Kurš mēroja 200 kilometrus ar kājām svētku laikā?!

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 10.jūlijs 2018 6:59

Latvijas simtgadei veltītajos Dziesmu un deju svētkos ar Samsung viedajiem pulksteņiem, Gear Fit2 Pro un Gear S3, tika mērīti svētku dalībnieku veiktie kilometri un skaitīti noietie soļi. Vairāki dziedātāji, dejotāji, diriģents, žurnālists un paši organizatori sacentās svētku intensitātes mērījumos, lai noskaidrotu, kurš nedēļas laikā pievarējis vislielāko attālumu.

Iegūtie rezultāti liecina, ka visvairāk soļu speruši tieši Dziesmu un deju svētku organizatori, bez kuru ieguldījuma svētki nebūtu izdevušies tik ievērības cienīgi. “Svētku laikā viedpulkstenis bija lielākais palīgs, kad kustībā starp vairākām norises vietām varēja redzēt ne tikai noietos kilometrus, bet arī ienākošos zvanus”, stāsta  publiskās skatīšanās koordinatore un pasākumu projektu vadītājas asistente Dace Grante, kas visu svētku garumā nogāja 214’982 soļus, mērojot ap 20 kilometriem dienā.

Visgarāko distanci mēroja brīvprātīgo vadītājas asistente, kas kopā veica 206 kilometrus: 93 kilometrus ar kājām, 113 – ar velosipēdu, ik dienu pārvietojoties no vienas pasākuma vietas uz citu.  

Atbildot uz jautājumu, kurš ir aktīvāks – dziedātājs vai dejotājs, rezultāti skaidri norāda, ka vienā dienā visvairāk soļu sper tieši dejotājs. Ar iespaidīgu skaitu tautas deju ansambļa “Rotaļa” dejotājs vienā dienā spēris un izdejojis pat 35’620 soļu, kopumā nedēļas laikā mērojot 145 kilometrus.

Dziedātāji veikuši īsāku distanci, bet ne ar mazāk iespaidīgiem skaitļiem. Visu svētku laikā kordziedātāji ir spēruši vismaz 126’000 soļu un nogājuši vismaz 80 kilometrus.

Aktivitātes dalībnieki kopā mērojuši vairāk kā 1000 kilometru, kas gandrīz pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Berlīnei. Ja visu Dziesmu un deju svētku dalībnieku nostaigāto attālumu saskaitītu kopā, tad sanāktu, ka svētku laikā dalībnieki nogājuši aptuveni 5’438’560 kilometrus, kas atbilst 135 reizēm apkārt zemes lodei!

Paldies visiem dalībniekiem, kas ieguldījuši savu enerģiju tik skaistu svētku tapšanā!

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti