iAuto.lv apskats: Samsung Galaxy S8 un Galaxy S8+ viedtālruņi (+ FOTO) 35

 

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 4.janvāris 2018 17:00

Kopš abu Samsung flagmaņu iznākšanas pagājuši jau deviņi mēneši. Vasarā šiem abiem piepulcējās vēl lielāks un dārgāks viedtālrunis – Galaxy Note 8, kam būtiskākā atšķirībā redzama izmēros. Izlaižot astotās paaudzes viedtālruņus, Samsung gājis samērā vienkāršu ceļu – šie ir trīs dažādi viedtālruņi ar teju vienādiem parametriem. Atšķiras vien ierīču un to ekrānu izmēri, pieejamās iebūvētās atmiņas daudzums un akumulatoru ietilpība. Protams arī cena. Tuvāk apskatīsim Galaxy S8 un Galaxy S8+ ierīces.

Samsung Galaxy S8 un S8+ Foto: iAuto.lv

TEHNISKIE DATI (S8/S8+)

  • Izmēri: 148.9 x 68.1 x 8 mm / 159.5 x 73.4 x 8.1 mm
  • Svars: 155 g / 173 g
  • Ekrāns: Super AMOLED kapacitatīvais skārienjutīgais ekrāns ar 16 miljoniem krāsu
  • Ekrāna izmērs: 5.8 collas /6.2 collas
  • Ekrāna izšķirtspēja: 1440 x 2960 pikseļi
  • Pikseļu blīvums: 570 ppi / 529 ppi
  • Procesors: Exynos 8895 ar astoņiem kodoliem (4x2.3 GHz & 4x1.7 GHz)
  • Video procesors: Mali-G71 MP20
  • Operatīvā atmiņa: 4 GB
  • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 256 GB
  • Kameras: Primārā - 12 MP (f/1.7, 26mm, 1/2.5", 1.4 µm, Dual Pixel PDAF), optiskā stabilizēšana, HDR, sejas atpazīšana, fāzes nobīdes autofokuss. Video - 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@240fps. Sekundārā -  MP (f/1.7, 25mm, 1/3.6", 1.22 µm), autofokuss, HDR, 1440p@30fps video.
  • Akumulators: Li-Ion 3000 mAh / Li-Ion 3500 mAh 
  • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, aptX, LE), NFC, 4G, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), USB 3.1 (Type-C 1.0), 3.5 mm audio
  • Funkcijas: acu zīlītes un pirkstu nospiedumu lasītāji, bezvadu un ātrā lādēšana, IP68 mitruma un putekļu noturība, ieliekts ekrāns, barometrs, ANT+

Vairāk nekā pusgadu pēc parādīšanās tirgū S8 un S8+ cenas ir kļuvušas zemākas - pie mobilo sakaru operatoriem S8 pieejams ap 700 EUR, bet S8+ ap 800 EUR, savukārt interneta veikalos atrodami eksemplāri, kas maksā pat zem 600 EUR.

Izskats un uzbūve

Pietiek raksturot viena tālruņa izskatu, lai raksturotu arī otru. Pēc formas tas atgādina priekšgājēju Galaxy S7, tomēr S8 viedtālruņos ir arī būtiskas izmaiņas. No priekšpuses pazuduši fiziskais un skārienjutīgie taustiņi, to vietā gandrīz pa visu virsmu stiepjas Super AMOLED displejs, kas stūros ir noapaļots un telefona malās ieliekts. Tādējādi Samsung šajā Galaxy paaudzē atteicies no Edge modeļa, jo noapaļotais ekrāns un ar to saistītās no sāniem ‘izvelkamās’ papildu izvēlnes pieejamas jau Galaxy S8 un S8+ telefonos.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

Telefona īsceļu taustiņi nu integrēti ekrānā, savukārt pirkstu nospiedumu lasītājs ir aizmugurē blakus kamerai. Droši vien atkarīgs no katra lietotāja paradumiem, kā telefons tiek turēts rokās, tomēr nav pārāk ērta darbošanās ar pirkstu nospiedumu lasītāju – mēģinot uztaustīt, var gadīties nosmērēt kameras objektīvu. Šķiet īkšķa uzlikšana uz pogas priekšējā panelī, kā tas bija Galaxy S7, ir ērtāks risinājums.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

S8 un S8+ no abām pusēm iekļauj Gorilla Glass 5 stikls, bet apkārt pa perimetru ir alumīnija josla, kurā novietoti skaļuma kontroles, ieslēgšanas slēdži, skaļruņi, USB Type-C ligzda uzlādei vai datiem, kā arī joprojām ir 3.5 mm audio ligzda. Vēl jaunums ir atsevišķs taustiņš Bixby – balss komandu asistenta palaišanai. Tomēr liela daļa lietotāju vēlētos, lai šis taustiņš būtu pielāgojams arī citām funkcijām. Bet tā nav – iestatījumos to var vien atslēgt.

It kā trieciendrošs

Ar visu to šie tālruņi ir saņēmuši IP68 sertifikātu par mitruma un putekļu izturību. Lai gan ražotāji to īpaši nerekomendē, ierīces spēj darboties ūdenī dziļāk par 1.5 metriem 30 minūšu garumā. Vairāk par S8 vai S8+ noslīcināšanu būtu jāuztraucas par to nomešanu zemē. Lai arī Gorilla Glass 5 stikls skaitās trieciendrošs, praksē tomēr ir citādi. Tik liels laukums stikla izskatās ļoti eleganti, tomēr tas nozīmē, ka, tālrunim krītot, tas visbiežāk arī piezemēsies ar stiklotu laukumu. Samsung Galaxy Care garantijas programma gan piedāvā saplēstu stikla paneli vai ekrānu nomainīt par aptuveni 50 EUR. Tomēr jāuzmanās ir, jo turot sausām vai aukstām rokām, vai cimdos, tālrunis var būt ļoti slidens – it īpaši ja, turot vienā rokā, ar tās pašas rokas īkšķi cenšamies sasniegt S8+ augšējo stūri. Ja pat stikls nesaplīsīs, noteikti paliks skrāpējumi alumīnija ietvarā.

Samsung Galaxy S8 un S8+ Foto: iAuto.lv

Šeit arī būtiskākā S8 un S8+ atšķirība – ekrāna (līdz ar to arī telefona) izmērs. Jāsaka, ka formu dēļ turēt rokās gan S8, gan S8+ ir vienlīdz patīkami, tomēr mazākais S8 ir ērtāk lietojams. Ekrānu izmēri atšķiras par 0.4 collām, kas uz papīra nešķiet daudz, tomēr ja abus telefonus noliekam blakus, tad S8+ šķiet ievērojami lielāks. Tiesa, abos telefonos izmantoti ekrāni ar vienādām izšķirtspējām, līdz ar to S8+ ir mazāks pikseļu blīvums, taču dzīvē būtiskas atšķirības tā dēļ nav. Ekrāniem ir ‘vienmēr ieslēgts’ funkcija, tādējādi nobloķētā stāvoklī uz ekrāna tiks attēlots laiks, datums un paziņojumi. Jāpiebilst, ka šādā režīmā S8 un S8+ patērē ļoti maz enerģijas.

Izmēru atšķirības arī ļāvušas S8+ aprīkot ar ietilpīgāku akumulatoru. Jau iepriekšējos modeļos Samsung Galaxy darbības laiks ar vienu uzlādi pārspēja konkurentus. Līdzīgi ir arī S8 un S8+ gadījumā – tie spēj neizslēgties pat 24 stundas, tomēr intensīvi lietojot uzlāde gan būs jāveic krietni agrāk. Taču ar ātrās uzlādes palīdzību jau pusstundas laikā iespējams tālruņa darbības spējas krietni paildzināt. Interesanti, ka enerģijas taupīšanas nolūkos iespējams samazināt ekrāna izšķirtspēju.

S8 un S8+ - starp veiktspējīgākajiem savas paaudzes telefoniem

Eiropas tirgum paredzētās ierīces aprīkotas ar Exynos 8895 astoņu kodolu procesoriem, kas modeļu izlaišanas brīdī bija vieni no veiktspējīgākajiem, kas pieejami. Dažādos veiktspējas testos abi modeļi uzrāda savstarpēji līdzīgu sniegumu, pārspējot citus Android tālruņus, bet punktos sīvi cīnoties ar Apple iPhone 7 un iPhone 7 Plus. Atsevišķās disciplīnās viens par otru ir nedaudz pārāki, bet kopumā šie ir līdzvērtīgi telefoni. Protams, jaunās paaudzes iPhone 8  un iPhone X jau ir soli priekšā, bet domājams ilgi nav jāgaida līdz nākamās paaudzes Galaxy flagmaņiem. Lai gan šodien izlaistais, rīt jau būs novecojis, S8 un S8+ gadījumā nav jāuztraucas par to, ka šie tālruņi kaut ko nespēs paveikt arī pēc, piemēram diviem gadiem. Arī iAuto.lv izmēģināšanas laikā ne mirkli nebija jāšaubās par veiktspēju vai kādām kļūdām.

Eiropai S8 un S8+ ir aprīkoti ar 64 GB iekšējo atmiņu, kas varbūt nešķiet pārāk daudz, bet paies krietns laiciņš, kamēr tā tiks piepildīta, ja vien neesat pārāk liels video filmēšanas entuziasts. Ja tomēr pietrūkst vietas, Samsung piedāvā to palielināt līdz 256 GB ar microSD atmiņas karti.

Kamera vien nedaudz uzlabota

Pat gribot ir grūti piekasīties izcili veidotam telefonam, tomēr kāds mīnuss ir atrodams. Runa ir par kameru. Nepārprotiet, Samsung Galaxy joprojām ir vienas no labākajām viedtālruņos sastopamajām kamerām. Bet tie, kas iepriekš lietojuši Galaxy S7 tālruņus, S8 modeļos īpašus uzlabojumus nejutīs. Un nejutīs tādēļ, ka galvenajai kamerai būtībā izmantota tā pati Dual-pixel tehnoloģija, kas S7 sērijā. Būtiskākais uzlabojums aizmugures kamerā ir jauns vairāku kadru attēlu procesors, kas vienlaicīgi uzņem trīs kadrus, no tiem izveidojot pēc iespējas asāku attēlu. Izmaiņas skārušas arī kameras ātrdarbību, tāpēc to kļuvis ērtāk lietot.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Kopumā Samsung piedāvā teicamu attēlu kvalitāti, kā arī RAW formāts paver plašas attēlu apstrādes iespējas. Ierīce aprīkota ar optisko attēla stabilizatoru – ja mēreni izkustēsies roka, kā tas mēdz gadīties cenšoties nospiest kameras slēdzi uz ekrāna, attēls joprojām spēs saglabāt fokusu. Video uzņemšanai tas arī palīdz, tomēr pavisam gludām kadru kustībām gan būs jālieto kāds no mūsdienās pieejamajiem papildu stabilizatoriem. Samsung Galaxy S8 un S8+ piedāvā 4k video izšķirtspēju, tiesa, kadru ātrums šādā izšķirtspējā ir vien 30 kadri sekundē. Full HD režīmā (1080p) ir 60 kadri sekundē, bet pie 720p 240 kadri sekundē.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Vairāk uzlabota priekšējā kamera – tai tagad ir 8 Megapikseļu izšķirtspēja, piedāvājot f/1.7 lēcas atvērumu. Šāds plašs atvērums sniedz iespēju uzņemt kvalitatīvākus attēlus arī slikti apgaismotā vidē. Te gan jāsaka, ka pat vislabākajām populārāko tālruņu fotokamerām vēl ir kur attīstīties, jo nakts apstākļos tās nodrošina pieņemamus, bet ne lieliskus attēlus vai video. Visbiežāk nākas saskarties ar paaugstinātu trokšņu līmeni, tādējādi zaudējot attēla asumu.

Samsung Galaxy S8/S8+ kamera Foto: iAuto.lv

Programmatūra

Galaxy S8 un S8+ darbojas ar Android  7.0 (Nougat) operētājsistēmu, un visdrīzāk tie jau ieguvuši 7.1.1 atjauninājumu. Ja salīdzina ar priekšgājēju S7, šķiet aktuālajos modeļos ir vairāk iepriekš uzstādītu lietotņu, tomēr Samsung gluži nav atgriezies pie vecajiem niķiem – pārlādēt tālruni ar lietotājiem nevajadzīgām lietotnēm. TouchWiz saskarne ir tīra, viegli uztverama un lietojama. Ņemot vērā Android platformu, saskarni dažādos veidos iespējams individualizēt pēc lietotāja vēlmēm. Mums gan neko citu neprasījās. Lielo displeju priekšrocību var izbaudīt arī lietojot Snap Window, kas ļauj uz ekrāna paralēli lietot divas lietotnes.

Savukārt Bixby digitālais asistents reaģē uz balss komandām, spējot atvērt ne vien nepieciešamo lietotni, bet pat atsevišķu lietotnes sadaļu. Tādējādi iespējams izlaist vairākus soļus, kas būtu jāveic ierastajā variantā, ievadot komandas ar pirkstu skārienjutīgā ekrāna izvēlnēs. Samsung saka, ka ‘Bixby dzīvo jūsu kamerā, galerijā un internetā, apgūst jūsu ierastās darbības, lai jums būtu pieejams attiecīgais saturs, kad vien nepieciešams.’ Šeit katra paša ziņā, kā uztvert jauno draudzeni telefonā – par spiedzi vai sekretāri. Jāpiebilst, ka komandas latviešu valodā Bixby neatpazīst, tāpēc mūsuprāt to Latvijā pārāk bieži neizmantos.

Samsung Galaxy S8+ Foto: iAuto.lv

PLUSI UN MĪNUSI

Galaxy S8 un S8+ neapšaubāmi ir vieni no labākajiem 2017. gada viedtālruņu modeļiem. Tie izskatās moderni, ir ātri un funkcionāli. Par šo ierīču cenu, kritiķu acij jābūt īpaši piekasīgai, tomēr atrast būtiskus mīnusus ir ļoti grūti. Ja piekasāmies, tad, piemēram, Bixby asistents šķiet nav radīts mūsu reģionam. Lai gan šis nav akmens vien Samsung dārziņā bet kopumā – arī Apple un Google izstrādājumi nesapratīs komandas latviešu valodā. Un tad tas pirkstu nospiedumu lasītājs – būtībā tas ir ērts veids, kā ātri un ērti atbloķēt ierīci, tomēr aktuālo Galaxy gadījumā, tas novietots visai grūti sasniedzamā vietā.

+ Ekrāna izmēri un to attiecība pret korpusu

+ Augsta ekrāna izšķirtspēja

+ Ierīču ātrdarbība

+ Darbības laiks ar vienu uzlādi

+/- Stikla korpuss ir ļoti elegants, bet viegli traumējams

+/- Lieliska kamera, tomēr gribējās sagaidīt būtiskākus uzlabojumus

- Pirkstu nospiedumu sensora atrašanās vieta

- Ir kļuvis dārgs

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 4.janvāris 2018 23:51
20 1 Atbildēt

Kad bikšu kabatā kautkas nokrikšķ tad lūdz Dievu kaut tas būtu mugurkauls nevis s8 samsungs.Remonts un s8 nav savienojami jēdzieni,teļefoņčiks vienreizējais.

viencexperc 6.janvāris 2018 19:00
11 0 Atbildēt

Ko simbolizē tā bilde ar katafalku?

To, ka, kā jau visi samsungi pēc pusotra gada izmetami miskastē?

Pļurkt 6.janvāris 2018 12:36
5 2 Atbildēt

Kas jūs tur visi katru piektdienas vakaru kodiet tā ka rāpus uz mājām jārāpo, ja jau katru 2. gadu ir jāpērk cits telefons??!!

Skatoties fotogrāfijas rakstā varu teikt, ka visās ir pamatīga krāsu kolerācijas, kuras ir tādas kā Sony telefonu modeļos 10 - 15 datu atpakaļ. Pikseļu un opciju it kā jau daudz, bet jēgas pavisam maz.

Visi man zināmie radi un es atteicās no Samsungiem un vairs par tiem negrib dzirdēt, jo diez ko tālu no remontdarbnīcas ar šamajiem aiziet nedrīkst!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti