Tehnoloģijas no Austrumiem - Porsche Izraēlā investē astoņciparu summu 1

 

Foto: Publicitātes foto

Tince Egle | 2.jūnijs 2017 7:38

Porsche ir uzņēmums, kas balstās uz inovācijām: Un tagad tas veido „inovāciju biroju” Izraēlā. Telavivā izveidojot šo biroju, vācu sporta automašīnu ražotājs plāno nodrošināt piekļuvi aktuālākajām tehnoloģiju tendencēm un talantam.

Kā pirmo soli šajā virzienā Porsche ir veicis investīcijas Magma un Grove riska kapi-tāla fondos par summu, kas rakstāma ar astoņiem cipariem. Uzņēmums arī plāno turpināt investīcijas jaunuzņēmumos un fondos.

„Izraēla ir ļoti svarīgs tirgus IT ekspertiem un inženieriem. Šajā valstī ir vairāk jaun-uzņēmumu uz vienu iedzīvotāju nekā jebkurā citā pasaules valstī. Šis talants un tehnoloģiskā zinātība kombinācijā ar izcilām ekspertu prasmēm, ko nodrošina mūsu darbinieki, rada ideālu augsni nākotnes biznesa modeļiem”, norāda Lucs Meške (Lutz Meschke), Porsche valdes priekšsēdētāja vietnieks un valdes loceklis finanšu un IT jautājumos. Viņš piebilst, ka cieša sadarbība ar Izraēlas ekspertiem ir nepiecie-šama, lai uzņēmums varētu ātri izvērtēt jaunās tehnoloģijas, izveidot labas attiecības un izmēģināt atbilstošus risinājumus.

Magma Venture fonds veic investīcijas kopš 1999. gada un šobrīd koncentrējas uz mākslīgo intelektu un automašīnu rūpniecību. Investējot daudzos veiksmīgos jaun-uzņēmumos, piemēram, Waze, Magma Venture ir viens no lielākajiem riska kapitāla fondiem Izraēlā, pārvaldot 600 miljonus ASV dolāru. Dibināts 2015. gadā, Grove Venture ir riska kapitāla uzņēmums ar 100 miljonu ASV dolāru akciju vērtību. Uzņē-muma darbības sākumposmā galvenās investīciju jomas bija lietu internets (IoT), mākoņtehnoloģijas un mākslīgais intelekts.
„Inovācijām kaut kur ir jārodas. Tās jāattīsta sistemātiski, tieši tāpēc mēs kļūstam at-vērtāki: mums ir vēlams un būtiski būt atvērtiem iedvesmai, ko sniedz citas nozares. Tieši tāpēc mēs sadarbojamies ar jaunuzņēmumiem, bet tajā pašā laikā veidojam sadarbību arī ar citiem uzņēmumiem un zinātnisko kopienu, kā arī veicam investīci-jas fondos, kas ir piemēroti mūsu nozarei”, stāsta Meške. Šādas pieejas piemēri ir investīcijas, ko Porsche Digital GmbH veicis jaunajā uzņēmumā Evopark, kā arī sa-darbība ar HHL Leipcigas Vadības augstskolu vai iesaistīšanās riska kapitāla firmā e.ventures.

Pēdējā gada laikā Porsche ir uzsācis vairākus lielus projektus digitālās transformāci-jas veicināšanai. Šie projekti ietver Porsche Digital GmbH, kas tika dibināts 2016. gada jūnijā. Tilo Kozlovska (Thilo Koslowski) vadībā, kurš 20 gadus pavadījis Gartner uzņēmumā Silīcija ielejā, šī Porsche filiāle identificē un attīsta digitālu klientu piere-dzi, produktus, biznesa jomas un procesus. Porsche Digital, Inc., kas ir Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG filiāle un Porsche Digital GmbH saistītais uzņēmums, nesen atvēra objektu Santaklārā, Kalifornijā. Tāpat vācu sporta automašīnu ražotājs kopš 2016. gada septembra nodrošina Porsche Digital Lab darbību Berlīnē. Šīs struktūras mēr-ķis ir identificēt un testēt inovatīvus informācijas tehnoloģiju risinājumus.

Katra šo investīciju projektu pamatā ir digitālās transformācijas process pašā uzņē-mumā ar mērķi modernizēt darbavietas un efektīvāk organizēt uzņēmuma procesus. Tāpat dažādi procesi tiek virzīti arī Porsche iekšienē, lai veicinātu starp uzņēmuma departamentiem īstenojamu inovāciju vadības sistēmu, kā arī sistemātisku ideju ap-kopošanas un veicināšanas procesu.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 2.jūnijs 2017 10:19
5 1 Atbildēt

Vispār, porše tādā veidā spļauj ģīmī savam tēvam - Ferdinandam Poršē. Jo Ferdinands uzražoja savu auto pēc fīrera lūguma, tad ražoja tankus, atbalstīja vadoni un tā cīņu pret Eiropas atdošanu aziātiem - afrikāņiem. Bet tagad izraēlā investē.....

kauns

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti