"Android" nostiprinās Latvijā visvairāk lietotās operētājsistēmas pozīcijā 5

 

Stikla ietvars mobilajiem telefoniem ir skaists, bet plīstošs Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.oktobris 2017 17:15

Septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma Latvijā bija "Android", kura, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, lietota 28,5% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" pētījuma "gemiusRanking" dati.

Otrajā vietā septembrī ar 25,4% gadījumu bija "Windows 7", kuru no kopš 2012.gada ieņemtās pirmās vietas "Android" nostūma augustā - "Android" operētājsistēma, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, augustā tika lietota 26,7% gadījumu, bet "Windows 7" - 26,5% gadījumu.

Trešajā vietā septembrī nemainīgi "Windows 10", kas lietota 23% gadījumu. Kamēr "Windows 7" popularitāte turpina kristies, "Windows 10" - kāpj.

"iOS" 2017.gada septembrī lietota 8,9% gadījumu, "Windows 8.1." - 5,9%, bet vairāk nekā divus gadus neuzturētā un ievainojamā operētājsistēma "Windows XP" septembrī lietota 3,8% gadījumu. Savukārt "Mac OS X" lietota 1,9% gadījumu, "Windows 8" - 0,7% gadījumu.

Pērn septembrī visvairāk lietotā operētājsistēma bija "Windows 7" ar 33%, otrajā vietā bija "Windows 10" ar 21,7% bet labāko trijnieku noslēdza "Android" ar 19,5% gadījumu.

"Windows 7" kļuva par populārāko operētājsistēmu Latvijā 2012.gada sākumā, apmēram trīs gadus pēc nokļūšanas tirgū. Līdz tam stabila līdere bija "Windows XP" operētājsistēma.

"gemiusRanking" aplūko statistiku par operētājsistēmām, kuras izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas tīmekļa vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz "gemiusTraffic" pētījumā iekļautajām tīmekļa vietnēm.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ufo 15.oktobris 2017 19:28
7 2 Atbildēt

Android lieto piespiedu kārtā-nevajadzīga O.S.

Windows 7 ir labais.

Windows 10 lieto emociju pārņemtie ar vāju raksturu un švakām prāta spējām.

Par mēsliem tādiem kā Windows 8 un 8.1 vispār nav ko diskutēt, un kādi tur vēl Mac Os...

ezis71 15.oktobris 2017 20:17
2 1 Atbildēt

Tu jau arī īpaši gudrs neesi,īsti speci lieto Linux bet īsti windows piekritēji slavinā XP,windows 7 rij resursus.Windows 10 ir saudzīgāks ar dzelžiem un tāpēc lietoju šo operētājsistēmu bet ja man būtu vairāk zināšanas datorlietās tad noteiktu lietotu Linux,visi pasaules serveri strāda uz Linux operētājsistēmas nevis uz windows.

ezis71 15.oktobris 2017 20:33
1 1 Atbildēt

Maza piebilde,mans stacionārais dators ar Windows 10 un HDD disku ieslēdzas 25 sekundēs bet ar Linux Ubuntu bija 15 sek.,portatīvais ar SDD disku,Linux Mint-10 sekundēs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti