Kādas viedierīces spēj jebkuru mājokli pārveidot par Gudru? 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 14.jūnijs 2018 16:17

Gudrā māja vairs nav sapnis vai tāla nākotne. Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2”, sākot ar šī gada maiju, savā sortimentā sāk piedāvāt pasaulē populāras un pārbaudītas viedierīces, kuras ne vien jebkuru mājokli padara par gudru, bet arī atvieglo saimnieku ikdienu, risinot vairākas sadzīviskas problēmas vienlaikus sekmējot mājokļa drošību.

Pateicoties “Tele2” 100%* 4G pārklājumam pilsētās un 99,3%* pārklājumam lauku reģionos, viedierīces savās mājās var uzstādīt teju ikviens Latvijas iedzīvotājs neatkarīgi no dzīvesvietas.

Tehnoloģijas, ar kurām ieteicams sākt iepazīt gudro sadzīvi, ir viegli instalējamas, tās neprasa pārbūvēt visu mājokli vai arī iesaistīt speciālistu to apgūšanai. Būtiski, ka tās palīdz atrisināt arī vairākas problēmas, ar kurām ikviens no mums ir saskāries ikdienā.

Noteikti ir gadījies, ka kāds no ģimenes locekļiem, visbiežāk bērni, aizmirst vai nozaudē atslēgas. Tas uzreiz rada neērtības visiem – vai nu kādam jāsteidzas mājās, vai nu vaininiekam jāgaida pie durvīm vairākas stundas. Vislabāk šo sasāpējušo problēmu spēj atrisināt gudrā atslēga – tā ir uzliekama pa virsu standarta slēdzenei un ļauj attālināti atslēgt un aizslēgt durvis. Turklāt telefonā ir sensors, kas, tuvojoties durvīm, reaģē un automātiski atslēdz durvis. Tas nozīmē, ka arī atnākot mājās ar iepirkumu maisiņiem abās rokās, vairs nav izmisīgi jāmeklē atslēgas. Mājas sagaida atplestām durvīm.

Savukārt sinhronizējot gudro zvanu ar saimnieka telefonu, viņš saņems paziņojumu aplikācijā tajā brīdī, kad kāds zvanīs pie durvīm. Pateicoties mobilā interneta pieslēgumam, viesi varēs gan redzēt, gan ar viņu sarunāties, gan arī attālināti ielaist savā mājoklī. Būtiski, ka gudrais zvans piedāvā regulēt tā uztveres lauka leņķi, tādējādi sniedzot arī novērošanas iespējas un būtiski palielinot mājokļa drošību. Brīdī, kad kāds paiet garām ieejas durvīm, telefonā automātiski atnāk paziņojums un ieslēdzas kamera.

Elektrodrošību spēs piedāvāt gudrās rozetes – speciāla kontaktligzda, ar kuru, ievietojot to parastajā rozetē, var nodrošināt jebkuras sadzīves tehnikas digitālu vadāmību. Gadījumā, ja steigā aizmirsies izslēgt gludekli, elektrisko plīti, vai kādu citu bīstamu elektroiekārtu, to varēs izdarīt attālināti. Ar speciālo aplikāciju, ko var instalēt visas ģimenes viedtelefonos, var atslēgt rozeti un pārtraukt elektrības padevi. Visiem ir gadījies bažīties, vai tiešām gludeklis nav atstāts ieslēgts. Ar gudro rozeti uztraukumam vairs nebūs pamata – visu varēs ātri pārbaudīt ar aplikācijas palīdzību, neatgriežoties mājās.

Gudrā videokamera ļauj telefonā sekot līdzi visam, kas notiek mājās. Īpaši noderīga gudrā kamera ir mājsaimniecībām, kurās aug bērni, vai ir vecāka gada gājuma cilvēki, kuri ilgstoši paliek vieni. Kā arī var kopumā apsekot, kas mājās notiek. Piemēram, ceļojuma laikā, ik pa brīdim var ieslēgt kameru, lai pārliecinātos, ka visas mantas ir vietā.

Gudrās gaismas ir īpaši noderīgas vasaras periodā, kad iestājas atvaļinājumu un vasarnīcu laiks. Gudrā apgaismojuma pārvalde ļaus pasargāties no nelūgtiem ciemiņiem, neatstājot mājas vai dzīvokļa logus ilgstoši tumšus. Pateicoties šai tehnoloģijai, attālināti iespējams iestatīt, cikos mājās iedegas gaismas un cikos izslēdzas, lai radītu cilvēku klātesamības sajūtu. Gudrās gaismas var vadīt arī ar balsi, ienākot mājās, atliek tikai uzsaukt “Lai top gaisma!”. No papildus funkcijām, apgaismojumu var sinhronizēt ar mūziku un filmām.

Kad viedo tehnoloģiju pārvaldīšana no telefona apgūta, var padomāt arī par gudro mājas asistentu – savienojot to ar visām iepriekšminētajām iekārtām, var iegūt uzticamu ikdienas palīgu. Ar balss komandām varēs palūgt, lai “asistents” spēlē iemīļotāko dziesmu vai arī pasaka, kas šodien ieplānots kalendārā. Gudrais mājas asistents ar balss komandām pārvalda arī gaismas, gudro mājas atslēgu un citas gudrās ierīces, kuras saimniecībā ir uzinstalētas un darbojas ar WiFi pieslēgumu.

Lai viedās ierīces ir vēl vieglāk apgūt un to instalēšana noritētu raiti, “Tele2” katrai no piedāvātajām gudrās mājas ierīcēm ir sagatavojis instrukciju latviešu valodā, kas ir atrodama operatora mājaslapā: https://www.tele2.lv/gudramaja/. Jāatzīmē, ka šīs ir tikai pirmās gudrās mājas ierīces, kas ļaus tev pierast un sajust gudrās sadzīves priekšrocības. “Tele2” nepārtraukti seko pasaules tirgus jaunumiem, testē ierīces, piedāvājot klientiem aizvien jaunākas un vienmēr ārbaudītas patiesi gudras un noderīgas tehnoloģijas.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
y 15.jūnijs 2018 8:58
9 1 Atbildēt

Kā uz to raugās, ja ņemam vērā, to ka kādreiz tika kurinātas krāsnis, lai būtu silti, tajā pašā laikā mūsdienās vari regulēt telpu klimatu kaut no citas valsts ar aplikācijas palīdzību, vai vienkārši iestatīt nepieciešamo, sev vēlamo temperatūru un tā tiks nodrošināts. Tas pats ar apgaismojoma nodošināšanu, zagļu atbaidīšanu, veļas mazgāšanu, durvju atvēršanu priekš mājdzīvniekiem utt. Un tā pat iespējams kontrolēt arī mājai pieguļošo teitorīju, zāles pļaušanu, zālāja laistīšanu utt., ja mēs salīdzinām, kā varēja kādreiz un, kā var tagad, tad savā ziņā tas ir gudri.

y 15.jūnijs 2018 14:28
7 0 Atbildēt

Nu paga Tu jau te runā par, ko citu. Jo visa tā operātoru šnaga jau arī ir kīna.

Ar “gudro māju” es domāju, reālu integrāciju, viss ir savienots, pie viena galvenā vadības, panela, kurš principā ir parasts dators. Nejau kaut, kādu gadžetu iegādi pie operātoriem.

Latvījā ir uznēmumi, kuri piedāvā šādus risinājumus.

y 20.jūnijs 2018 17:20
4 0 Atbildēt

Nu es atvainojos, tad labi vadāms auto arī ir fufelis, jo to taču vada cilvēks, un ēzelis tāpat nesapratīs...

Metafora - dāa..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti