Ceļā uz digitālo transformāciju – „5G Techritory’’ forums Rīgā

 

Foto: Publicitātes attēls

ETHOS | 12.septembris 2018 17:23

Tā kā Eiropa ir aktīvi iesaistījusies sacensībās par to, kurš izvirzīsies priekšplānā 5G tehnoloģiju ieviešanā pasaulē, tad Baltijas jūras reģions ir lieliski pozicionēts, lai kļūtu par digitālo līderi ceļā uz 5G sniegtajām iespējām Eiropā, izaicinot Silīcija ieleju un Āziju.

Likumsakarīgi, šī gada 27. un 28. septembrī Rīgā norisināsies starptautisks Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums „5G Techritory” – viens no lielākajiem 5G tehnoloģiju pasākumiem pasaulē.

„5G Techritory” mērķis ir radīt platformu Baltijas jūras reģiona kopienai, biznesiem un patērētājiem veselīgas 5G ekosistēmas izveidei, kas varētu kalpot par paraugu Eiropas Gigabaitu sabiedrības veidošanā. Forums savedīs kopā vadošos 5G spēlētājus no visas pasaules, lai definētu jaunās 5G spēles mērķus un noteikumus.

„Kopīgai Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas attīstībai ir liels potenciāls, ko iespējams panākt ar inovatīviem uzņēmējdarbības modeļiem. Latvija ir lieliski izvietota, lai kļūtu par ‘’magnētu’’ Ziemeļeiropas ekonomiskajām aktivitātēm, attīstot pasaules tirgū pieprasītus risinājumus. Ņemot vērā straujos digitalizācijas attīstības tempus un tās tiešo ietekmi uz produktivitāti, ir jāveic virkne proaktīvu pasākumu, lai Latviju veidotu par atvērtāku un spējīgāku uzņemties digitalizācijas radītos izaicinājumus un, kas vēl jo svarīgāk, lai tā spētu izmantot savu zinātnisko potenciālu un uzņēmējdarbības spējas, izstrādājot risinājumus, kas varētu būt pieprasīti eksportam pasaules tirgū,’’ atklāj Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Starp vairāk nekā 60 augstākā līmeņa runātājiem no Eiropas, Āzijas un ASV forumā ar savu pieredzi un redzējumu uzstāsies pasaules un reģiona biznesa līderi, Eiropas politikas veidotāji, starptautisku organizāciju vadītāji un citi vadošie eksperti 5G ieviešanā, tai skaitā arī tādi galvenie runātāji kā Somijas Transporta un komunikāciju lietu ministre Anne Katrīna Bernere, „Qualcomm” izpilddirektors Stīvs Molenkopfs (ASV), „Cisco Systems” vecākais viceprezidents Pīters Karlstromers (ASV), „Huawei Technologies Corporation” 5G produktu līnijas prezidents Jangs Čaobins (Ķīna), „Nokia Corporation” Eiropas tirgus vecākais viceprezidents Markus Borčerts (Somija), „Telia Company AB” viceprezidente – globālo pakalpojumu un operāciju vadītāja vietniece un grupu tīklu vadītāja Gabriela Stīfa Šēmane (Zviedrija).

„Cisco ir pagodināts būt par Baltijas jūras reģiona 5G foruma sponsoru un mēs nevaram vien sagaidīt, kad varēsim dalīties ar savu vīziju par to, kā 5G var palīdzēt digitalizēt Eiropas ekonomiku, radot jaunu vidi pakalpojumu izveidei telekomunikācijas industrijā. Jaunā tehnoloģija ir gatava, un mēs esam gatavi iesaistīties diskusijās ar saviem biznesa partneriem un vadošajiem Ziemeļvalstu un ES lēmumu pieņēmējiem par to, kā būt drošiem, ka Eiropa ir gatava iegūt no šīm pārmaiņām,” atzīst Pīters Karlstromers, „Cisco Systems” vecākais viceprezidents.

„Kā apņēmīgs Baltijas reģiona digitālās ekosistēmas partneris, mēs, Huawei, ticam, ka var darīt vairāk, uzņemoties vadību digitālalo pārmaiņu laikā. 5G tehnoloģijas mainīs veidu, kādā cilvēki komunicē un iegūst informāciju, vedot mūs uz laikmetu, kur viss ir mobils. Huawei turpinās aktīvi iesaistīties digitālās infrastruktūras izveidē un inovāciju ieviešanā ciešā sadarbībā ar industrijas pārstāvjiem,’’ teic Deivids Liu, „Huawei Technologies’’ izpilddirektors Baltijā un Somijā.

Tāpat forumā norisināsies augsta līmeņa biznesa un politiskās diskusijas par 5G tehnoloģiju globālo attīstību, ieskaitot to, kā pārvērst 5G vīziju efektīvos biznesa modeļos, un gūtu priekšstatu par 5G attīstību Eiropā. Kopumā plānotas trīs plenārsēdes un trīs tematiskās sekcijas ar īpašu fokusu uz viedo pilsētu (smart city), viedo mobilitāti (smart mobility), viedo veselības aprūpi (smart healthcare) un Industry 4.0, diskutējot par tādām tēmām kā pilsētas pārvaldes loma viedās infrastruktūras izveidē, spektra un savienojamības prasības 5G savienotajām automašīnām, telemedicīna un tās attīstības perspektīvas Baltijas jūras reģionā, kā arī jaunu biznesa modeļu izveide Industry 4.0 vidē un citas aktuālas tēmas. Forumā tiks iekļautas arī vairākas 5G tehnoloģiju prezentācijas, kā arī tiks aizvadītas iedvesmojošas sarunas par „Future of the Car” ar Stīvu Mollenkopfu, „Qualcomm’’ izpilddirektoru.

Tā kā Eiropa ir aktīvi iesaistījusies sacensībās par to, kurš izvirzīsies priekšplānā 5G tehnoloģiju ieviešanā pasaulē, tad Baltijas jūras reģions ir lieliski pozicionēts, lai kļūtu par digitālo līderi ceļā uz 5G sniegtajām iespējām Eiropā, izaicinot Silīcija ieleju un Āziju. Forumā tiks veidota arī cieša sinerģija starp „5G Techritory’’ un Ziemeļvalstu Ministru padomes jaunāko digitālo programmu, kurai ir izšķiroša nozīme Baltijas un Ziemeļvalstu digitālās pārrobežu sadarbības veicināšanā, kā arī līdz ar forumu, 26. septembrī, norisināsies nākamā Baltijas un Ziemeļvalstu digitālo ministriju augsta līmeņa amatpersonu sanāksme. Darba kārtībā būs arī kopīgs Baltijas un Ziemeļvalstu rīcības plāns par spēcīgāku sadarbību 5G jomā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti