Nissan un Margo Robija domā plašāk nekā tikai par automobiļiem, lai radītu tīrāku un drošāku nākotni (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 2.oktobris 2017 21:36

Trīs jauni ilgtspējas izmēģinājuma projekti mēģinās uzlabot piekļuvi elektroenerģijai un mobilitātei, kā arī nodrošināt palīdzību katastrofu gadījumā.

Pasaulē, kas kļūst aizvien “elektriskāka”, apmēram 1,3 miljardi cilvēku vēl aizvien dzīvo kopienās, kur elektroenerģijas resursi ir ierobežoti, un tā principā nav pieejama. Daudziem citiem ir ierobežota piekļuve mobilitātes infrastruktūrai.

Trešajā “Nissan Futures” pasākumā, kas norisinājās Oslo, Nissan paziņoja par trīs jauniem ilgtspējas izmēģinājuma projektiem, kuru mērķis ir izmantot uzņēmuma darbinieku prasmes, atjautību un pieredzi, lai to mainītu un dotu ieguldījumu tīrākas, drošākas un taisnīgākas pasaules radīšanā mums visiem.

Šie trīs projekti orientējas uz tiem aspektiem, kas ir būtiski, lai nodrošinātu piekļuvi elektroenerģijai un mobilitātei. Tie ir vērsti uz kopienām, kuras ir identificētas kā visvairāk apdraudētas vai kā tās, kam visvairāk nepieciešama palīdzība, un cenšas izmantot elektroautomobiļu akumulatoru jaudu un nākotnes mobilitāti daudz plašākā mērogā, nevis tikai saistībā ar automobiļiem.

Nissan Europe elektroautomobiļu nodaļas direktors Garets Dunsmors (Gareth Dunsmore) stāsta: “Saistībā ar strauji augošo pasaules iedzīvotāju skaitu un arvien urbānāku dzīvesveidu pastāv iespēja, ka tādas problēmas kā piekļuve enerģētikas pakalpojumiem, klimata izmaiņas un slikta gaisa kvalitāte tikai saasināsies, nevis kļūs nenozīmīgākas. Mēs sev uzdevām jautājumu: kā mēs varam izmantot savu globālo tvērumu un inovācijas, lai palīdzētu radīt gaišu un “elektrisku” nākotni ikvienam? Nav labāka sākumpunkta par elektroenerģijas un mobilitātes iespēju nodrošināšanu cilvēkiem ilgtspējīgā un taisnīgā veidā.”

Katrs projekts tiks izmēģināts un rūpīgi izvērtēts 2018. gada laikā. Ja kāds no tiem pierādīs savu noderīgumu, Nissan pēc tam centīsies to paplašināt. Uzņēmums visu gadu ziņos par projektu rezultātiem.

Šie trīs izmēģinājuma projekti mēģinās paplašināt elektrisko automobiļu akumulatoru pielietojumu citās jomās, ne tikai automobiļos, un orientēsies uz kopienām, kuras ir identificētas kā visvairāk apdraudētas vai kā tās, kam visvairāk nepieciešama palīdzība. Projektu uzdevumi ietver:

  • Tāda mikrotīkla izveidi, kas kalpos kā elektroenerģijas avots vietējām kopienām jaunattīstības valstīs, kur nav pieejama ilgtspējīga piekļuve elektroenerģijai. Tas vietējiem iedzīvotājiem uzlabos tādu galveno vajadzību kā izglītības un veselības aprūpes pieejamību.
  • Sadarbību ar Eiropas valstu pašvaldībām, lai Nissan elektriskās ekosistēmas principi tiktu piemēroti tiem, kam tas ir visvairāk vajadzīgs. Tie ietver dzīvojamo ēku aprīkošanu ar saules enerģijas sistēmām, Nissan “xStorage”, Vehicle to Grid tehnoloģiju (V2G – elektroenerģija no automobiļa elektriskajā tīklā) un jaunus Nissan LEAF automobiļu koplietošanai.
  • Sadarbību ar organizācijām vietās, kuras ir visvairāk pakļautas dabas katastrofu riskam, lai noteiktu veidus, kā Nissan cilvēki un tehnoloģijas var palīdzēt. Piemēram, Nissan e-NV200 furgonu, kas aprīkots ar akumulatoru komplektiem, varētu izmantot kā mobilu un ilgtspējīgu rezerves elektroenerģijas avotu milzīgu elektroenerģijas padeves traucējumu, piegādes pārtraukumu vai ārpustīkla problēmu gadījumā.

“Nissan Futures 3.0” pasākumā trīs jaunos projektus kopā ar Garetu Dunsmoru prezentēja aktrise un Nissan elektrisko automobiļu “vēstniece” Margo Robija (Margot Robbie). Viņa teica: “Mūsu dzīves burtiski kļūst “elektriskas”, taču fakts, ka tik daudz cilvēkiem visā pasaulē vēl aizvien nav piekļuves uzticamam elektroenerģijas avotam, ir ļoti skumjš. Tādi projekti kā tie, ko šodien prezentēja Nissan, var ievērojami uzlabot cilvēku dzīves un palīdzēt radīt tīrāku, drošāku un taisnīgāku nākotni mums visiem.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti