Huawei prezentējis MI kubu ar iebūvētu Alexa vadību 2

 
Huawei | 3.septembris 2018 14:20

31. augustā, Eiropas lielākajā tehnoloģiju izstādē IFA 2018, Berlīnē, Huawei prezentēja jaunu ierīci – Huawei MI (mākslīgā intelekta) kubu, kas apvieno skaļruni un 4G rūteri ar pazīstamo Alexa programmatūru, tādējādi iezīmējot uzņēmuma oficiālo ienākšanu nākotnes viedo skaļruņu tirgū.

Tas piedāvā jaunu, vienkāršāku un ērtāku veidu kā lietotājiem savienoties ar internetu un vadīt viedierīces, vienlaikus sniedzot augstas kvalitātes skaņu kompaktā formātā ar minimālistisku dizainu.

“Kā nozares līderis, Huawei ir apņēmies nodrošināt nevainojamu ierīču savienojamību un piedāvāt lietotājiem mūsdienu prasībām atbilstošu pieredzi. Koncentrējoties uz šiem mērķiem, Huawei aktīvi ir papildinājis produktu klāstu ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām, un Huawei MI kubs ir jaunākā šāda veida ierīce,” apstiprināja Ričards Ju  (Richard Yu), Huawei Consumer Business Group izpilddirektors.

“Huawei MI kubs ir skaļrunis, kas aprīkots ar plašu funkciju klāstu, demonstrējot mūsu apņemšanos koncentrēt savu darbību uz inovāciju un sadarbību. Apvienojot Huawei labākās telekomunikāciju tehnoloģijas un Amazon lielisko mākslīgā intelekta platformu Alexa, Huawei MI kubs ir vienreizējs produkts, kas noteikti uzrunās patērētājus,” atklāja Ričards Ju.

Ar Wi-Fi 4G LTE tīkla atbalstu, Huawei MI kubs spēj izpildīt neskaitāmas savienojamības prasības, kas jaunākajiem viedtālruņiem aizvien pieaug. Rūtera uzstādīšana ir viegla un intuitīva – vienīgais, kas lietotājam vajadzīgs, ir 4G SIM karte, kurai pieejams ātrgaitas interneta pieslēgums, kas atbilst LTE 6. kategorijas savienojamības ātrumam (300Mbps lejupsaites pārraides ātrums). Huawei MI kubs ir saderīgs ar 802.11ac Wi-Fi standartu, kas nozīmē, ka rūtera divkāršā frekvenču josla ir spējīga strādāt 2.4GHz un 5GHz kanālos, pārraidot datus ar LAN palīdzību līdz pat 1,200Mb sekundē.

Huawei veidotais MI kubs darbojas kopā ar pasaulē atpazīstamo Amazon Alexa. Tā ļauj lietotājiem ērti atskaņot iemīļoto mūziku, kontrolēt mājas viedierīces un piekļūt vairāk kā 50 tūkstošiem Alexa funkciju ar vienkāršu balss komandu palīdzību.

“Huawei MI kubs apvieno sevī vairākus produktus, vienlaikus nodrošinot mūsdienīgu funkcionalitāti un augstas kvalitātes skaņu,” stāsta Pīts Tompsons (Pete Thompson), Alexa Voice Service viceprezidents. “Esam ļoti priecīgi, ka Huawei saviem klientiem Eiropā piedāvā tik ērtu veidu, kā atskaņot mūziku, kontrolēt viedierīces savā mājvietā un izmantot citas ierīces funkcijas.”                                                                                                                                                                                           

Skaļruņu snieguma ziņā, Huawei MI kubs ir aprīkots ar lielu, 400ml tilpuma skaņas dobumu un alumīnija diafragmu, ļaujot mākslīgā intelekta vadītajiem skaļruņiem radīt augstas kvalitātes skaņu ar kristāldzidriem vidējiem un augstiem toņiem, un pilnīgiem, kvalitatīviem basiem. Tāpat skaņu ievērojami uzlabo Huawei patentētais audio risinājums Huawei Histen. Šis risinājums, kas atrodams arī citās Huawei ierīcēs, paplašina mākslīgā intelekta skaļruņu iespējas, tai skaitā virtuālas basa skaņas, lineāro skaņas izlīdzinātāju, automātisko skaļuma kontroli un attālinātu balss atpazīšanu.

Visas iepriekš minētās tehnoloģijas, kuras atbalsta Huawei MI kubs, ir ietvertas mazā matētā, baltā korpusā ar neredzamu 3D sietiņa pamatni. Ierīce ir izstrādāta tā, lai pieslēguma vietas būtu paslēptas zem pamatnes, ļaujot Huawei MI kubam bez problēmām iederēties jebkuras mājas interjerā.

Saskaņā ar tirgus analītikas uzņēmumu Canalys, mājsaimniecību skaits, kurās ierīkoti viedie skaļruņi, tuvākajā laikā varētu dubultoties un līdz 2020. gadam sasniegt 225 miljonus.[1] Šādas prognozes tiek balstītas uz tirgū novērojamo interesi par šāda veida produktiem, it īpaši Ķīnas reģionā. Kā vadošais telekomunikāciju iekārtu un viedtālruņu ražotājs, Huawei ir apņēmies attīstīt šo strauji augošo tendenci Ķīnā un ārpus tās.

Reizē ar MI kubu, Huawei prezentēja arī Huawei Locator - jaudīgu, maza izmēra atrašanās vietas noteicēju, kas nodrošina ilgu darbības un gaidīšanas laiku, kā arī atbalsta četrus galvenos globālās satelītu navigācijas sistēmas (GNSS) standartus - GPS, GLONASS, Galileo un Beidou. Ierīce ir saderīga ar nano SIM un eSIM kartēm, tā atbalsta viesabonēšanu visā pasaulē ar gandrīz reāllaika atrašanās vietas ziņošanu, un nodrošina dažādus pakalpojumus, piemēram, SOS pogu, Geofence un BLE Found – maza darbības rādiusa funkciju, kas aktivizē skaņas signālu ar Huawei Locator palīdzību, kad kāds no savienotajiem viedtālruņiem ir 10 metru rādiusā no ierīces. Izgatavota kā izturīga, daudzfunkcionāla ierīce, Huawei Locator ir saņēmis IP68 novērtējumu, kas nozīmē, ka tas ir pilnībā piemērots jebkāda veida aktivitātēm gan iekštelpās, gan brīvā dabā.

[1] https://www.canalys.com/newsroom/smart-speaker-installed-base-to-hit-100-million-by-end-of-2018

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 3.septembris 2018 22:34
1 1 Atbildēt

Tuvakajā laikā jāgaida kaut kas interesants no šīs kompānijas, jo pēdējos divus gadus pēc kārtas, viņi iesniedz visvairāk patentus.

2017 gadā iesniegti 64 tūkstoši patenti Ķīnā, bet 48,7 k ārpus Ķīnas, bet tika piešķirti 74 307 patenti. 90 procenti no tiem - izgudrojumu.

2016,gadā Huaveis arī bija līderis.

viencexperc 3.septembris 2018 22:38
1 0 Atbildēt

Es domāju, ka jūs sapratāt, ka tie cipari nav tikai huaveja patenti, bet kopējais skaits.

Pieminēju, jo redzams, cik patentus izsniedz Ķīna, lai nerakstītu, ka Ķīna tikai kopē.

Bet 64 Ķīnas pret 48,7 ne Ķīnas - tas ir iespaidīgi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti