Pirmo reizi Baltijā iespēja izbaudīt unikālu, Latvijā izstrādātu tehnoloģisku sasniegumu – hiperrealitāti

 

Foto: Ilustratīvs attēls

HyperTown Riga | 26.maijs 2018 8:05

Izklaides iespējas 10000 kvadrātmetru platībā – festivāls “HyperTown Riga” piedāvās plašāko mūsdienu tehnoloģiju klāstu

Jau šajā nedēļas nogalē, 26. un 27. maijā, izstāžu centrs Ķīpsala kļūs par īstu meku virtuālās izklaides cienītājiem. Festivāls “HyperTown Riga” vairāk nekā 10000 kvadrātmetru platībā piedāvās apskatīt, kā arī uz savas ādas izmēģināt plašāko mūsdienu tehnoloģiju klāstu. Jaunākās paaudzes droni, roboti, lazertag spēles, simulatori, retro datori un konsoles – apmeklētājus gaidīs 45 aktivitāšu zonas, kur izklaidēties, iedvesmoties un iepazīties ar aktualitātēm tehnoloģiju jomā. Turklāt pirmo reizi Baltijā varēs doties vēl nebijušā - hiperrealitātes piedzīvojumā. Tas ir tehnoloģiski jauns virtuālās realitātes sasniegums, ko izstrādājuši pašmāju radošie prāti un kur vienlaikus var piedalīties vairāki cilvēki. Lai izpildītu spēles veidotāju uzdevumus, spēlētāji var savstarpēji komunicēt un brīvi pārvietoties telpā.

“Festivāls “HyperTown Riga” zem viena jumta pulcēs visplašāko mūsdienu tehnoloģiju klāstu, kas šādā apjomā Latvijā nekad iepriekš nav bijis pieejams. Tā būs neaizmirstama pieredze gan bērniem un jauniešiem, gan viņu vecākiem - apmeklētāji varēs kontrolēt un uzbūvēt robotus, uz jaudīga datora ar augstāko izšķirtspēju spēlēt savu iecienītāko videospēli, vadīt sacīkšu dronu, kas traucas ar ātrumu 120 km/h, piedalīties lazertag spēlē vai izmēģināt ar hidrauliku aprīkotu drifta un rallija simulatoru. Turklāt būtībā visas aktivitātes ir iekļautas festivāla biļetes cenā,” uz festivālu aicina “HyperTown Riga” organizators Jānis Dzērve.

Pirmo reizi Baltijā – hiperrealitāte jeb HyperReality
Festivālā pirmo reizi Baltijā būs iespēja izbaudīt HyperReality jeb hiperrealitāti, ko izstrādājis pašmāju uzņēmums Mysteria City. Tas ir unikāls tehnoloģisks sasniegums, kas ļauj pieredzēt ko vēl nebijušu – mesties virtuālās realitātes piedzīvojumos “multiplayer” režīmā, kopā ar draugiem, brīvi pārvietojoties telpā. Tā tiek īpaši pielāgota spēles izstrādes vajadzībām, lai katrs tās līmenis būtu unikāls ar neparastu vizuālo vidi, bet tai pat laikā tiktu saglabāts reālās, esošās telpas izmērs un objekti. Spēlētāji savstarpēji sazinās un strādā komandā. Galvenais uzdevums ir ne tikai atrisināt mīklas, bet arī atvairīt uzbrukumus un izglābt pasauli.

LaserTag cīņas un virtuālā realitāte
Vairāk nekā 300m2 platību no izstāžu kompleksa aizņems īpaši šim pasākumam izveidota vērienīga LaserTag cīņu arēna, kurā apmeklētāji varēs apvienoties komandās un mesties elpu aizraujošā cīniņā. Tāpat darbosies 10 dažādas virtuālās realitātes zonas, kur pateicoties jaunākajām tehnoloģijām varēs uzkāpt Everestā, iziet ringā pret leģendāro cīkstoni Konoru Makgregoru vai doties citās tikpat pārgalvīgās misijās.

Iespaidīgi simulatori un asas izjūtas
“HyperTown Riga” apmeklētājus priecēs ar jaudīgiem augstākās kvalitātes autosacīkšu simulatoriem, kas ļaus izbaudīt driftošanu tandēmā Biķernieku trasē ar drifta auto vai GT3 sacensības Nurburgringā, Vācijā. Simulatori būs aprīkoti ar Direct Drive stūrēm, Heusinkveld Engineering pedāļiem un ātrumpārslēgiem, piedāvājot sacīkstes izbaudīt gluži kā klātienē. Tāpat būs pieejami FlyMotion lidojuma simulatori, kas nodrošinās pilnu rotāciju un brīvu kustību, lidojuma laikā metot arī nāves cilpas, bet drosminiekiem sniedzot patiesi asas sajūtas.

Radiovadāmās ierīces un roboti
Divas radiovadāmo modeļu trases un īpaši būvēta trase sacīkšu droniem piedāvās ne tikai tos vadīt un sasniegt ātrāko trases laiku, bet arī “uzzināt, kas lācītim vēderā” un pašu spēkiem izjaukt, kā arī pēc tam izveidot dronu. Tāpat festivālā būs pieejami desmitiem roboti un to izklaides – gan robotu sumo, robotu futbols, kā arī iespēja pašiem izveidot un programmēt savu robotu.

Jaudīgi datori, jaunākās spēles un retro konsoles
Nav noslēpums, ka datorspēļu pasaulē ekrāna izmēram ir izšķiroša nozīme, tāpēc festivāla organizatori mudinās ikvienu spēļu fanu gūt jaunu pieredzi, ierasto mājas datora ekrānu nomainot uz zvērīgi jaudīgu datoru ar ieliektu 40 collu 144hz monitoru. Savukārt “HyperTown Riga” retro zona mudinās gremdēties atmiņās un izmēģināt bērnībā tik iecienītās datorspēles - pirmās Starcraft, Quake, Half life un Counter-Strike versijas, Pacman, Contra, kā arī atgriezt laiku atpakaļ un kopā ar draugiem ļauties pīļu šaušanai vai reiz tik populārajai spēlei Tanki.

Tehnoloģiju un izklaides festivāls “HyperTown Riga” norisināsies no 26. līdz 27. maijam Rīgā, izstāžu hallē Ķīpsala. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu Serviss” kasēs vai internetā www.bilesuserviss.lv. Divu dienu biļetes cena ir 24,99 EUR, savukārt festivāla vienas dienas biļete maksā 17,99 EUR (26. maijs) un 14.99 EUR (27. maijs). Skolēniem un studentiem biļetes pieejamas par īpaši draudzīgu cenu. Visas festivāla aktivitātes ir iekļautas biļetes cenā, izņemot lidojuma simulatoru, kas būs pieejams par papildus samaksu.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti