Latvijā reģistrēta pirmā sertificētā kases sistēma, kas paredzēta autostāvvietu apmaksai 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Linda Eiduka | 10.augusts 2017 13:56

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir reģistrējis Latvijā pirmo sertificēto kases sistēmu, kas paredzēta autostāvvietu, iebraukšanas nodevas pilsētā un citu maksājumu pieņemšanai.

Kases sistēma ar elektronisko kontrollenti “MF S9” atbilst jaunajām prasībām Ministru kabineta noteikumos Nr. 95, un tās apkalpojošais dienests ir SIA “BMS Tehnoloģija”.

Sertificētā kases sistēma paredzēta maksājumu pieņemšanai par automašīnas stāvvietu, iebraukšanu slēgtā teritorijā un nodevu iebraukšanai pilsētās kā, piemēram, Jūrmalā, kā arī citus maksājumus ar monētām un/vai bankas kartēm.
Šobrīd šādi apmaksas automāti tiek izmantoti Rīgas un Daugavpils pilsētu maksas autostāvvietās, Jūrmalas pilsētas iebraukšanas nodevas iekasēšanas vietās un vairākās privātās autostāvvietās.

Līdz ar jauno kases aparātu sistēmas ieviešanas regulējumu, uzņēmumam bija nepieciešams ieguldīt papildu investīcijas jauna kases sistēmas programmnodrošinājuma izstrādē un biznesa strukturizēšanā, norāda SIA “BMS Tehnoloģija” projekta vadītājs Ivars Liepa.

“Tāpat kā citi uzņēmēji Latvijā, esam ieguldījuši daudz darba, laika un investīcijas, lai būtu gatavi jaunajām kases aparātu tehniskajām prasībām. Jaunas un pielāgotas IT programmas izveide ilgusi vairāk ka pusgadu, kam sekoja dažu mēnešu sertificēšanas process. Līdz ar sertifikācijas saņemšanu, esam uzsākuši esošo klientu kases aparātu pielāgošanu jaunajai sistēmai” norāda I. Liepa.

 

 
Visi komentāri
 
nesapratu 11.augusts 2017 11:28
3 0 Atbildēt

Kāds sakars "Ekrānšāviņam no Google.com" ar šo info?Kur ir tā kase?

estets 11.augusts 2017 23:31
1 0 Atbildēt

Bet skaisti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti