Mākslīgais intelekts telefonā – uzticams palīgs ikdienas gaitās

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 17.aprīlis 2018 13:30

Līdz ar mākslīgā intelekta iebūvēšanu viedtālruņos, tas ir kļuvis pieejams ikkatram. Mākslīgais intelekts vairs nav neizprotams un ikdienā nesasniedzams vienums. Tas ir pieejams mums ikdienā un palīdz veikt ikdienā nepieciešamās darbības arī viedtālrunī.

Viedā kamera, kas atpazīst objektus
Neironu procesora vienība, kas īpaši izstrādāta mākslīgā intelekta darbināšanai, nodrošina iespēju pilnā mērā izbaudīt tālruņa sniegtās priekšrocības. Jaunie Huawei P20 sērijas flagmaņi ļauj ikvienam uzņemt profesionāla līmeņa fotoattēlus. Kamera ir spējīga atpazīt 19 dažādus objektus, piemēram cilvēka seju, ziedus, dokumentus un pat ūdenskritumus vai uguņošanu, un tie ir tikai daži no 19 dažādajiem režīmiem, ko Huawei P20 un P20 Pro tālruņu kameras spēj automātiski atpazīt. Un ar jaudīgo mākslīgā intelekta tehnoloģiju telefons ne tikai spēj noteikt kamerai pretī esošo objektu, bet arī pielāgot fotografēšanas uzstādījumus. Tādā veidā mākslīgais intelekts atbrīvo tālruņa lietotāju no rūpēm par pareizajiem kameras uzstādījumiem, un katra bilde izdodas izcila.

Mākslīgā intelekta darbība neapstājas tikai pie fotografējamā objekta noteikšanas, jo tas spēj palīdzēt arī ar bilžu kompozīcijas izveidi. Piemēram, uzņemot grupas kopbildi, vienmēr jāatstāj brīvas kadra malas, lai foto izskatītos labāk. Protams, daudzi to jau zina, taču to ir ļoti viegli piemirst, tāpēc mākslīgais intelekts par to parūpējas.
Mākslīgais intelekts, ir pats spējīgs atpazīt grupas kopbildi, kurā ir vismaz pieci cilvēki. Uz ekrāna tad parādās īpašs rāmis, kas norāda aptuvenās robežas, kurās cilvēkiem būtu jāatrodas. Tādā veidā ar mākslīgā intelekta palīdzību visi bildē esošie cilvēki būs pilnībā redzami, un netiks aizsegta arī vieta, kur foto uzņemts, tādējādi atrisinot bieži sastopamo problēmu par grupu foto uzņemšanu.

Video stabilizācija un kvalitatīvas bildes pat zemā apgaismojumā
Video filmēšana ar telefonu ir ļoti ērta, taču katrs, kas to kādreiz ir mēģinājis, zina par to, cik bieži attēls izplūst trīcošu roku dēļ pat tad, ja kamerai ir izcila izšķirtspēja. Šī iemesla dēļ Huawei P20 sērijas viedtālruņi ir aprīkoti ar īpašu mākslīgā intelekta darbinātu video stabilizētāju. Tas lieliski tiek vaļā no trīcošu roku radītiem traucējumiem, ļaujot uzņemt plūdenus video pat bez statīvu izmantošanas.

Kvalitatīva un moderna attēlu stabilizācija ir ļoti lietderīga arī fotografējot tumsā. Huawei P20 sērijas tālruņi ļauj pagarināt bildes ekspozīciju līdz pat 4 sekundēm arī tad, ja telefons tiek turēts rokā. Īpaši gaišās Summilux lēcas un lieli augstas jutības sensori strādā kopā, lai ievērojami uzlabotu fotogrāfiju kvalitāti. Ar šiem uzlabojumiem mākslīgais intelekts P20 sērijas telefonos uzstāda pavisam jaunu standartu fotografēšanai slikta apgaismojuma apstākļos.

Mākslīgā intelekta uzlabota veiktspēja
Viedtālruņa veiktspēja ir atkarīga no kvalitatīvām fiziskajām komponentēm un pareizas resursu vadības, un Huawei jauno tālruņu izveides laikā parūpējušies par abām šīm lietām. Huawei P20 Pro aprīkots ar jaunāko Kirin 970 procesoru ar līdz pat 6 GB operatīvo atmiņu un 128 GB atmiņu sistēmas un lietotāja datu uzglabāšanai. Ar mākslīgo intelektu saistīto darbību nodrošina tam īpaši paredzēta neironu procesora vienība, kas kopā ar pārējām komponentēm nodrošina nepārspējamu jaudu, ļaujot lietotājam bez problēmām izmantot pat prasīgākās aplikācijas.

Tāpat mākslīgais intelekts analizē tālruņa lietotāja paradumus un uzvedību, nepārtraukti nodrošinot ierīces pilnvērtīgu darbību. Procesi, kas lietotājam konkrētajā brīdī nav nepieciešami, tiek apstādināti, savukārt pagaidu faili tiek regulāri izdzēsti no operatīvās atmiņas. Tas ne tikai uzlabo veiktspēju, bet arī ievērojami pagarina baterijas noturību.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO)

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti