmirst par visu pārējo.

Vernons 11.aprīlis 2017 9:25
5 14 Atbildēt

Nu un ko Tu teiksi par šo: ja ātrumu starpība atšķiras divas reizes, tad bremzēšanas ceļu garumi atšķiras četras reizes! Ja ātruma starpība atšķiras trīs reizes, tad bremzēšanas ceļu garumi deviņas reizes. Kā to kompensēs Tesla?

juris 11.aprīlis 2017 9:38
24 5 Atbildēt

idiots gatavais, kur tev ikdienas satiksmē tādas atšķirības? Pilsētā braucu uz 50, un man ir viss jānoliek uz paplātes pistam lidonim uz sotaka? Vai braucu godīgi pa šoseju uz 90, un man kautkur aiz no apvāršņa uzbrūk vernons ar F1 bolīdu, kas nesās uz 270kmh? Tā tak dzīvē nenotiek, vecais marasmātiķi. Savas ātrumu starpības iebāz ānusā, likums ir viens - kas ātrāk lido, tas arī domā, kā sadzēsties neapdraudot citus. Ja nē - tad tādam vieta cietumā.

Vernons 11.aprīlis 2017 9:54
3 16 Atbildēt

"Policija nolēmusi paplašināt to administratīvo pārkāpumu loku, kurus var atzīt par agresīvu braukšanu.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā, agresīva braukšana tiek definēta kā vairāku, cits citam sekojošu pārkāpumu kopums, kas rada bīstamību ceļu satiksmē."

skaties.lv/auto/policija...ivu-brauksanu/

Kanibaals 11.aprīlis 2017 10:57
9 2 Atbildēt

Lasi rūpīgāk "apzinātu strauju bremzēšanu, kas rada ceļu satiksmei bīstamu situāciju". Par distances zagļiem un audzinātājiem šeit vispār nav runa, tas ir pats par sevi saprotams, ka tādiem satiksmē nav vietas.

Ironiski, ka NORDEKA vadība tieši pretēji atbalsta, ka ar autobusu drīkst uzrīkot audzināšanas stundas un "stumt" priekšā esošos.

Vernons 11.aprīlis 2017 9:57
0 17 Atbildēt

“122.3 pants. Agresīva braukšana

Par agresīvu braukšanu, radot traucējumus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kura izpaužas vairākkārtējā braukšanas joslu maiņā, apdzenot (apsteidzot) transportlīdzekļus no dažādām pusēm un pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, vai vairāku stāvošu vai lēni braucošu transportlīdzekļu apdzīšanā pa pretējā virziena joslu vai apbraukšanā pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai, vai tramvaja apdzīšanā pa pretējā virziena sliežu klātni,-

uzliek naudas sodu no piecdesmit līdz divsimt latiem.”

Kanibaals 11.aprīlis 2017 10:58
6 0 Atbildēt

Un tāpēc drīkst neievērot distanci? Te ir runa par darbībām, kas ir ārpus CSN.

Vernons 11.aprīlis 2017 12:39
0 13 Atbildēt

Te ir atbilde Tavai aprobežotai domāšanai! Viss ir CSN ietvaros!

www.tvnet.lv/zinas/mobilai...as_ar_traktoru

Pēteris 11.aprīlis 2017 14:39
11 0 Atbildēt

Te saule "iespīdēja", Nordekas šoferīšiem toties mobīlais jāspaida! Un ar visu to Nordeka netiek pat tuvi Ventspils Reisam.

Kanibaals 12.aprīlis 2017 8:36
0 0 Atbildēt

>Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:

1) vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;

Te atbilstošs video ar agresīvu braukšanu. Titānika kapteinis gan izsprucis šoreiz sveikā un pat uzslavu saņēmis no vadības par iekļaušanos grafikā:

www.youtube.com/watch?v=9zLxq8XvKe8

AA 11.aprīlis 2017 10:22
9 1 Atbildēt

Ja nespaida telefonu pie stūres, tad jebkurš šoferis var izvairīties no šādām standarta situācijām!

viencexperc 11.aprīlis 2017 12:39
6 0 Atbildēt

Nē, ne jebkurš.

Citam priekšā sastrēgums, bet viņš turpina spiest gāzi.

Kanibaals 12.aprīlis 2017 8:41
0 0 Atbildēt

Mums jau ir pat šādi autobusa šoferi tā kā drošība satiksmē ir pirmajā vietā...uz papīra:

www.youtube.com/watch?v=ucfmURTF-Xc

krisjanis 11.aprīlis 2017 11:05
2 0 Atbildēt

izcils piemērs kā tehnoloģijas spēj palīdzēt mums pārvietoties. Nevaram paļauties ka visi uz ceļa būs ar izcilu reakciju un pilnu uzmanību. Šāds vadības asistents tuvākajā nākotnē būs redzams katrā otrajā auto.

bembists 11.aprīlis 2017 17:40
2 0 Atbildēt

Tas būtu ideāli. Visi bremzes automātiski dotu ceļu.

Kanibaals 12.aprīlis 2017 8:46
0 0 Atbildēt

Visapkārt Teslas ir Vernona sapnis, var maukt pakaļā un aizstumt priekšā esošo līdz pat savam galapunktam un Teslas vadītāji nevarēs to nepieļaut, autopilots "garantēs" nepārtrauktu drošību.

Vernons 12.aprīlis 2017 9:04
0 2 Atbildēt

Lasu un brīnos, kur tādi "dorņi" rodas. Bet CSDD un ceļu policija tiešām savu panākusi, droša satiksme ir neiespējama! Un lai "stiprinātu" noziedzīgu politiku ceļu satiksmē ir izveidota "Ceļu satiksmes drošības padome", kas to visu uzraudzīs!

"Titānika" kapteinis nesakrāva kaudzē ceļu policijas uzvākto vieglo automašīnu rindu sev aizmugurē un tas Tev nav pieņemami!

CRDI 12.aprīlis 2017 10:54
0 2 Atbildēt

Ja "Kapteinis Reinis" būtu ievērojis CSN 105. punktu, un nebūtu braucis un ostījis volvo izplūdes gāzes, tad būtu spējis mierīgi samazināt ātrumu (bremzēt) bez "čupā" kraušanas un riskēšanas ar pasažieru veselību un dzīvību, un spētu iekļauties grafikā....

Man jau liekas, ka risinot lietas ar CP "Kapteinis Reinis" daudz vairāk "izkrita" no grafika....

Stādot grafiku, vajag ievērot un ņemt vērā CSN, nevis mēģināt CSN pakļaut "dorņu" sastādītam grafikam, un attaisnot pārkāpējus ar "grafiku".....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti