Samsung Bixby balss vadības iespējas tagad pieejamas arī Latvijā

 

Foto: Publicitātes attēls

Vita Ozoliņa | 22.augusts 2017 15:41

Samsung Bixby balss vadības iespējas tagad ir pieejamas Latvijā un vēl vairāk nekā 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē. Tādējādi miljoniem iedzīvotāju rīcībā ir viedākas funkcijas darbam ar savu tālruni, kas ļaus daudzas lietas paveikt ātrāk un ērtāk.

Bixby balss vadība pašlaik darbojas amerikāņu angļu valodā un korejiešu valodā. Tā uzlabotā ātro komandu (Quick Commands) funkcija ļauj ērti izveidot pielāgotu balss komandu, kas izmantojama vienas vai vairāku komandu vietā. Piemēram, ar komandu “good night” (Arlabunakti!) var aizstāt vairāku darbību virkni: “Turn on Do-not-disturb mode, set an alarm for 6:00 AM and turn on blue light filter” (Ieslēgt “netraucēt” režīmu, iestatīt modinātāju uz plkst. 6.00 un ieslēgt zilās gaismas filtru).

Bixby arī saprot, kā cilvēki dabiski runā, uzdod jautājumus un izsaka lūgumus. Piemēram, uzņemot foto un pēc tam sakot Bixby: “send the picture just taken to Mom” (tikko uzņemto bildi nosūti mammai), Bixby sapratīs, ka komanda attiecas uz vairākām aplikācijām, zinās, tieši par kuru foto ir runa, un nosūtīs to īsziņā mammai. Tas, ka viedtālrunis saprot dabisko valodu, palīdz vieglāk un intuitīvāk darboties ar to. Turklāt, izmantojot vairākkārtējo dziļās mācīšanās tehnoloģiju, Bixby ar laiku pilnveidojas, atpazīstot lietotāja personiskās izvēles un runas veidu.

Bixby unikalitāte slēpjas tajā, ka tā nav vienkārši savrupa lietotne. Ja kāda cita aplikācija tiek pielāgota izmantošanai kopā ar Bixby, tad Bixby atbalsta praktiski jebkuru uzdevumu, ko šī aplikācija spēj veikt, izmantojot balsi, skārienus vai tekstu. Ar Bixby iespējams pārvaldīt arī viedtālruņa iestatījumus – iestatīt ekrāna taimautu vai visu paziņojumu rādīšanu. Turklāt to var izdarīt, nepārtraucot to, kas tiek darīts paralēli.

Samsung plāno turpināt Bixby balss vadības iespēju paplašināšanu, ietverot vairāk valstu, valodu, ierīču, funkciju un trešo personu lietotņu. “Bixby balss iespēju paplašināšana ir tikai sākums pastāvīgajā Bixby funkcionalitātes papildināšanā. Nākotnē Bixby mācīšanās spējas piedāvās vēl vairāk inteliģentu un personalizētu iespēju, kā arī savienojamību ar plašāku ierīču klāstu,” stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs.

Turpmāk Galaxy S8 un S8+ lietotāji var aktivizēt Bixby balss vadību, nospiežot Bixby pogu vai vienkārši pasakot “Hi, Bixby” (Sveiks, Bixby).

Plašāka informācija par to, kā darboties ar Bixby, pieejama šeit: https://news.samsung.com/global/how-to-get-more-done-in-your-day-with-bixby

* Bixby balss komandas atpazīst amerikāņu angļu un korejiešu valodu. Ne visi akcenti, dialekti un izteicieni tiek atpazīti. Pakalpojuma izmantošanas iespējamība dažādās valstīs vai pie dažādiem operatoriem var atšķirties. Tas, ka Bixby saprot dabisko valodu, ļauj pastāvīgi uzlabot tā spēju interpretēt reģionālos dialektus. Taču, tā kā Bixby ātrāk iemācās biežāk izmantotos komandu terminus, tam ilgāku laiku prasīs pilnībā saprast reģionālos dialektus, ko lieto retāk.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti