Kā uzlabot interneta ātrumu telefonā 6

 

Foto: iAuto.lv

Tele 2 | 21.novembris 2018 11:37

Līdz ar moderno tehnoloģiju, tīkla infrastruktūras un pakalpojumu attīstību, cilvēki arvien biežāk savā ikdienā izmanto mobilo internetu.

Internets Latvijā ir kļuvis par neatņemamu  izglītības, darba un sociālās dzīves sastāvdaļu un tā patēriņš pēdējā gada laikā audzis par vidēji 70%. Lai uzlabotu interneta lietošanas pieredzi, Gints Peičs, “Tele2” tehniskā servisa vadītājs, iesaka padomus ātrākai interneta darbībai telefonā.

Kešatmiņas iztīrīšana

Lai uzlabotu mobilā interneta lietošanas pieredzi un ātrumu, rekomendējam periodiski izdzēst kešatmiņu. Kešatmiņā tiek saglabātas iepriekš apmeklēto interneta lapu satura daļas – piemēram, attēli un video, turklāt, kad kešatmiņa ir pilna, telefona darbības ātrums ievērojami samazinās, kas rezultējas ar  lēnāku interneta ielādēšanās ātrumu un ilgāku gaidīšanas laiku, lai atvērtu mājas lapu. Iztīrīt kešatmiņā esošos datus, iespējams telefona iestatījumos (Settings).

Lieko aplikāciju izdzēšana

Pārskatot savas telefona aplikācijas, bieži ir novērojams, ka sarakstā ir aplikācijas, kuras ikdienā vairs nelietojam, taču tās joprojām ir atvērtas. Šīs aplikācijas palēnina telefona darbības ātrumu, kas ietekmē arī interneta pārlūka veiktspēju, jo aizņem telefona atlikušo operatīvo atmiņu (RAM). Respektīvi –  līdz ko programma tiek atvērta, operatīvajā atmiņā tiek apstrādāti dati no šīs programmas. Tāpēc ieteicams liekās programmas izdzēst vai arī izslēgt brīžos, kad programmu vairs nav nepieciešams lietot.  Programmu aizvēršana pēc lietošanas beigšanas nenoslogos telefona procesoru, tādējādi uzlabosies arī mobilā interneta ātrums.

Interneta piekļuves punkta pārbaudīšana

Izmantojot internetu publiskās vietās, nereti nākas novērot, ka internets kļūst lēnāks. Tādēļ, atrodoties publiskās vietās iesakām pārbaudīt, vai izmantojat mobilo internetu vai pieejamo Wi-Fi piekļuves punktu. Bieži telefona uzstādījumos ir iestatīts, lai telefons automātiski  savienotos ar tuvumā esošo Wi-Fi piekļuves punktu, taču savienojums ne vienmēr būs kvalitatīvs. Iespējams, pie konkrētā Wi-Fi piekļuves punkta ir pievienojušies vairāki lietotāji – paralēli tiek skatītas filmas, klausīta mūzika, tādējādi ievērojami samazinot kvalitatīvu interneta ātrumu. Šādos brīžos ieteicams izmantot mobilā operatora 4G savienojumu, jo tas būs ne vien ātrāks, bet arī drošāks.

Specializētu aplikāciju izmantošana, lai paātrinātu internetu

Neskatoties uz to, ka interneta ātrums ir atkarīgs no pakalpojuma nodrošinātāja, ir daudzi faktori, kurus iespējams ietekmēt, lai tie veicinātu interneta ātrumu. Ja ikdienā nākas novērot, ka interneta ātrums telefonā samazinās, iesakām apmeklēt Google Play vai App Store un lejupielādēt specializētu aplikāciju interneta paātrināšanai. Aplikācijas darbības principi ir dažādi. Viens no tiem balstās uz to, ka interneta pārlūks ir norādīts kā prioritārā aplikācija starp citām aplikācijām. Tādējādi tiek iepauzētas tās aplikācijas, kas darbojas fonā, turklāt automātiski tiek iztīra operatīvā atmiņa un kešatmiņa.

 

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 21.novembris 2018 15:08
1 4 Atbildēt

Kāda tam nozīme, aktīvi lietojot tas telefons pa pusstundu ir tukšs.

Nokia 21.novembris 2018 15:13
3 2 Atbildēt

Piedāvāju savu veco Nokia - lādēju reizi 2 nedēļās un bēdu nezinu

as 21.novembris 2018 16:37
1 1 Atbildēt

Hei, IT guru, tiešām kešatmiņas lielums palēnina interneta ātrumu??? man šķiet, ka tas ir blefs

Man mājās ar šito problēma, ka visi rādītāji, mērot ātrumu ir labi (ping, down 50, up 30), bet realitātē pat delfi citreiz "aizķeras" uz pāris sekundēm

viencexperc 21.novembris 2018 20:53
3 5 Atbildēt

Galvenais, neizmantot LMT internetu. Tad būs ātrs.

Bet ar LMT - būs tikai labāks pārklājums.... tā vismaz, viņi apgalvo.

GTD2 22.novembris 2018 17:05
5 2 Atbildēt

tieshi otradaak lmt ir vienigais kas nodrosina puslidz normalu stabilu internetu arnormalu atrumu , nesen izmeginaju tele2 svaks un gljukains, , par biti labaak neizteikties tas vispar garaam

Pļurkt 23.novembris 2018 17:00
0 2 Atbildēt

Vot nu nesaprotu kāda mārrutka pēc man būtu vajadzīgs i-neta pieslēgums mobīlajā!!

Mājās optiskais kabelis, darbā nets ar wai-fai, no darba uz mājām un atpakaļ 10 minūtes ar auto.... GPS nav vajadzīgs, un ja arī savajagās, tad manā telefunkenā tas ir par velti, bez nekādiem neta pieslēgumiem.

Klausīties MAKSAS muzonu braucot tramvajā!!?? Tak nopērc ripuli un ieraksti kopiju!! Pietiekami liela daļa telefonu atbalsta lossless formātus un nevajadzēs klausīties apgraizītās skaņas mp3 128 bitreit formātos!!

Vienīgā neta vērtība mobīlajā ir WhatsApp, bet tas ārpus mājām vai darba ne reizi nav savajadzējies!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti