"Cert.lv" augustā reģistrējusi 107 386 apdraudētas IP adreses 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.septembris 2017 6:38

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" augustā reģistrējusi 107 386 apdraudētas IP adreses, kas ir par 39,9% vairāk nekā pērn augustā.

Pēc "Cert.lv" datiem, šogad mazākais apdraudēto IP adrešu skaits reģistrēts februārī - 82 634, bet lielākais - jūnijā, kad tika reģistrētas 113 879 apraudētas IP adreses.

Tāpat institūcijas dati liecina, ka arī pēdējā gada laikā visvairāk apdraudētu IP adrešu reģistrēts šogad jūnijā, bet vismazāk - pagājušā gada augustā, kad tika reģistrētas 78 749 apdraudētas IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģijudrošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
arba 5.septembris 2017 11:57
5 0 Atbildēt

cik % no lasītājiem saprata par ko ir runa ?

HPMG 5.septembris 2017 12:43
3 0 Atbildēt

Es it kā sapratu.Briesmas uzglūn gan katram iAuto vietnes apmeklētājam,gan pašam iAuto.Bet mēs turamies,esam apdomīgi un uzmanīgi.Izprotam atšķirību starp mūsu iAuto un visādam pornolapām.Spriežot pēc ne visai sakarīgās penteres,izskaidrot "apdraudētas IP adreses" jēgu CERT uzskata zem sava goda.

iAuto 5.septembris 2017 16:12
1 1 Atbildēt

Pēdejos 4 gados iAuto uzlauzts 2 reizes. Ļoti nopietni izvērtejam draudus un uzlabojam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti