“Tele2” iegūst 5G sagatavošanas vajadzībām paredzētu “Nokia” programmatūru un veic pirmos ātruma testus 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 14.decembris 2017 12:50

Šonedēļ “Tele2” veic pirmos mobilā sakaru tīkla un interneta ātruma testus, izmantojot operatora tīklā jau uzstādīto 5G Ready Nokia AirScale aparatūru un decembrī izlaisto oficiālo “Nokia” programmatūru.

Vadošajam mobilo sakaru operatoram “Tele2” izdodas ar tirgū pieejamajām iekārtām uzrādīt tīklā vēl nebijušu ātrumu – 575 megabitus sekundē (Mbps).

“Tagad “Tele2” infrastruktūrā ir viss praktiski nepieciešamais, lai uzsāktu 5G mobilo sakaru tehnoloģiju darbu. Mūsu rīcībā ir sākotnēji nepieciešamā radiofrekvenču spektra josla. Oktobrī sākām aprīkot bāzes stacijas ar 5G Ready aparatūru un tagad ieguvām arī pēdējo svarīgo komponenti – īpašo “Nokia” programmatūru, kas palīdzēs 5G Ready aparatūrai parādīt uz ko tā spējīga. Jau pirmie testi uzrāda iepriekš neredzētus ātrumus, taču mēs turpināsim slīpēt tehnoloģijas, lai sasniegtu 1 gigabitu sekundē (Gbps),” stāsta “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

“Nokia” Ziemeļu reģiona klientu apkalpošanas vadītājs Piters Vennerstroms (Peter Wennerström) piebilst: "Mēs esam izstrādājuši un piedāvājam saviem partneriem visaptverošu tehnoloģiju un pakalpojumu klāstu, kas operatoriem ļauj pakāpeniski pāriet uz 5G. Esam priecīgi atbalstīt “Tele2” ceļojumā 5G pasaulē un ar lielu interesi vērosim, kā viņu klienti apgūs jaunas iespējas”.

“Nokia” piedāvātā programmatūra ļaus ne vien sasniegt mobilā sakaru tīkla un interneta ātrumu līdz pat 1 Gbps, bet arī būtiski palielinās bāzes staciju kapacitāti, staciju caurlaides spējai sasniedzot līdz pat 28 Gbps. Ar 5G Ready aparatūru jau ir aprīkotas “Tele2” bāzes stacijas Rīgas mikrorajonā Ziepniekkalnā un Talsos, kā arī jau šogad plānota aparatūras uzstādīšana bāzes stacijā Valmierā.

“Būtiski gan ir atcerēties, ka 5G tīkla priekšrocības varēs izbaudīt vien tie lietotāji, kuru ierīces atbalstīs 5G tehnoloģiju. Lietotāja iekārtai ir jāspēj uztvert 5G frekvences un tās apstrādāt. Šādas tehnoloģijas vēl tikai sāk savu ceļu uz tirgu un prognozējam, ka paies divi trīs gadi, līdz vairumam lietotāju būs brīvi pieejamas šādas viedierīces,” piebilst Valdis Vancovičs.

“Tele2” turpinās aktīvi testēt “Nokia” piedāvātās tehnoloģijas, lai operatora klienti būtu starp pirmajiem pasaulē, kas novērtē 5G paaudzes tehnoloģiju priekšrocības.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 14.decembris 2017 18:07
4 2 Atbildēt

Jau 4G ir vairāk kā vajag, kur nu vēl 5G.

Saprotu, ka tāds nepieciešams kaut kur pasaules centrā - silikona ielejā, Singapūrā, Šanhajā, utt, kur grozās nauda, tiek slēgti darījumi, tirgotas akcijas... Bet depresīvajā Latvijā tā ir naudas izšķiesšana. Pontošanās kā visās postpadumjajās valstīs. Tirgū mazs veikaliņš, bet tā īpašnieks ar meibahu braukā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti