Drone Pilot - pirmā gudrā dronu pilotēšanas aplikācija Latvijā 1

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 9.janvāris 2018 13:41

Tagad ikvienam bezmaksas lejupielādei pieejama jauna, Latvijā izveidota dronu pilotēšanas aplikācija "Drone Pilot". Aplikācija ērtā un visiem saprotamā veidā atainos dronu pacelšanās un nolaišanās iespējas, gaisa telpas ierobežojumus un citus dronu pilotēšanas rīkus.

Latvijā un citur pasaulē novērojama ļoti strauja bezpilota lidaparātu jeb dronu izmantošana gan personīgām, gan profesionālām vajadzībām. Tā kā līdz šim bija gandrīz neiespējami uzzināt, kur ar dronu atļauts pacelties, tagad ar aplikācijas palīdzību īsā laika posmā iespējams uzzināt, vai drona pilotēšana izvēlētajā vietā ir atļauta, kā arī citus gaisa telpā spēkā esošos ierobežojumus. Jaunais tehnoloģiskais risinājums ir veidots tā, lai tas būtu saprotams ikvienam šīs aplikācijas lietotājam.

Aplikācija ir izveidota tā, lai ne tikai sniegtu informāciju par gaisa telpas pieejamību un ierobežojumiem, bet arī darbotos kā palīgrīks ikvienam drona pilotam. "Drone Pilot" aplikācija piedāvā tādas iespējas, kā reālā laika lidojumu apskati un ātru drona lidojumu attēlojumu kartē, lidojumu vēstures pieprasīšanu un apskati, gudros paziņojumus un satiksmes trauksmju ziņojumu saņemšanu. Nākotnē plānots pievienot arī tādas funkcijas kā lidojuma apdrošināšanu, laika prognozes u.c.. Tāpat jāņem vērā, ka iespēja apskatīt lietotājam nepieciešamos gaisa telpas regulējumus, pagaidām pieejama tikai Latvijas robežās.

„Pirms neilga laika, 1. Septembrī Rīgas Pļavnieku pamatskolā, ceremonijas laikā, drons lidinājās virs bērniem un nokrita dažus metrus tiem priekšā. Šis ir tikai viens no negadījumiem, un, par laimi, tas beidzās veiksmīgi. Dronu popularitātei un pieejamībai augot, līdz aug arī negadījumu skaits, un nereti dronu piloti pārkāpj spēkā esošos noteikumus to pat neapzinoties. Šis bija viens no iemesliem kādēļ man likas svarīgi izstrādāt Drone Pilot risinājumu,” saka Kristers Jurševskis, "Drone Pilot" īpašnieks un autors.

Nav svarīgi, vai drons tiek pilotēts profesionāli, vai hobija līmenī - spēkā ir regulējumi un noteikumi, kurus jāievēro, lai neapdraudētu gaisa telpu, tās drošumu un drošību.

"Drone Pilot" aplikācija starta versijā bezmaksas ikvienam pieejama "Apple App Store" veikalā. Android aplikācija ir izstrādes posmā. Aplikācijas Pro versija, kurā ietvertas dažādas papildus iespējas, ikvienam pieejama par abonementā noteikto cenu. Lai aplikāciju lietotu, nepieciešama ierīce ar iOS 10.0 vai jaunāku atjauninājumu.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 9.janvāris 2018 21:16
3 1 Atbildēt

Drīz pienāks tas brīdis, kad šos aizliegs. Pagaidām dronu vēl salīdzinosi maz, bet kad notiks pirmais nelaimes gadījums, prieki beigsies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti