iAuto.lv izmēģina videoreģistratoru "DOD LS460W" 7

 

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 19.jūnijs 2017 16:02

Videoreģistrators no varētu šķist lieka un apgrūtinoša padarīšana – aizņem savu daļu vējstiklā, jāglabā no garnadžu acīm un jādomā kur novietot vadu, lai tas netraucē. Taču tie ir sīkumi uz tā fona, kur šāda ierīce var būt patiesi noderīga un kļūt par glābiņu situācijās, kad jāpierāda sava vai citu cilvēku rīcība.

Pieklājīgus videoreģistratorus var iegādāties jau par pārdesmit Euro – ar augstu izšķirtspēju un funkcionalitāti, taču jārēķinās, ka tādiem var būt arī kādi būtiski trūkumi. Piemēram, pa dienu attēls ir lielisks, bet naktī nevar saskatīt. 

Portāla iAuto.lv rokās nonācis videoreģistrators “DOD LS460W”, kas pircējiem pieejams nedaudz zem 200 EUR. Ņemot vērā tā cenu, pircēji droši vien sagaida augstvērtīgu sniegumu.

iAuto.lv šķiet, ka šādai ierīcei ir jābūt ļoti vienkārši lietojamai, jāspēj ierakstīt skaņu un attēlu dažādos gaismas apstākļos, jābūt ar precīzu GPS, lai strīdīgajās situācijās nepārprotami varētu noteikt atrašanās vietu, kā arī viegli operējamiem ieraksta failiem.

Kompakta ierīce, kuru paslēpt aiz spoguļa

“DOD LS460W” ir kompakts videoreģistrators, kas skatienam uz ceļu daudz laukuma nenozog (113x60x37mm, svars 100 g). Patiesībā, novietojot to aiz salona atpakaļskata spoguļa, vairāk laukuma aizsedza tā strāvas vads, nevis pati ierīce. Melnais korpuss ātri pievelk putekļus, tādēļ ierīce regulāri jātīra.

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Tā priekšpusē ir pa vidu novietota F/1.6 atvēruma lēca, kuru nav iespējams manuāli fokusēt. Ar to iespējams aptvert skatu 140 grādu leņķī. Fokuss iestādīts tā, lai attēls būtu plakans jeb fokuss ir vienāds visā attēlā, nevis tikai kādā konkrētā punktā. Labi vien ir, jo tā garām nepaslīdēs neviena nozīmīga detaļa, un šī ierīce jau nav paredzēta mākslas radīšanai. Sony Exmor CMOS sensors piedāvā 1920x1080 ieraksta maksimālo izšķirtspēju ar 30 kadriem sekundē, kā arī 720p ar 60 kadriem sekundē.

Priekšpusē izvietota arī zibspuldze, mikrofons un divi skaļruņi. Jā, šis videoreģistrators spēj uzņemt arī fotoattēlus 12 megapikseļu izšķirtspējā. Šķiet, ka šī funkcija pārāk bieži netiks izmantota, taču ja ir jāpiefiksē kāds kadrs, tad labāku rezultātu sasniegt šādi nofotografējot, nevis pēc tam to griezt ārā no videoklipa.

Reģistratora virspusē pievienots GPS bloks, ieslēgšanas un ieraksta palaišanas taustiņi, kā arī mini USB savienojuma ligzda barošanai un datu pārnešanai, kā arī AV Out ligzda. Kreisajā pusē vieta MicroSD atmiņas kartei līdz 64 GB.

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Automātiskais režīms nodrošina augstvērtīgu attēlu dažādos gaismas apstākļos

Lai gan šis videoreģistrators ir apveltīts ar plašu funkciju klāstu, patīkamākais ir tas, ka tā lietošana neprasa lielas pūles. To atliek vien uzmontēt uz vējstikla, ieslēgt un viss notiek. Ierīce jūt, ja automobilis tiek piestartēts vai uzsāk kustību, automātiski uzsāk ierakstu. Ierakstu pagaidu glabāšanai tiek izmantota viss atmiņas kartes apjoms. Tādējādi jaunākie ieraksti tiek pārrakstīti pāri vecākajiem, ja viss atmiņas apjoms ir aizņemts. No vienas puses ir ērti, jo nav jāuztraucas par regulāru atmiņas kartes tīrīšanu, bet no otras puses jāuzmanās, lai piefiksēti nozīmīgie notikumi netiktu automātiski izdzēsti. 

Šādam nolūkam iespējams ierakstīt cilpu – nospiežot pogu, tiek saglabāts pirms pogas spiediena uzfilmētais materiāls vienas, trīs vai piecu minūšu garumā. Cilpas faili tiek saglabāti atsevišķi un tie netiek pārrakstīti. Līdz ar to tie aizņem vietu atmiņā, samazinot brīvo vietu pagaidu ierakstiem.

Ierīces sensora jūtība un baltā balanss tiek automātiski pielāgots gaismas apstākļiem, bet ir iespējami arī manuālie iestatījumi. Testa laikā automātiskais režīms īpaši nelika vilties – ass, bezgraudains attēls gan gaišā dienas laikā, gan tumšajā diennakts laikā, bet nepieciešamības iejaukties uzstādījumos. Vienīgi diennakts tumšajā laikā gaismas atspīdums no numura zīmēm ierakstā padara tās nenolasāmas. Tumsā sensoram ir augstāka jutība, bet ar pēkšņu gaismas daudzumu kameras algoritms netiek galā.

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Ieraksta krāsas ir diezgan blāvas un attēls šķiet plakans, bet jāatceras, ka šai videokamerai tas gluži nav nepieciešams. Būtiskākā informācija ir piefiksēta labā kvalitātē. Lai uzlabotu attēla kvalitāti un izvairītos no atspīduma, “DOD LS460W” iespējams aprīkot arī ar polarizējošo filtru.

Ieraksta faili tiek saglabāti .mov formātā. Jārēķinās, ka ieraksts 3 minūšu garumā aizņem no 250 līdz 350 MB, kas ir salīdzinoši liels svars pēcapstrādei. Lai ar uzfilmēto materiālu varētu veiklāk operēt, liela daļa lietotāju visdrīzāk to pārkonvertēs uz ‘vieglāku’ formātu. Izvēloties neatbilstošu mērķa formātu, pārveidojot ierakstus var zust attēla kvalitāte. Svarīgi izvēlēties kvalitatīvu un ātru atmiņas karti, citādi var saskarties ar kļūdainiem un neatveramiem ierakstiem.

Ierakstā informācija par pārvietošanās ātrumu un koordinātas

Pateicoties GPS blokam, ierakstā iespējams marķēt pārvietošanās ātrumu un koordinātas. Informācijas joslā redzams arī ieraksta datums un laiks, kā arī ierīces nosaukums. Iestatījumos iespējams izvēlēties, kādu informāciju attēlot, kādu ne – šo informācijas joslu var arī noņemt pavisam. Tāpat ar vienu pogas spiedienu iespējams ieslēgt un izslēgt skaņas ierakstu.

Tā kā viena no videoreģistratora priekšrocībām ir negadījuma fiksēšana, ja automobiļa vadītājs neatrodas automobilī, piemēram kāds to apskrāpē stāvvietā vai ielas malā, tad būtiski, ka videoreģistrators darbojas arī stāvvietas režīmā. 

“DOD LS460W” ir arī stāvvietas režīms, taču tad video tiek ierakstīts ‘time-lapse’ veidā ar 10 fps, 2 fps vai 1 fps. Brīdī, kad G-sensors jūt triecienu, ieraksts tiek pasargāts no pārrakstīšanas, taču ieteicams uzstādīt zemu tā jūtību, ja bieži nākas braukt pa nelīdzenu ceļu.

PLUSI UN MĪNUSI

Drīzāk šķiet, ka plašais funkciju klāsts un uzstādījumu iespējas ir pievienotas, lai attaisnotu ierīces augsto cenu, taču padara to pielāgojamu dažādām vajadzībām. Vadīšanās pa izvēlnēm ierīces 2.7” ekrānā nav pārāk intuitīva, bet nav arī sarežģīta. Ikdienā  gan no visa funkciju arsenāla tiks izmantots vien nedaudz.

+ Attēla asums un zems trokšņu līmenis gaismā un tumsā

+ Plašais funkciju klāsts padara ierīci pielāgojamu dažādām vajadzībām

- Plaša konkurence – ir iespējams atrast līdzvērtīgas ierīces par zemāku cenu

- Atspīdums no numura zīmēm tumsā bieži padara tās nesalasāmas

- "Mini USB" datu un lādēšanas ligzda nav izturīga intensīvai lietošanai

Ar "DOD LS460W" filmētie videoklipi:


Saulaina vasaras diena:

Apmākusies ziemas diena:

Naktī:

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

Videoreģistrators "DOD LS460W"

Videoreģistrators "DOD LS460W" Foto: iAuto.lv

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 19.jūnijs 2017 21:39
15 1 Atbildēt

Numurus nevar saskatīt=sūds

jaaanis 20.jūnijs 2017 11:37
4 0 Atbildēt

Precizēšu - dārgs sūds

wes 20.jūnijs 2017 1:15
3 0 Atbildēt

Lietošanā ir LS400. Pie plusiem pieskaitītais- ''Plašais funkciju klāsts padara ierīci pielāgojamu dažādām vajadzībām'' neietilpst plusos, jo akumulatora vietā tam ir kondensators, kas filmēšanu bez vada spēj nodrošināt apm. 1-2 minūtes. Ja jālieto tumsā, manuāli jāiestata izgaismojumu uz mīnus 2, tad numurus var nolasīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti