Bīstamākie svētki Tavam viedtālrunim – Līgo un Jāņi

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT | 16.jūnijs 2017 15:11

Vasaras periodā, viedtālruņu lietotājiem baudot siltos laikapstākļus un pavadot vairāk laika ārpus mājas, būtiski palielinās ieplēsto un samirkušo ierīču skaits, - liecina Latvijas Mobilais telefons (LMT) novērojumi.

Viedtālruņu bojājumi, ko izraisījusi mitruma iekļūšana ierīcē, vasaras sezonā sastopami divreiz biežāk nekā ziemā. Turklāt pieteikto bojājumu skaits īpaši palielinās pēc vasaras vērienīgāko svētku – saulgriežu svinībām. Kā norāda Latvijas Mobilais Telefons (LMT) tehniskā dienesta direktors Jānis Ducmanis, piesakot ierīces bojājumus, lielākā daļa viedtālruņu lietotāju vaļsirdīgi atzīst, ka vieglprātīgi izturējušies pret ierīci, atpūšoties pie dabas, tai skaitā pie ūdens.

“Iemesli mitruma nokļūšanai viedtālrunī var būt dažādi, taču visbiežāk tie ir saistīti ar dažādām vasarai raksturīgām aktivitātēm. Nereti viedtālruņi iekrīt ūdenī, to īpašniekiem baudot laivu braucienu, vai tiek apšļakstīti, dodoties peldēt. Tāpat neatņemama Līgo svētku sastāvdaļa ir dažādi atspirdzinoši dzērieni, kas izlīstot rada bojājumus turpat uz galda atstātam viedtālrunim. Nav retums arī situācijas, kad īpašnieks viedtālruni pa nakti atstājis ārpus telpām, kur tas norasojis un, mitrumam iekļūstot ierīcē, ticis sabojāts,” norāda eksperts.

Līdzās mitruma izraisītiem viedtālruņu bojājumiem, vasaras sezonā pieaug arī triecienu rezultātā radušos bojājumu skaits. Visbiežāk viedtālruņiem dažādās sadzīviskās situācijās tiek saplēsti ekrāni, kuru nomaiņai nepieciešama speciālista palīdzība. “Gada siltajos mēnešos cilvēki valkā krietni plānāku apģērbu bez kabatām, tādēļ viedtālrunis bieži tiek pārnēsāts rokās, pakļaujot to triecienu riskam. Citkārt viedtālruņa ekrāns tiek bojāts, ierīcei krītot no kāda paaugstinājuma, piemēram, galda, gultas vai mašīnas priekšējā paneļa. Diemžēl pat neliels trieciens var radīt bojājumus viedtālruņa ekrānam,” skaidro Jānis Ducmanis.

Lai pasargātu savu viedtālruni no dažādiem bojājumiem un izvairītos no neplānotiem izdevumiem, eksperts iesaka ierīces ekrānu papildināt ar triecienizturīgu stikliņu - kritiena gadījumā tas novērsīs plaisu rašanos. Arī triecienizturīgs viedtālruņa vāciņš ir patiesi noderīgs – tas absorbēs triecienus un pasargās no skrāpējumiem. Savukārt no mitruma viedtālruni var viegli glābt, lietojot ūdensizturīgos maciņus, – veikalu plauktos tie pieejami dažādās krāsās un dizainos, tādēļ kalpos arī kā lielisks aksesuārs svētku tērpam. Ņemot vērā, ka šādi maciņi ir gana ietilpīgi, tajos sargājot no ūdens var ielikt ne tikai tālruni, bet arī, piemēram, bankas kartes vai ārējo akumulatoru. Tiesa, nopērkami ir arī ūdens un triecienizturīgie ārējie akumulatori, kas aprīkoti pat ar LED lukturīti – ja iegādāta šāda uzlādes ierīce, tad par tās drošību gan nav jāuztraucas. Kā norāda eksperts, raižpilnāko līgotāju sirdsmieram vairākas apdrošināšanas kompānijas piedāvā arī viedtālruņa apdrošināšanu, kas viennozīmīgi aiztaupīs gan nepatīkamas emocijas, ierīcei samirkstot vai nejauši nokrītot un saplīstot, gan ļaus saudzēt ģimenes budžetu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti