Tehnoloģiju jaunumi: redzi skaidrāk, dzirdi labāk un elpo vieglāk (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 2.februāris 2018 8:27

S-Ray skaļrunis, kas paredzēts individuālai lietošanai, GoBreath ierīce, kura sekmē atveseļošanās procesu pēc plaušu operācijām, un Relúmĭno brilles cilvēkiem ar redzes traucējumiem – šie ir trīs jaunākie Samsung ideju laboratorijā C-Lab tapušie tehnoloģiju izgudrojumi.

To mērķis ir ne tikai uzlabot dzīves kvalitāti veseliem cilvēkiem, bet arī palīdzēt tiem, kuriem ir veselības problēmām.

Šie jauninājumi, kas tika prezentēti nupat notikušajā starptautiskajā patērētāju elektronikas izstādē CES 2018, jau ieguvuši nozares pārstāvju atzinību.

S-Ray – skaļrunis individuālistiem
S-Ray (Sound-Ray) ir neliels pārnēsājams skaļrunis, kura skaņu iespējams dzirdēt tikai atrodoties tam pretī. Tas paredzēts individuālai lietošanai, un tajā apvienotas skaļruņu un austiņu priekšrocības. Pateicoties mazajam izmēram, S-Ray ir tikai skaļrunim raksturīgā skaņas kvalitāte, un vienlaikus tā lietošana netraucē citiem. Austiņu aizstāšana ar šo izmērā nelielo skaļruni ļauj būt uzmanīgākiem un uztvert visas fonā notiekošās darbības. Turklāt ar šādu skaļruni var arī aizmirst par sapinušos austiņu radītajām neērtībām.

Elpošanas orgānu uzlabošanas ierīce GoBreath

Pareizu elpošanas metožu ievērošana ir viens no pamatnoteikumiem ātrākam atveseļošanās procesam pēc plaušu operācijām. Lai cilvēki, kuriem jāatgūst optimāls plaušu tilpums, piemēram, regulāri veiktu dziļās elpošanas vingrinājumus, Samsung radījis GoBreath. Tā ir inhalatoram līdzīga pārnēsājama ierīce, kas, savienota ar mobilo lietotni, lietotājam sniedz elpošanas padomus un atgādinājumus. Turklāt arī ārstam ir iespēja sekot līdz pacienta sekmēm un atgādināt par vingrinājumu izpildi.

 Relúmĭno brilles skaidrākam skatam

Lai sniegtu iespēju cilvēkiem ar redzes traucējumiem lietas saskatīt skaidrāk, radītas gudrās brilles Relúmĭno. Brillēs ir iebūvēta kamera, kas ir savienota ar telefonu. Mobilā ierīce briļļu lēcās atveido tā, lai cilvēks ar redzes traucējumiem varētu to precīzi saredzēt. Tādējādi tādas ikdienišķas darbības, kā televizora skatīšanās un grāmatu lasīšana vairs nerada grūtības. Relúmĭno briļļu sākotnējais prototips tika veidots uz virtuālās realitātes ierīces Gear VR pamata, taču jau šogad radīts dizains, kas līdzinās vienkāršām saulesbrillēm, tādējādi lietošana kļuvusi ērtāka. 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti