Pētījums: Latvijas interneta vietņu pārlūkošanai no pārnēsājamajām ierīcēm jūnijā visvairāk lietoti "Samsung" un "Apple" produkti 4

 

Samsung Galaxy Tab3 Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 31.jūlijs 2017 10:39

Latvijā 43,8% no esošajām pārnēsājamām ierīcēm, ar kurām jūnijā aplūkotas Latvijas interneta vietnes, bija "Samsung" produkti, bet otrajā vietā ar 36,2% bija "Apple", kas kopš gada sākuma strauji pietuvojies "Samsung", liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" pētījuma "gemiusRanking" dati.

Trešajā vietā 2017.gada jūnijā ar 4,8% bija "Huawei", ceturtajā - LG ar 4,1%, bet piektajā - "Nokia" ar 4,1%.

Vēl 3,4% pārnēsājamo ierīču bija "Sony", bet 1,8% - HTC.

"Lenovo" ierīces lietotas 0,5% gadījumu, ZTE - 0,3%, "Asus" un "Meizu" - 0,2% gadījumu katrs, bet 0,1% gadījumu interneta vietņu pārlūkošanai lietotas "Prestigio" un "Sony Ericsson" pārnēsājamās ierīces.

Pērn jūnijā "Samsung" ierīces bija 44,1% no visām pārnēsājamajām ierīcēm, ar ko no Latvijas aplūkotas Latvijas interneta vietnes, bet "Apple" toreiz bija 29,6% ierīču.

"Samsung" ierīces kļuva par populārākajām Latvijā 2013.gada sākumā, apsteidzot iepriekšējo līderi "Apple" kas savukārt kļuva par līderi 2011.gada decembrī, apsteidzot strauju lejupslīdi piedzīvojošo "Nokia".

Pārnēsājama ierīce "gemiusRanking" metodoloģijā ir pārvietojama elektroniska ierīce, kas ļauj apstrādāt, saņemt un nosūtīt datus bez nepieciešamības uzturēt interneta savienojumu ar vada palīdzību. Statistikā netiek iekļauti pārnēsājamie datori.

"gemiusRanking" statistika veidota atbilstoši ražotājiem attiecībā uz pārnēsājamajām ierīcēm, ko izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas interneta vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz "gemiusTraffic" pētījumā iekļautajām interneta vietnēm. Lapas skatījums ir notikums, ko veido interneta lapas parādīšana, ar tajā pareizi izvietotu "gemiusTraffic" pētījuma kodu.

 
Visi komentāri
 
Androids 31.jūlijs 2017 19:09
0 1 Atbildēt

Samsungs darbam, apple pontošanai!

Bradypus 1.augusts 2017 9:19
0 0 Atbildēt

Ļoti neokrekta statistikas interpretācija. Lietotāji pirmkārt izvēlas OS, nevis dzelža ražotāju. Līdz ar to nekas nemainās Apple gadījumā, toties ir noklusēta Google loma šajā konkurencē, radot Android, kura ietvaros Samsung ir tikai viens no otrā līmeņa konkurentiem.

iAuto 2.augusts 2017 9:04
0 0 Atbildēt

Kurš ir Android pirmās lomas spēlētājs Latvijā?

Olegsxs 7.jūlijs 2020 1:40
1 0 Atbildēt

Nu Apple un Samsung ir vienas no populārākajām ierīcēm. Līdz ar to nav brīnums, ka tik augsti ir to rādītāji.

Bet nu ja būtu publicēta statistika par pēdējo gadu, domāju Apple būtu nedaudz krities. Jo tagad ķīniešu Huawei un Xeomi tirgū aizvien vairāk lien iekšā.

Bet nu labā ziņa vismaz, ka tas izteikti sit Apple produktiem cenu zemē un tagad tie jau ir pa kabatai pat parastajiem mirstīgajiem:

capital.lv/Produkti/Katalogs/Apple

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti