Sony laiž klajā jaunu ɑ A-bajonetes fotokameru ɑ99 II

 

Foto: Publicitātes attēls

LEAD | 30.septembris 2016 8:22

Apliecinot apņemšanos radīt pasaulē labākās A-bajonetes fotokameras ar maināmiem objektīviem, Sony laiž klajā jaunu šī segmenta flagmani ɑ99 II.

Jaunā kamera ɑ99 II, kas seko jau atzinību iemantojušajam modelim ɑ99, apvieno labākās Sony attēlveidošanas inovācijas, piemēram, hibrīdo fāzes noteikšanas AF sistēmu ar Sony ekskluzīvajiem A-bajonetes risinājumiem, tādiem kā dzidro spoguļu sistēma TMT (Translucent Mirror TechnologyTM). Rezultātā ir tapusi ārkārtīgi labi aprīkota, profesionāla līmeņa kamera, ko jo īpaši iekāros sporta un dabas fotogrāfi. 

Jaunas paaudzes autofokusēšana

Gluži svaigi izstrādātā fāzes noteikšanas autofokusa (AF) sistēma spēj atbalstīt nepārtruktu AF, turklāt ɑ99 II ir pirmā ɑ pilnkadra kamera ar 4D FOCUS tehnoloģiju, un lietotāji varēs izbaudīt jauna augstākā līmeņa autofokusa darbību. Hibrīdās fāzes noteikšanas AF sistēmas darbību nodrošina precīzs 79 punktu fāzes noteikšanas AF sensors kopā ar 399 fokālās plaknes fāzes AF noteikšanas punktiem,i radot 79 hibrīdu AF krustpunktu kopu. Šie krustpunkti nodrošina neticami precīzu autofokusēšanu un modernu objekta izsekošanu pat ātrā kustībā. Turklāt, pateicoties kustīgam spogulim, TMT nodrošina vienlaidu AF darbību, bet attēlu skatu meklētājā neietekmē izvēlētā uzņemšanas metode, ieskaitot live-view režīmu un video filmēšanu.

Ar jauno ɑ99 II attēlu uzņemšana nepietiekamas gaismas apstākļos nesagādā nekādas problēmas. Precīzā AF sistēma nevainojami darbosies pat pie EV-4 gaismas līmeņa, ko ir grūti panākt ar citām kamerām.

Datu plūsma ɑ99 II modelī ir modernizēta un pielāgota augstas izšķirtspējas nepārtrauktu attēlu uzņemšanai ar lielu kadru ātrumu. Jaunā LSI sistēma darbojas kopā ar attēlu sensoru un BIONZ X attēlapstrādes procesoru, kā arī jaunas konstrukcijas slēdzi un kopā nodrošina nepārtrauktu attēlu uzņemšanu ar ātrumu līdz pat 12 kadriem sekundēii ar AF/AE izsekošanu , dodot iespēju novērtēt sensora 42,4MP iespējas. Rezultātā jaunā kamera ir neticami ātra un ļauj uzņemt pārsteidzoši detalizētus attēlus pat ar ātriem kustīgiem objektiem apgrūtinātas gaismas apstākļos. Attēlus var apskatīt tūliņ pēc uzņemšanas, arī tādus, kas uzņemti sērijās, bet fotografējot iekštelpās mākslīgā apgaismojumā, ņirboņa tiek konstatēta automātiski, un slēdzis tiek darbināts tā, lai samazinātu ietekmi uz attēlu.

Uzlabots algoritms nodrošina elektroniskā skatu meklētāja (EVF) darbību uzņemot nepārtrauktu attēlu sēriju live-view ar ātrumu līdz astoņiem kadriem sekundē ar AF/AE izsekošanu un minimālu aizturii displejā, līdz ar to skatu meklēšana būtiski neatšķiras no optiskā risinājuma. Ekspozīcija, baltā balanss un citi kameras iestatījumi redzami reālajā laikā skatu meklētājā, bet live–view sērijas attēlu uzņemšanu var iestatīt trijos variantos pēc vajadzības: 8, 6 vai 4 kadri sekundē.

Pikseļu jauda

Aizmugurgaismojuma un pilna kadra 42,4MP Exmor R CMOS sensorā iestrādāta gapless-on-chip tehnoloģija, kas nodrošina ātru un liela apjoma datu nolasīšanu, kā arī ārkārtīgi efektīvi spēj apkopot gaismu. Rezultātā iegūta izcili augsta gaismjutība ar zemu trokšņu līmeni plašu dinamisko diapazonu un 42,4 MP rezolūciju visā ISO amplitūdā (100-25600) un paplašināma gaismjutības pakāpe ISO 50–102 400 . Jaunā kamera ɑ99 II ir bez optiskā filtra, kas ļauj uzņemt sīkākās realitātes nianses līdz šim nebijušā dziļumā un dabiskumā, turklāt fotogrāfs pēc vajadzības var izvēlēties saspiesto vai pilno RAW failu režīmu.

Piecu asu stabilizācijas sistēma SteadyShot™ INSIDE
Attēla 5 asu stabilizācijas sistēma iemantoja neticamu popularitāti ɑ7 II kamerās, tāpēc Sony radīja jaunu iebūvētu 5 asu stabilizācijas sistēmu tieši A-bajonetes kamerām, kas pirmo reizi būs izbaudāma tieši ɑ99 II kamerā. Papildus leņķiskām novirzēm, kas mēdz traucēt pie tālākiem fokāliem attālumiem, šī sistēma efektīvi konstatē un kompensē drebēšanu un izplūduša attēla efektu, uzņemot tuvplānus, un tāpat arī novērš rotācijas kustību, kas bieži pamanāma attēlos un video, kas uzņemti naktī. Jaunie sensori spēj precīzi uztvert kameras sīkākās kustības, kuru rezultātā attēls var zaudēt skaidrību, piedāvājot 4,5 soļu slēdža ātruma priekšrocības, kas palīdzēs pilnībā atklāt 42,4 MP sensora priekšrocības gan fotografējot, gan filmējot. Attēla stabilizāciju var novērot skatu meklētājā uz LCD ekrānā fotografēšanas laikā brīdī, kad slēdzis ir nospiests līdz pusei vai tiek izmantota fokusa palielināšanas funkcija. Līdz ar to var nemitīgi sekot līdzi precīzai kadrēšanai un fokusēšanai bilžu un video uzņemšanas brīdī, fotografējot attālus pietuvinātus kadrus vai izdarot makro uzņēmumus.

Uzlabots dizains un darbība 

Jaunā kamera ɑ99 II salīdzinājumā ar tās priekšteci ir ievērojami uzlabota, ņemot vērā profesionālo lietotāju rekomendācijas. Jaunais modelis ir par 8% mazāks, nekā oriģinālais ɑ99, tam ir jaunas konstrukcijas grips, magnija sakausējuma korpuss, vieta divām SD kartēm un citi jauninājumi, kas padara aparātu parocīgāku lietošanā un uzlabo tā veiktspēju. Visas svarīgākās pogas un rādītāji, tāpat arī mutivides pieslēgvietas ir hermētiskas un veidotas tā, lai kamera būtu izturīga pret putekļiem un mitrumu , līdz ar to izmantojama arī nepatīkamos un problemātiskos laikapstākļos.

Jaunais slēdzis ir ne tikai ātrāks, bet arī izturīgāks, un testi ir apliecinājuši, ka tas veiksmīgi iztur līdz pat 300 000 darbināšanas reizes . XGA OLED Tru-finder ir ZEISS® T* pārklājums un četru elementu grupas objektīvs, kas ietver sevī divpusēju asfērisko elementu; tas nodrošina iespaidīgu 0,78x palielinājumu un izcili skaidru attēlu no vienas malas līdz otrai. Savukārt fluora pārklājums uz ārējās lēcas novērš pirkstu nospiedumu, putekļu, ūdens, eļļas un citu traipu esamību, līdz ar to nekas netraucē uzņemt dzidrus un skaidrus attēlus.

Klusais funkciju pārvaldītājs Multi Controller, ar ko bija aprīkots jau iepriekšējais modelis ɑ99, tagad ir uzlabots un papildināts. Ar to iespējams pārvaldīt atvērumu, ekspozīciju, ISO, ekspozīcijas kompensāciju, AF zonu, AF režīmu un citus iestatījumus, bet tagad tas ir aprīkots arī ar audio sihgnāla ON/OFF slēdzi. ON pozīcijā kamera ar klusu klikšķi ziņo par izvēlēto fotogrāfiju uzņemšanas iestatījumu, savukārt OFF pozīcijā darbība būs klusa un ideāli piemērota video uzņemšanai. Pateicoties savienojumam ar savietojamām mobilajām ierīcēm ar Bluetooth palīdzību, iespējams iestatīt arī vietas datus, kā arī izvēlēties uzņēmumu saglabāšanas vietu – tikai piesaistītajā datorā vai arī kamerā, kur tos var ērti caurskatīt un izvērtēt, nepametot kameru. Balstoties uz daudzu jo daudzu lietotāju ieteikumiem, ɑ99 II kamerai ir izmainīta arī izvēlnes struktūra, kas tagad ir vieglāk un ērtāk pārskatāma.

Video maģija 

Ar ɑ99 II iespējams uzņemt 4K video ar visu pikseļu nolasīšanu bez pikseļu grupēšanas , līdz ar to rezultātā top augstas izšķirtspējas video profesionālās aparatūras draudzīgajā formātā XAVC S. Ar šo kameru iespējams ierakstīt augstas kvalitātes 4K video ar ātrumu 100Mb/s. Jaunais ‘Lēni/Ātri’ režīms (S&Q) atbalsta gan palēninātu, gan paātrinātu atskaņošanu. Iespējams izvēlēties uzņemšanas kadru ātrumu no viena līdz 120 k/s (100 k/s) astoņos soļos no 60x (50x) paātrinājuma līdz 5x (4x) palēninājumam. Kamera ir aprīkota arī ar vairākām profesionāla video funkcijām, piemēram, attēla profiliem, laika kodu un ‘tīru’ HDMI izeju. Turklāt jaunā kamera ɑ99 II piedāvā arī ‘gamma-assist’ reālā laika S-Log monitoringam, ā arī zebras režīmu vienkāršākai ekspozīcijas pielāgošanai. S-Log3 un S-Log2 dod šai kamerai iespēju filmēt plašu dinamisko diapazonu ar izcilu attēlu kvalitāti, kas ļauj tai viegli iekļauties profesionāla video radīšanas darbplūsmā.

Jaunā kamera ɑ99 II pie pircējiem nonāks, sākot no novembra, un maksās aptuveni €3600.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti