Vai elektriskie auto tiešām ir videi draudzīgāki? (+ VIDEO) 28

 
iAuto | 4.decembris 2018 13:16

Kārtējais video par tēmu, kuri auto videi nodara vairāk kaitējuma - tie, kas aprīkoti ar vairumam patērētāju ierastajiem iekšdedzes motoriem vai arvien vairāk "modē nākošie" elektroautomobiļi.

 
Visi komentāri
 
felix65 4.decembris 2018 14:51
19 7 Atbildēt

Neskatījos puišeļu šovu, taču mani izbrīna miljonu naivums, kad viņiem ietvaicē pilnīgu fufeli. Lai uzražotu elektromobīli, daba tiek zvērīgi izcūkota, tas ir dārgs, tāpēc atkal jāpaņem no dabas naudu, lai to nopirktu (nu neaug nauda kokos). Lai utilizētu tos monstrus, kori ir ļoti smagi un zvērīgi ēd riepas un piekares daļas, atkal sūdus jānogrūž dabā. U.T.T. Ļautiņi, laiks sākt mizot lopus, kuri mēģina mums ietvaicēt co afēru. Afēru, kura līdz šim ir lielākā cilvēces vēsturē. Atcerieties 909tos, kad sotka varēja nomaukt ļamu, patērējot ap 8 litriem un šrotā gandrīz pašlikvidējoties. Nāvi alkatīgajiem meļiem un viņu sekotājiem idiotiem!

fds 4.decembris 2018 16:06
4 15 Atbildēt

Nu un kur Tev ir pamats saviem apgalvojumiem? Pētījumi utt? Nevis tikai tante tirgū teica, ka esot baigi slikti. Nu tante tirgū parasti ir gudra tikai par diršanu.

Pļurkt 4.decembris 2018 17:15
2 2 Atbildēt

Pētījumus vari atrast fizikas mācību grāmatā!

Aplūko kāds lietderības koeficients ir mūsdienu automobīļu motoriem un kāds lietderības koeficients ir TECam.

iciks 5.decembris 2018 9:03
5 0 Atbildēt

Pameklēju. Nemaz tik liela atšķirība nav, taču ir viens liels BET. Autiņā viss process notiek uz vietas, bet tas TECs ir velnsviņzin kur un enerģija līdz patērētājam ir jānogādā. Te nu bija visa lietderība...

Bradypus 5.decembris 2018 17:41
4 0 Atbildēt

Varētu vēl precizēt - modernais dīzelis ir apmēram tikpat efektīvs, kā gāzes TEC. Bet elektrību tiem autiņiem ir jāražo ar akmeņogļu stacijām, kas diemžēl ir neekoloģiskākas par to pašu dīzeli.

felix65 4.decembris 2018 19:49
2 3 Atbildēt

Parēķini pats. Noskuj no klasiskā 80to motora un autiņa visu, kas pa šo laiku uzaudzēts, cik izmaksāja materiāli un izstrādes darbstundas, virspeļņa, kā tika iegūti līdzekļi galaprodukta apmaksai, cik nācās tērēt lieki sarežģītās tehnikas remontos, ar visu izrietošo un cik tam nācās iztērēt materiālu un darbastundu, cik izmaksāja paātrināti nolietoto detaļu un paaugstinātās masas nolietoto riepu utilizācija... bļa, apnika duraku izglītot

fds 5.decembris 2018 8:55
0 4 Atbildēt

Nu jā, viens kaut kāds interneta trollis ir ahuenna gudrākais pacans internetā. Pētījumi, kas atspēko šīs lietas ir tīrākais fufelis, meli un izdomājumi.

viencexperc 4.decembris 2018 20:20
3 1 Atbildēt

apskaties ciparus. Tikai nevis saīsināto versiju, ko rāda tie krāpnieki, bet pilno. Apskaties arheoloģu pētījumus par to, ka agrāk uz Zemes bija 25 procenti skābekļa ( Tāpēc dinozauri bija tik lieli) tagad 21. Un tas skābekļa daudzums samazinajās pdejos 400 gados... Palasi par ledus laikmetiem. zinātnieki tādus zin vismaz trīs. Pēc katra klimats sila...tad atdzisa.

Materiālu ir daudz , dažādi, uz katra stūra. Pierādījumi, ka tā visa ir krāpšana. Sākot ar vesturi, ģogrāfiju, ģeoloģiju, meteoroloģiju, beidzot ar parastiem fizikas likumiem. Bet protams, vieglāk ir pirst dīvānā paklausīties ko kāds biznesmenis saka un tad viņam skriet maksāt naudiņu, nekā atvērt acis un izlasīt...

viencexperc 4.decembris 2018 20:23
1 0 Atbildēt

"Un tas skābekļa daudzums samazinajās pdejos 400 gados..."

te pazuda - "ne".

Pareizi ir "nesamazinājās" tikai pēdējos 400 gados. Samazinās jau no tiem laikiem, kad cilvēka nemaz tuvu nebija.

iciks 4.decembris 2018 14:59
11 4 Atbildēt

Tīri tā, nesen ienācās info no cilvēka, kura kolēģim esot elektriskais mobīlis, pirkts pirms gadiem 4-5 (varbūt, precīzi neatminos). Nu jau sāk sūdzēties, ka tas aķītis neesot vairs kā toreiz, mazliet esot par īsu un jau jāsākot domāt.

Pēc nopirkšanas esot bijis ļoti sajūsmā, nu jau izsakoties rezervēti...

Kanibaals 6.decembris 2018 22:02
0 0 Atbildēt

Tā nav liela problēma, jo kopš ir ātrie lādētāji ne tālāk kā 50km attālumā.

Palaidniex 4.decembris 2018 15:35
7 0 Atbildēt

Modernajam ražotājam, patērētāju sabiedrībā, nav baigā interese uzražot lamatu, kas iet miljonu, jo jauno auto segmentā ir iespaidīga konkurence un tas, kas šodien ir modīgs, rītā jābūt izmestam, lai varētu ietirgot jauno...

felix65 4.decembris 2018 19:54
3 0 Atbildēt

VW ar 2ro golfu tā arī iejūdzās un tad saražoja 3šo, no kura visi bēga kā velns no krusta, lai vāģi ātrāk apgrozītos. kamēr pasaulē galvenais būs peļņa izredzētajiem, man var neļepīt fufelu par globālo sasilšanu un citus šīs operas sūdus.

nordic 4.decembris 2018 15:36
4 6 Atbildēt

felix65, noskaties gan to šovu, uzzināsi ka naftas ieguve arī nav videi draudzīga, nezin cik ilgi vēl Meksikas līcis sulos pēc pēdējās lielās avārijas, tāpat lielo tankeru avārijas pēdējās desmitgadēs. Zini, ka viena normāla izmēra tankkuģa patēriņš ir 60-80 tonnas dienā?

Pļurkt 4.decembris 2018 17:13
7 4 Atbildēt

Un kur tad tā naftas ieguve paliks??? Elektrība no gaisa kritīs, jeb būs jāuzslien pamatīgs skaits TECu, kas darbojas uz to pašu naftu!

Vai nafta caur pārstrādi tiks ielieta bākās vai tā pati nafta caur TECu tiks iepumpēta elektromobīļa akumulatoros.

viencexperc 4.decembris 2018 20:28
4 3 Atbildēt

bez TEC ir arī AES.

Un bez AES ir arī saules baterejas. Ja Sahāru noklātu ar saules Baterejām, pietiktu viai pasaulei. Jau sen ir pierādīts.

Neesmu ekoloģisks idiņš, bet nepatīk, kad muld tupi cilvēki.

Man personīgi, ir pozitīvas domas par elektroauto TIKAI TĀPĒC, ka nafta pieder nattīstītām banānu valstīm, kas naftas dolārus tērē kariem un terorismam. Beigt pie viņiem sūknēt, pasaulē būs lielāka kārtība.

Pļurkt 5.decembris 2018 8:38
5 0 Atbildēt

Kā man riebjas ka muld tupi cilvēki!

AES nu jau masveidā slēdz ciet un AIZVIETO ar TECiem!

Cik daudz elektrouzpildes staciju var sasliet apkārt Sahāras tuksnesim??? Tu uz turieni brauksi pildīties! Cik izmaksā to Sahāras elektrību pārtaisīt par maiņstrāvu un novadīt līdz tuvējam patērētājam Eiropā??? Vai labāk saražoto līdzstrāvu pieslēgt pie auto akumulatora!

Gribu redzēt kāda būtu Sahāras valstu ieinteresētība, ja no šiem vairs neņems naftu!!

Vācijā saules baterijas atmaksājas jo Eiropa ATMAKSĀ 80% no ieguldījumiem - Tu esi gatavs gala rezultātā maksāt par vēl vienu OIK?? Ar vēja elektrību jau Latvānija ieberzās! Nav jau okeāna piekraste ar regulāriem spēcīgiem vējiem!

----------------------

Jēziņ kas par tupaku! Laikam ir počotna dibenu laizīt kādam kas pamet kaulu (tas nekas ka pliku kaulu)!!

viencexperc 5.decembris 2018 9:34
1 3 Atbildēt

1. Par sahāru pieminēju, kā atbildi kaut kam, kurš rakstīja, ka vajag ar paneļiem noklā visu pasauli... Nevajag visu.

2. Par ekonomisko izdevību es nerakstīju ne vārda.

3. Es pats esmu pret visiem ekoloģiskiem marasmiem. Cilvēku uz Zemeslodes tā ir pārāk daudz. Paskaties, lielās pilsētās pat no rīta nevar normāli pabraukt.

Valstis rūpējas par kat kādām ekoloģijām, cīnās ar slimībām...bāž lielu naudu, bet pēc tam paši domā - kur ņemt naudu pensijām? Ja es būtu diktators, es medicīnu uzticētu privātām kompānijām. Lai tas būtu kā bizness cilvēkiem. Viņi man ( valstij) vēl nodokļus maksātu, nevis valsts uz viņiem tērētos. Nevis valsts maksā par kaut kāda bomža ārstēšanu. Ja cilvēkam ir nauda, tad viņš aiziet un ārstējas. Ja nav, tad priekš kam viņš valstij vajadzīgs?

Es domāju, ka privāta kompānija darbotos daudz efektīvāk, nekā tie, kuri sūknē naudu. Tas jau sen ir pierādīts, ka subsidētie darbojas neefektīvāk.

Pļurkt 5.decembris 2018 14:20
2 0 Atbildēt

3. = Hitlera eugēnika!

Bradypus 5.decembris 2018 17:47
1 0 Atbildēt

Painteresējies par patiesību - Visu iztrūkstošo elektrību ražo ar oglēm, pat ne tavu piesaukto TEC (ar ko parasti saprot gāzes stacijas). AES ir tikai 10% un tās pašas zaļie klapē ciet. Ja pamēģinātu "sahāru noklāt ar saules baterijām", var gadīties, ka pasaule ietu bojā ekoloģiskā katastrofā, tās mēģinot uzražot. Un naftas elektrība ir tikai 3.7% - mazāk par pseidozaļajiem "renewables".

Coal (38.4%)

Natural Gas (23.2%)

Hydro (16.3%)

Nuclear fission (10.4%)

Oil (3.7%)

Non hydro renew. (8%)

Pļurkt 5.decembris 2018 19:20
0 0 Atbildēt

Bradypus

TEC (ar ko parasti saprot gāzes stacijas)

------------

NORMĀLI cilvēki saprot, ka termoelektrocentrālēs tiek karsēts tvaika katls, kurā saražo tvaiku, kas griež tvaika turbīnu un tās galā ģeneratoru!! Un pilnīgi pajāt ar ko tiek karsēts katls - vai ar gāzi vai mazutu vai akmeņoglēm vai kūdru vai kaut šķeldu.

Izņēmums ir tikai radioaktīvu vielu izmantošana (AES) un Stirlinga dzinēju izmantošana (HELIO elektrostacijas)!

felix65 4.decembris 2018 19:58
2 1 Atbildēt

Avārijas parasti notiek īpašnieku alkatības mudinātu drošības pārkāpumu dēļ. Maz kas Pasaulē vairs ir palicis, kam nebūtu izstrādātas drošības normas, kuras pārspēt var tikai dabas izraisīti Force majeure.

650 4.decembris 2018 15:51
7 4 Atbildēt

Es vispār nestādos, ar ko ir jābūt inficētam, lai ar shito te Suuudu izbrautu ārpus pilsētas kaut kur sniegā,lietū, tumsā un aukstumā. Kaut ātrāk tas laiks pienāktu, kad tie āksti ar visu savu 26min supermega chargi sastāsies pie vienas tā "kalonkas" kādi 10 gabali rindā un kad viņi visi rindā jaasies pa to sabtransa joslu- es ieteiktu cssd TAD viņiem piespriest nedrīkstēšanu braukt pa parasto cilvēku joslu.Mums galvenā doma ir tikai kampt ko tik var, izvērst demagoģiju,izdomāt attaisnojumus un tikai "ieviest" un "apgūt" un uztiept visādus suudus, paralēli nodrošinot sev brangi treknu iztikas minimumu un dāsnu atalgojumu par būtībā bezjēdzīgām darbībām.Turklāt (aizkadrā īpaši ieteicams) to darīt par visas sabiedrības (lohu..) samesto kopējo (atlikušo) naudiņu.Tāpat kā simtgades rautā garāmgājējiem uzdziedāt patriotiskas dziesmas pa 666eur/gab un tīudaliņ tagadīn ,tir pir, tram tara ram...

fds 4.decembris 2018 16:11
3 6 Atbildēt

Nu nāks ātrāka uzlāde ar laiku, Itālijā testēšot drīz tādu, kur pa 10min var lielāko daļu jau uzlādēt. Tu labāk pasaki cik laiku aizņem un cik ilgi jāgaida pārējiem, kad "ātrie" benzīna/dīzeļa lējēji ar visu famīliju ieiet staķiķā pēc hotdogiem? Tad tas auto pie pumpja ar var 20min nostāvēt un pārējie var sūkāt ledu un gaidīt, kad atbrīvosies vieta. Pats arī esmu stāvējis rindā 10min aiz hotdogu rijējiem, lai samaksātu tikai par degvielu un nopirktu ūdens pudeli, vēl rinda uz wc - beigu beigās tāpat tankā var nākties pavadīt 10-20 minūtes, ja ir aktīvs laiks vai tāda vieta.

650 4.decembris 2018 16:35
7 2 Atbildēt

Tu te nedris te bumbiņas- aizbrauc kādā austrijā beznzītankā ieej, tur tu tankā citreiz ieraudzīsi simtiem mašīnu vienkopus.Ēd, dzer, drirš,tusējas- personāls nespēj tiem bākas pildīt,visur rinda.Itālija ir tikpat (gandrīz) uz demagoģiju un "mahinēt/apgūšanu" noskaņota kā mēs.Tikai ar joprojām miljards reizes lielākām iespējām, neskatoties uz ieilgušo materiāli sociālo krīzi un emigrantu nopietno problēmu.Tur vēl dafiga ir ko ņemt, bet šeit vairs nav nekā.Daba un tūrisms tur ir neizsmeļams.Un daži tuneļi naudā maksā tik, cik visi LV ceļi kopumā,par pašām autostrādēm ij nerunājot.Vajag nevis visādus suudus deklamēt un popularizēt, bet vismaz/pirmkārt pirmās akūtās cilvēciskās lietas sakārtot.Vismaz tik, lai Nekaitināt sabiedrību.Aizbrauc tepat uz ulmana gatvi/jūrmalas šoseju lietus (tagad!) laikā, paskaties kas tur notiek kas par bezsaimnieka postažu paveras.Pletj, upe tek pa ceļu, cilvēki pa renēm peld un cits citam tonnām ūdeni stiklos lej.Podā nolaist tos visus shitos apguvējus un demagogus un kosmosābraukšanas ieviesējus,,,

felix65 4.decembris 2018 20:04
4 1 Atbildēt

Es neesu pret elektroauto, bet ne pašreizējā strupceļa koncepcijā. Brīvā enerģija- jā, taču tad iznīkst naftas un elekrtoenerģijas izstrāde, kas aplauž miljardu miljardus un miljoniem darbavietu, tāpēc dzīvniekiem tiek ļepīts, ka tas ir fufels un vispār par šīs tēmas ļurināšanu var dabūt galvā leduscirtni, kā komunisma klasiķim.

viencexperc 4.decembris 2018 20:04
29 3 Atbildēt

Vieni idiņi izdomā ekoloģiju, citi - uzbūvē elektroauto un apgalvo, ka tas ir ekoloģisks, trešie idiņi pērk jo domā, ka ir ekoloģiski, ceturtie idiņi strīdās - cik tas ir ekoloģiski....

Apkārt vieni ekoloģiski pamuļķi.

..

Bet patiesība ir tāda, ka - lai vai kā cilvēks censtos, vņš NEVAR izmainīt pasauli. Jo cilvēks ir mazs sūds ekosistēmā, kurš sprāgst tāpat kā visi pārējie dzīvie radījumi, dirš tāpat kā pārējie un pēc viņa mēsli visi paši attīrīsies. Tikai dažām lietām - vajadzīgs ilgāks laika sprīdis. Bet klimats mainījās arī tad, kad cilvēka nemaz nebija.

Brīnums, ka vēl nav zinātnieka, kurš apgalvo, ka kontinenti sāka dreifēt tad, kad pirmie cilvēki nopirdās.

Malacis 7.decembris 2018 15:39
0 0 Atbildēt

nu tu viencexperc dod - cilvēks var izmainīt pasauli tieši tik daudz lai sevi iznīcinātu, tiesa pašai zemeslodei un pasaulei par to būš dziļi nospļauties.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti