“Tele2” uzbūvē pirmo Latvijā pārvietojamo Gudro māju 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele2 | 5.jūnijs 2018 12:16

Pēc veiksmīgi realizēta 4G auto un 4G drona projekta, mobilo sakaru operators “Tele2” ir gājis soli tālāk un uzbūvējis īsto Gudro māju, kuru, līdzīgi kā piekabi, iespējams pārvietot uz jebkuru skaisto vietu Latvijā un ārpus tās.

25 m2 platībā ir viss nepieciešamais atpūtai un ikdienas dzīvei – virtuvīte, gulta, ļoti skaista terase, no kuras var baudīt saullēktus un saulrietus, labierīcības un, protams, arī virkne ar gudrajām ierīcēm, kas būtiski atvieglo mājas īpašnieku ikdienu.

“Tele2” Gudrā māja aprīkota ar tehnoloģijām, kas tagad būs pieejamas Latvijas iedzīvotājiem un ievērojami atvieglos ikkatra ikdienu, padarot sadzīvi gudrāku, drošāku un ērtāku. Par to ir pārliecinājies Gustavs Terzens, kurš ar Gudro māju devās ekspedīcijā pa Latviju.

Ekspedīcijas laikā Gudrā māja tika novietota vairākās vietās, kā, piemēram, Karaostā, Aizputē un rezervāta teritorijā pie Papes ezera. “Gudrā māja nav vis pārvietojama kulba, kā domāju sākumā, bet īsta koka māja uz riteņiem ar ārkārtīgi skaistu dizainu, ko veidojuši mūsu pašmāju dizaineri. Savukārt gudrās tehnoloģijas, ar kurām tā ir aprīkota, ir tik viegli instalējamas, lietojamas un, galvenais, tik noderīgas ierastajās sadzīves situācijās. Pavadot vien dažas dienas Gudrajā mājā, ļoti pierodi pie ērtībām, kuras tā piedāvā, – automātiska durvju atvēršana, kad tuvojies pie tām ar lieliem smagiem maisiem, gaismas ieslēgšana ar balss komandām, iespēja redzēt, kas klauvē pie durvīm, un automātiski tās atvērt un aizvērt… Un tā ir vien maza daļiņa no tā, ko Gudrā māja var piedāvāt,” dalās ar pieredzi Gustavs Terzens.

Apceļojot Latviju, sapratām, ka, pateicoties jaudīgam, ātram un gandrīz 100% 4G mobilā interneta pārklājumam pilsētās un 99% pārklājumam lauku reģionos (pārklājuma procenti SPRK mērījumu vietās), Gudrās mājas unikālo pieredzi var izbaudīt jebkurā Latvijas vietā. Jāatzīmē, ka “Tele2” Gudrā māja ļoti uzskatāmi iezīmē 5G būtību – kad katrā mājsaimniecībā būs vairāki viedpalīgi un šādi tehnoloģiski risinājumi, būs nepieciešama daudz lielāka tīkla kapacitāte un ierīču saziņa savā starpā tiešsaistē, ko spēs nodrošināt nākamās paaudzes mobilais internets.

Būtiski, ka visa gudro ierīču pārvaldīšana notiek ar mājas īpašnieka viedtālruņa palīdzību, tam esot pieslēgtam pie mobilā interneta vai WiFi. “Gan pilsētās, gan arī laukos gudrās mājas tehnoloģijas darbojas izcili! Mobilais internets, ko šobrīd nodrošina “Tele2”, jau tagad ir pietiekams, lai sāktu baudīt gudrās sadzīves priekšrocības. Un svarīgākais, ka jau 2019. gadā iekš “Tele2” tīkla parādīsies pirmās 5G stacijas, kas apkalpos pieaugošu ierīču daudzumu un nodrošinās to saziņu gandrīz bez aiztures – reāllaikā,” skaidro “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts.

Unikālā, viegli pārvietojamā “Tele2” Gudrā māja ietver tās tehnoloģijas, ar kurām vislabāk sākt iepazīt gudro sadzīvi un risināt ikdienišķas problēmas ar pazaudētām atslēgām vai domām par neizslēgto gludekli. Tā, piemēram, gudrā atslēga ļauj attālināti atvērt un aizvērt durvis – ielaist bērnu mājās vai ciemiņus, kas atnākuši pie saimniekiem. Savukārt gudrais zvans ļauj redzēt un sarunāties ar cilvēku, kas klauvē pie durvīm. Tas arī kontrolē durvju zonu un automātiski paziņo, ja pie ieejas kāds parādīsies, vēl pirms viņš paspēs uzzvanīt. Ļoti noderīgas ikkatrā mājsaimniecībā būs arī gudrās rozetes, kuras ir ievietojamas standarta rozetē, tādējādi jebkuru iekārtu padarot par gudro. Rozete ļaus attālināti ieslēgt vai izslēgt jebko, kas tajā ir iesprausts, – gludekli, ventilatoru, eļļas radiatoru…

Pavisam jaunu pieredzi ekspedīcijas laikā komandai sniedzis arī Gudrās mājas asistents, kas ne vien ļauj ar balss komandām kontrolēt visas iepriekš minētās ierīces, kā arī uzzināt jebkuru interesējošu jautājumu, bet arī regulēt mājas apgaismojumu, mainot tā intensitāti un krāsas.

Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
s 5.jūnijs 2018 15:55
4 0 Atbildēt

Nevis māja, bet īslaicīgas atpūtas vagoniņš. Māja ir tikai tāda būve, kam ir stacionāra kanalizācija. Te smuki aprakstīts, kā varēs mainīt apgaismojuma krāsas, bet ne vārda nav par to, kā regulāri nāksies meklēt tuvāko kempingu, kur par maksu ar savām rokām varēs iztukšot līdzvedamo tualeti (ne jau nu katrā kempingā to var).

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti