Ķīnas pārstāvji vēlas investēt Latvijas transporta infrastruktūrā 1

 
3.jūlijs 2008 11:07

Šā gada 2. jūlijā Ķīnas attīstības bankas pārstāvji tikās ar Satiksmes ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu sadarbības iespējas investīcijām transporta infrastruktūrā Latvijā.

Ķīnas attīstības bankas pārstāvji vizītes laikā pauda ieinteresētību sniegt ilgtermiņa investīcijas Latvijas transporta infrastruktūrā. Vecākais starptautiskās sadarbības komisārs Zengs Huans izteica gandarījumu par Ķīnas un Latvijas draudzīgajām attiecībām, kas paver iespējas auglīgai sadarbībai perspektīvā.

Satiksmes ministra padomnieks Georgs Lansmanis pasvītroja, ka Latvijas ostām ir nepieciešami investori, lai nodrošinātu valsts plānus konteinerkravu tranzīta palielināšanā. „Svarīgi piesaistīt investoru, kas var nodrošināt gan finansējumu terminālu un nepieciešamās infrastruktūras izveidei, gan pieaugošus kravu apjomus un jaunas pārvadājumu līnijas,” teica Lansmanis.

Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonas pasākuma laikā informēja par vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem Latvijā, akcentējot plānotos Valsts un privātās partnerības projektus, piemēram, „Rīgas apvedceļš – Sēnīte” būvniecība.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka transporta nozarē Latvijā nākotnē būs ievērojami vairāk infrastruktūras projektu, kur tiks piesaistītas privātās investīcijas, kā arī atzina, ka tranzīta attīstības iespējas ir lielā mērā atkarīgas gan no Latvijas, gan no Ķīnas loģistikas uzņēmējiem, kas spēs vienoties par Ķīnas kravu tranzītu caur Latviju.

Ķīnas attīstības banka finansē virkni lielu investīciju projektu daudzās ārvalstīs. Ar tās investīcijām ir uzbūvēts Pekinas lidostas jaunais termināls.

Ķīnas bankas pārstāvji izrādīja interesi investēt ostu, lidostu un dzelzceļa infrastruktūrā Latvijā, kā arī sniegt informāciju saviem partneriem par sadarbības iespējām.
 
Visi komentāri
 
258974. viesis 3.jūlijs 2008 14:00
0 0 Atbildēt

Moska ari tiltu mums uzbuves pa 500mlj USD nevis ka m usejie....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti