Jau 2019.gadā - bezpilota sistēma ikvienam auto par 1600 eiro 12

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

iAuto | 27.novembris 2017 12:10

Kanādas jaunuzņēmums "X-Matik" izstrādājis sistēmu, kas ikvienu automobili ļaus aprīkot ar autopilota sistēmu, turklāt par salīdzinoši nelielu summu – 2000 dolāru (1600 eiro).

"X-Matik LaneCruise" atbildīs otrās pakāpes autonomās vadīšanas sistēmai, kas nozīmē, ka pilnībā no vadīšanas procesa šoferis tomēr novērsties nedrīkstēs un rokas no stūres varēs noņemt vien salīdzinoši neilgu laika sprīdi. Braucot pa šoseju, rokas uz stūres varēs neturēt, bet pilsētā sistēma strādās kā aktīvā kruīzkontrole, vajadzības gadījumā pilnībā apstājoties un atkal uzsākot kustību no jauna. 

"LaneCruise" sastāvā ir skaitļošanas bloks, kamera ar integrētu ekrānu, stūres, akseleratora un bremžu pedāļa kontrolieris. Sistēma atpazīst citus automobiļus, gājējus, luksofora signālus un ceļa apzīmējumus.

Kanādieši jau sākuši pieņemt pasūtījumus "LaneCruise" komplektam, prasot 199-999 dolāru. Atkarībā no iemaksātās summas, klients varēs pretendēt uz atlaidi un ekskluzīviem piedāvājumiem, kā arī piedalīties sistēmas testēšanā, kas sāksies nākamgad.

"X-Matik LaneCruise" oficiālā tirdzniecība sāksies 2019.gada pavasarī.

 
Visi komentāri
 
zz 27.novembris 2017 12:57
7 1 Atbildēt

šī NAV "bezpilota sistēma"... pamodiniet, kad beidzot būs bezpilota sistēma, kad laikā varēs gulēt, skatīties datoru utt. esošās sistēmas ir nedrošākas pat par parastu auto vadīšanu - jo tev visu laiku jātur rokas uz stūres un jāskatās uz ceļa - pašam esot pilnīgā bezdarbībā (jo sistēma tak vada)... kā cilvēks var saglabāt modrību (jo to prasa likums - 100% tava vaina, ja notiks kas neparedzēts vai avārija) - neko nedarot un skatoties tālumā ?

mtv 27.novembris 2017 13:20
5 2 Atbildēt

zz- tad tu paliksi tik resns ka nespēsi izkāpt no auto... es neatbalstu šo bezpilota padarīšanu.. tomēr cilvēkam ir dotas rokas un kājas lai darītunevis skatītos tv braucot auto.. dooohh

viencexperc 27.novembris 2017 13:28
6 1 Atbildēt

Tas ir domāts tiem, kuri nemāk braukt un taisa avārijas.

ZZZ 27.novembris 2017 15:32
2 4 Atbildēt

mtv- tad jau tu arī neizmanto nevienu jauno tehnolōģiju. Veļu ar var mazgāt ar rokām -mums tak viņas ir dotas

Pļurkt 27.novembris 2017 19:38
3 0 Atbildēt

Zinot cik gļukainas ir tās IT tehnoloģijas, tad savu dzīvību es netaisos uzticēt kaut kādam mehānismam pat ja man piemaksātu to summu. Un nemaz netaisos pats par to maksāt!

Pagaidām pilnīgi visas OS ir tik gļukainas ka ir pilnīgi neuzticamas un pat mājas kompim taisu regulāras kopijas, nemaz nerunājot par darba kompi.

Lapsinieks 27.novembris 2017 20:13
1 2 Atbildēt

Vispār Tev varbūt vajadzētu mazāk porņukus skatīties

Kā var nojukt os datoram, darot visu legāli un nelūrot porņukus?

WTF Man kopš windows xp laikiem ne reizi datoram nav nojukusi os, ne reizi! (ne mac, ne ms).

Pilnigu nonsensu Tu te dzen...

Pļurkt 28.novembris 2017 8:21
1 0 Atbildēt

Nespried pēc sevis par tiem porņukiem!

Kā Tu vari garantēt ka Tev iedotais disks ir legāls un origināls?

Vienu skandālu es jau esmu piedzīvoju, kur tiesāja firmu par WinXP disku nelegālu pavairošanu un izplatīšanu, piedodot tiem pilnīgi "autentisku" originālā diska izskatu.

Win 7 uz Dell man jau ir 2 reizes nobiris un instalācija tika veikta no MS saitā nopumpētās kopijas!!! Abas reizes nobira veicot MS saita apdeitus. Pēc tās reizes jebkādi Win apdeiti ir atslēgti.

Telefons Nokija ar Win ar ir pirmais un pēdējais ko es no Geitsa lietošu!! Bija normāls igauņu Skaips, bet kā Geits pielika savas roķeles klāt, tā pārgāju uz WataApu - skaips kļuva tik gļukains, ka nav iespējams sarunāties pat bez video ar EIROPAS valstīm!

MACu vispār var iespraust pakaļa - pēc 3 mēneši izmēģinājuma, es nekad dzīvē vairs tādam mēslam nepieskaršos, kur NEVIENĀ macu apspriešanas saitā neviens neko sakarīgu nav spējīgs atbildēt pat uz diezgan elementāriem jautājumiem (raugoties no MS viedikļa).

Līdz ar to visādu " palīgi" ceļam uz paradīzi man par naudu jau nu noteikti nav vajadzīgi!

Pļurkt 28.novembris 2017 8:23
0 0 Atbildēt

Tiesāja kā reiz to firmu no kuras tika iegādāti visi 5 darba kompji, kā reiz ar šiem "autentiskajiem" un "legālajiem" diskiem!!

Pļurkt 28.novembris 2017 8:35
0 0 Atbildēt

Tos murgus kas bija ar WinXP 1. versiju un 1. un 2. SP vai tādu idiotismu kā Vista vai visas Win 8. versijas pat atceroties vēmiens nāk.

Te vēl kāds kaut ko vāvuļos par MS OS "izcilību" !!

??? 28.novembris 2017 9:08
1 0 Atbildēt

Es šajā stāstā visvairāk apšaubu tieši mehānisko daļu.

Uztaisīt kaut kādu elektronisko automātikas bloku ar visiem devējiem ir relatīvi lēti. Gļukos vai nē, tas ir cits jautājums.

Daudz dārgāk ir normāli pievienot izpildmehānismus stūrei, pedāļiem. Pie tam tas būs jāizdara tā, ka sistēma atļaus darboties arī pašam braucējam. Stipri apšaubu, ka tas viss izmaksās tikai 1600EUR. Nemaz nerunājot vai šādu sistēmu akceptēs auto ražotāji nezaudējot garantiju.

650 28.novembris 2017 17:17
1 0 Atbildēt

Vai tie bija autoražotāji, kas izgudroja lokizlādes gaismu un pēc tam LEDus? Savukārt Cp darbinieki dzērumā uzkonstruēja radarus un 24mpix objektīvus.Bijušais bankasbaltija Galvenais konstruktors reku ar teslu šobrīd brauc- viņš laikam ir "doļā" pie kādiem litija racējiem.Savukārt LV valsts par sēņu lasītāju samaksātajiem nodokļiem gatavojas būvēt kosmisko uzlādes staciju tīklu.Tas nekas, ka mums bietes noslīkušas un nav krāsas ar ko līnijas savilkt- tā lai jaunajām tehnoloģijām būtu ko nolasīt.

kasinsh79 29.novembris 2017 9:26
1 0 Atbildēt

Ļoti neatbalstu. PUNKTS.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti