Cīrule: Nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā portālā "ss.lv" varētu būt līdz 50 miljoniem eiro 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.augusts 2017 10:03

Nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā "ss.lv" varētu būt līdz 50 miljoniem eiro, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

"Mūsu ekspertu aprēķini liecina, ka šie nenomaksātie nodokļi, pat attiecībā uz portālu "ss.lv", varētu būt līdz 50 miljoniem eiro," teica Cīrule.

Viņa arī pauda cerību, ka šis strīds starp VID un minēto sludinājumu portālu pievērsīs sabiedrības uzmanību tam, vai maksāt nodokļus ir labi vai slikti. Tostarp VID ģenerāldirektore uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai sabiedrība apzinātos, ja visi maksās nodokļus, būs daudz vieglāk rast finansējumu gan veselības aprūpei, gan arī citām vajadzībām.

Tāpat Cīrule pastāstīja, ka strīda ar sludinājumu portālu "ss.lv" pirmsākumi ir meklējami vēl 2016.gada sākumā, kad parādījās pirmie informācijas pieprasījumi uz kuriem portāls neatbildēja. "Mēs esam centušies maksimāli ievērot principu "konsultē vispirms". Mēs esam mēģinājuši runāt, mēs esam mēģinājuši rast vienošanos, ber, izejot visus šos soļus, un saprotot, ka diemžēl nav iespējams atrast kompromisu, mēs esam ķērušies pie šī galējā līdzekļa," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka pēc VID pieprasījuma "ss.lv" domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts, taču portāls nomainīja domēna vārdu pret "ss.com", turpinot nodrošinot pakalpojumus. VID nolēmis apturēt portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma "Internet" saimniecisko darbību.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 14.augusts 2017 13:58
8 1 Atbildēt

Mums daži ir nopietni sasirguši ar lietu sajaukšanu vienā lielā vinegretā.

Ss.lv, ja arī ko tirgo, tad tās nu galīgi nav automašīnas. Viņi tirgo iespēju izvietot sludinājumu vai izcelt to.

Automašīnas (citas preces un pakalpojumus) tirgo sludinājumu ievietotāji. Un tas, nudien, nav viens un tas pats.

Pie kam, lai veiktu šādas aplēses ir jāzina me tikai vai darījums noticis, bet arī cena. Ja to zina VIDs, tad jau ir vai nav ss.lv padalījies ar datubāzi, kļūst līdz bezjēgai mazsvarīgi!

a 14.augusts 2017 14:45
3 2 Atbildēt

ja reiz tā, tad kālab viņi baidās no sadarbības?

Oskars 14.augusts 2017 14:02
2 0 Atbildēt

Par kādiem nodokļiem ir runa? Par iztērētiem vai izsaimniekotiem vai saprātīgi ieguldītiem. Viennozīmīgi pietiktu ar 1/3 no tās summas, kas pašlaik tiek maksāta un 1/5 cilvēku no valsts aparāta, kas pašlaik operē ar nodokļu finansēm. Nāciet paši pretī. Atlaidiet mūsu finansu tērētājus un ieguldiet līdzekļus sadzīves labiekārtošanā, tad arī redzēs, ka ir jēga jums maksāt algu. Pretējā gadījuma krāmējiet mantas un brauciet prom no Latvijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti