Sony laiž klajā MASTER sērijas 4K HDR TV AF9 OLED un ZF9 LCD, kas ir mājās pieejamā attēla kvalitātes virsotne (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Sony | 2.augusts 2018 9:34

Jaunāko tehnoloģiju Sony MASTER sērijas televizori AF9 OLED un ZF9 LCD iezīmē būtisku pavērsienu centienos, lai panāktu vislabāko attēla kvalitāti mājās, uzticīgi nododot satura radītāja ieceres skatītājiem.

Sony Europe izziņojis divas jaunas televizoru sērijas, kuras abas piedāvā nepieredzētu attēla kvalitāti, izmantojot vairāku patentētu tehnoloģiju un risinājumu sniegtās priekšrocības ar nākamās paaudzes Picture Processor X1 ™ Ultimate priekšplānā. Jaunie AF9 OLED un ZF9 LCD televizori ierodas kā MASTER sērija – šo nosaukumu Sony izmanto tikai saviem augstākās kvalitātes attēla TV modeļiem. Sony mērķis ir radīt televizorus, kas ir spējīgi uzticami un pilnīgi atainot satura radītāju vīziju un, ar šo nolūku padomā, ir radīta MASTER sērija, kas nodrošina tādu attēla kvalitāti, kas tuvojas profesionāla līmeņa monitoriem, kādus izmanto kinofilmu studijās.

Ar pieredzi bagātākajiem attēla kvalitātes inženieriem izstrādājot un sekojot ļoti stingriem produktu novērtēšanas kritērijiem, Sony ar pārliecību var paziņot par to, ka MASTER sērija nodrošina visaugstāko iespējamo attēla kvalitāti, kas iespējama mājas apstākļos.

Abi - AF9 un ZF9 MASTER sērijas modeļi – ir aprīkotu ar no jauna izveidotu nākamās paaudzes X1 Ultimate attēla procesoru. Šim procesoram ir nozīmīga loma MASTER sērijas nodrošinātajā uzticamajā attēla kvalitātē.

Ilgstoši attīstot profesionālas kameras un monitorus, Sony ir nonācis pie secinājuma, ka precizitāte smalko signālu apstrādes detaļu sagatavošanā rada tūlītēju un redzamu atšķirību visā attēlā. X1 Ultimate attēlu procesors spēj gudri noteikt un analizēt katru objektu ar Sony jauno uz objektiem balstīto Super Izsķirtspēju izcilai precizitāte un detalizācijai. Tāpat arī uz objektiem balstītā HDR apstrādes sistēma ir būtiski atjaunota un ļauj katru objektu apstrādāt atsevišķi labākam attēla dziļumam, precīzākai tekstūrai un kopumā reālākam attēlam.

Sony vēsturiski allaž sadarbojies ar profesionāļiem. Sadarbojoties ar Sony Pictures Entertainment 2000.gadā tika ieviesta filmu autoru kritērijiem atbilstošs attēla režīms un vēl nesen tika izveidota HDR standartizēšana un tā ieviešana filmu radīšanā. Speciāli MASTER sērijai, sadarbībā ar Netflix, Sony ir radījusi ar “Netflix kalibrēto režīmu”. Šī īpašā funkcija tika speciāli ieviesta, lai nodrošinātu attēla kvalitāti, kas pietuvojas profesionālā monitora kvalitātei, ko references standarta nolūkā izmanto kinofilmu veidošanā. Ar vienu vienkāršu izvēlnes iestatījumu Netflix kalibrētais režīms uzticami atspoguļo krāsas un kontrastus, kas palīdz atdzīvināt stāstu un izklaidēt entuziastus, kas tagad var izbaudīt savus iecienītākos TV seriālus, dokumentālās filmas un vēl vairāk no Netflix piedāvājuma.

Tāpat arī MASTER sērija ir gatava* CalMAN®, nozares vadošajai displeja kalibrēšanas programmai no Portrait Displays. CalMAN tiek plaši izmantots kā profesionāls instruments, lai nodrošinātu televīzijas, apstrādes un pēcapstrādes profesionāļu stingro kvalitātes kritēriju ievērošanu. CalMAN novērš cīņu par attēla kvalitātes saglabāšanu visā televizora ekspluatācijas laikā.

(*CalMAN kalibrēšanas programmai jābūt uzinstalētai uz jūsu personīgā datora, nepieciešams arī modeļa ģenerators, kolorimetrs vai spektrofotometrs un jūsu televizorā uzinstalēta “CalMAN for BRAVIA” aplikācija, kas lejupielādējama Google Play.)

Inovācija TV attēlā, skaņā un dizainā

AF9 TV ir ekipēts ar Pixel Contrast Booster, kas palielina dinamisko diapazonu, paplašinot krāsu reprodukcijas laukumu ar lielu spilgtumu. Attēli tiek papildināti ar papildu detaļām un tekstūru.

Pateicoties jaunajai Acoustic Surface Audio+™ tehnoloģijai, AF9 OLED TV ir augstākā skaņas kvalitāte. Acoustic Surface™ pirmo reizi tika laista klajā pērn atzinīgi novērtētajā A1 sērijā un turpinājums sekoja šogad AF8 televizoros.

Uzlabotā Acoustic Surface Audio + ekrāna centrā ir papildu aktuators, kā arī papildu zemfrekvences skaļruņa kanāls, kas kopā veido 3,2 kanālu skaņas sistēmu. Papildu aktuators kalpo kā centrālais skaļrunis, paslēpts aiz akustiski caurlaidīgā ekrāna, kādi ir atrodami kinoteātros. Ar trim aktuatoriem un diviem sāņus vērstiem zemfrekvences skaļruņiem, AF9 rada bagātīgu skaņas laukumu, kas būtisku uzlabo skatīšanās pieredzi. AF9 ir pieejams arī centrālā skaļruņa režīms, kas ļauj Acoustic Surface Audio+ izmantot kā mājas kinozāles centrālo skaļruni.

AF9 ar OLED displeju atspoguļo meistarīgu skatīšanās un klausīšanās pieredzes saplūšanu. Un viss tas sapludināts vienā plāksnē - ekrānā, tikai ar statīvu aizmugurē, lai to noturētu. Tā korpuss ir pārklāts ar mīkstinājumu, tam ir noapaļots rāmis un ar audumu pārklāts aizmugures balsts. Šīs īpašības ļauj AF9 izveidot izteiktu vizuālu klātbūtni, vienlaicīgi arī saplūstot ar tā apkārtni.

ZF9 LCD TV jaunais X-Wide Angle nodrošina to, ka attēls saglabā kvalitāti neatkarīgi no leņķa, no kura tas tiek skatīts. Tas nodrošina plašāku skatīšanās leņķi, kas samazina krāsu maiņu, skatot ekrānu ārpus ass, lai krāsas paliktu nemainīgas, neatkarīgi no skatītāja pozīcijas. Kopā ar X-Motion Clarity ™, kas samazina kustības izplūšanu, nezaudējot ekrāna spilgtumu, tas palīdz ZF9 pārvarēt parastās problēmas, ar kurām saskaras LCD paneļi.

ZF9 malai ir melna, mirdzoša apdare, gluži kā DSLR kamerai, kas izceļas pret pārējā televizora metāla izskatu. Minimālais izskats attiecas uz balstiem, kuri ir vienkārši veidoti no alumīnija.

Gan AF9, gan ZF9 sēriju pamatā ir Android TV ™, kas ļauj izpētīt filmu, mūzikas, fotoattēlu, spēļu, meklēšanas, lietotņu un citu vidi. Balss meklēšanas funkcija ļauj ievērojami viegli atrast saturu, uzdot jautājumus un kontrolēt televizoru. Izmantojot iebūvēto Chromecast ™, jūs varat bez pūlēm nosūtīt saturu no viedtālruņa vai planšetdatora uz televizoru, bet piekļūšana pakalpojumam Google Play ™ ļauj televizorā baudīt iecienītākās filmas, TV pārraides un spēles.

MASTER sērijas pieejamība Eiropā tiks paziņota vēlāk.

MASTER sērijas AF9 (55” un 65” modeļi) 4K HDR OLED TV

•  OLED kā displeja ierīce ar Pixel Contrast Booster. OLED 8 miljoni pašizgaismojošu pikseļu un Sony oriģinālais OLED vadības panelis nodrošina ievērojami bagātinātu vizuālo pieredzi ar nepieredzētu autentisku melno krāsu un plašu skatīšanās leņķi.

•  Aprīkots ar X1™ Ultimate attēla procesoru, nodrošinot izcilu 4K HDR skatīšanās pieredzi ar sekojošajām tehnoloģijām: uz objektiem balstīta Super Izšķirtspēja, uz objektiem balstīta HDR apstrādes sistēma, Super Bit Mapping ™ 4K HDR un Dual datu bāzu apstrāde.

•  Acoustic Surface Audio+™ rada bagātīgu skaņas lauku, kas rodas no trim aktuatoriem un diviem sāņus vērstiem zemfrekvences skaļruņiem, kas būtiski uzlabo skatīšanās pieredzi.

• Aprīkots ar Netflix kalibrēto režīmu, kas satura radītāja vīziju spēj novest tieši līdz televizoram.

•   Atbalsta CalMAN profesionālā līmeņa kalibrēšanu.

•  Ar TRILUMINOS ™ displeju attēlo dzīvīgas un izvērstas krāsas un vēl vairāk uzlabo krāsu precizitāti.

• Android TV ™ ļauj izpētīt filmu, mūzikas, fotoattēlu, spēļu, meklēšanas, lietotņu pasauli. Balss meklēšana, lai atrastu saturu, uzdod jautājumus un kontrolētu televizoru. Izmantojot iebūvēto Chromecast ™, jūs varat viegli nosūtīt saturu no viedtālruņa vai planšetdatora uz televizoru. Piekļūstot pakalpojumam Google Play ™, savā televizorā varat baudīt savas iecienītākās filmas, TV pārraides un spēles.

•  Minimālisms, kas veidots ar maigumu: ekrāns ir vienota plāksne ar vienīgi atbalstu tā aizmugurē, lai to noturētu.

• Atbalstītie HDR formāti: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

MASTER sērijas ZF9 (65” un 75” modeļi) 4K HDR LCD TV

•  Aprīkots ar X1™ Ultimate attēla procesoru, nodrošinot izcilu 4K HDR skatīšanās pieredzi ar sekojošajām tehnoloģijām: uz objektiem balstīta Super Izšķirtspēja, uz objektiem balstīta HDR apstrādes sistēma, Super Bit Mapping ™ 4K HDR un Dual datu bāzu apstrāde.

•  Aprīkots ar X-Wide Angle, kas samazina krāsu maiņu, skatoties uz ekrānu no šaura leņķa. Redziet uzticamus toņus un nokrāsas, vienalga, no kuras puses raudzītos uz TV!

•  Aprīkots ar pilnīgu LED Backlight īpaši izteiktam kontrastam.

•  X-Motion Clarity ™ saglabā ātru darbību dzidru un gludu. Kustīgie attēli tiek precīzi kontrolēti, lai samazinātu izplūšanu. Pat strauji mainīgu ainu laikā attēli paliek skaidri, nezaudējot spilgtumu.

•  Aprīkots ar Netflix kalibrēto režīmu, kas satura radītāja vīziju spēj novest tieši līdz televizoram.

•  Atbalsta CalMAN profesionālā līmeņa kalibrēšanu..

•  Iekļauj X-tended Dynamic Range ™ PRO, lai iegūtu labāku kontrastu, precīzi līdzsvarojot gaismas izvadi pa visu ekrānu, aptumšojot dažus apgabalus un pastiprinot citus. Tas izstaro spilgtumu, kas ir trīs reizes lielāks par parasto LED apgaismojuma televizora spilgtumu, un tas uzlabo jebkādu avotu tuvu HDR kvalitātei ar plašāku spilgtuma diapazonu.

•  Ar TRILUMINOS ™ displeju attēlo dzīvīgas un izvērstas krāsas un vēl vairāk uzlabo krāsu precizitāti.

•  Android TV ™ ļauj izpētīt filmu, mūzikas, fotoattēlu, spēļu, meklēšanas, lietotņu pasauli. Balss meklēšana, lai atrastu saturu, uzdod jautājumus un kontrolētu televizoru. Izmantojot iebūvēto Chromecast ™, jūs varat viegli nosūtīt saturu no viedtālruņa vai planšetdatora uz televizoru. Piekļūstot pakalpojumam Google Play ™, savā televizorā varat baudīt savas iecienītākās filmas, TV pārraides un spēles.

•      Atbalstītie HDR formāti: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti