Konferencē atklāj jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Samsung | 5.septembris 2018 11:46

Pagājušajā nedēļas nogalē Berlīnē notikušās pasaules inovāciju izstādes IFA 2018 laikā uzņēmums Samsung Electronics iepazīstināja ar jaunākajiem sasniegumiem mākslīgā intelekta un lietu interneta (Internet of Things) jomās, prezentējot jaunus gudros produktus, kas ne vien atvieglos ikviena cilvēka sadzīvi, bet arī ietekmēs turpmāko tehnoloģiju tirgus attīstību.

Samsung mērķis ir piedāvāt nākotnes tehnoloģijas un pakalpojumus, kas savstarpēji mijiedarbojas, tā padarot lietotāja ikdienu ērtāku. Uzņēmums ir paziņojis, ka ieguldīs vairākus miljardus dolāru operētājsistēmu, mikroshēmu un pakalpojumu uzlabošanā, kā arī izveidojis vairākus izpētes centrus visā pasaulē, lai strādātu pie mākslīgā intelekta, kas ir orientēts uz lietotāju un viņa dzīves uzlabošanu.

Nākamais solis augstākajai attēla kvalitātei – 8K izšķirtspēja

Samsung ir spēris lielu soli uz priekšu displeju attīstībā - 2018. gada IFA tika prezentēts Samsung Q900R QLED 8K izšķirtspējas televizors, kas būs pieejams četros izmēros: 65, 75, 82 un 85 collas. 8K ir līdz šim augstākās izšķirtspējas displejs, kas spēj radīt līdz pat 4000 nitu spilgtumu – standarts, ko izpilda lielāka daļa kino un filmu studiju, līdz ar to filmas varēs skatīties tieši tādā kvalitātē, kādu paredzējuši to veidotāji. Televizors atbalsta arī ar HDR10+ krāsu kontrastu, lai jebkurš attēls izskatītos reālistisks un dzīvīgs.

Jaunais Samsung Q900R ir papildināts ar 8K AI Upscaling – patentētu tehnoloģiju, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību uzlabo attēla un skaņas kvalitāti līdz 8K līmenim, neraugoties uz oriģinālā avota kvalitāti vai formātu. Vai tas būtu dekoders, straumēšanas ierīce, USB, HDMI vai mobilais telefons – televizors no jebkura avota raidīto saturu pārveidos izcilā 8K kvalitātē.

Sadzīves tehnika ar izdomu

Globālās tendences liecina, ka cilvēki biežāk izvēlas gudrās tehnoloģijas un sagaida no tām arvien vairāk. Tāpat ir vērojams, ka virtuve kļūst par mājas sirdi un līdz ar to cilvēki vēlas, lai virtuves iekārtas darbotos kā gudrie palīgi ikdienas darbos. Lai izpildītu mūsdienu cilvēka prasības, Samsung ir radījis plašu klāstu ar ierīcēm, kas papildinātas ar moderniem mākslīgā intelekta un lietu interneta risinājumiem:

·         Izmantojot Family Hub ledusskapja skārienjutīgo ekrānu kā kontroles paneli, ir iespējams viegli vadīt arī citas ierīces, kas ar to savienotas. Lietojot balss kontroles programmas Bixby vai Voice ID, var ātri un ērti iegūt sev nepieciešamo informāciju, savukārt Family Hub’s Meal Planner palīdz plānot ēdienreizes, piedāvājot lietotājam piemērotākās receptes.

·         Dual Cook Flex cepeškrāsns ar divām durtiņām un iekšēji atdalītu sistēmu sniedz iespēju gatavot divos dažādos režīmos, lai vienlaikus būtu gatavi gan cepumi, gan cepetis.

·         Veļasmašīna Quick Drive ir ievērojami uzlabojusi daudzu lietotāju ikdienu, ļaujot veļas mazgāšanai veltīt divreiz mazāk laika. Veļasmašīna mazgāšanu veic divas reizes ātrāk, bet tikpat efektīvi kā mazgājot ilgāk, turklāt mākslīgā intelekta vadītā Laundry Planner sistēma ļauj sākt un apturēt veļas mazgāšanu lietotājam vēlamajā laikā.

 
Visi komentāri
 
andza 5.septembris 2018 14:33
0 0 Atbildēt

Mākslīgais intelekts ir radīts????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti