«Autocross Team Latvia» pārceļas uz Čehiju

 
4.jūlijs 2008 12:20

„Autocross Team Latvia” komanda šajā nedēļas nogalē aizvadīs Eiropas autokrosa čempionāta piekto posmu Čehijā, Novapakas trasē. Uz starta stāsies Jānis Boks bagiju D-3A klasē, Jānis Bogdanovičs un Aldis Zēbergs D-1 kategorijā.

Sportisti ir labā noskaņojumā, jo aizvadītajā nedēļas nogalē čempionāta ceturtajā posmā Vācijā Aldis Zēbergs guva otro vietu. Tajā pašā laikā visus Latvijas sportistus gaida dramatiska cīņa gan ar konkurentiem, gan tehniku.

Novapakas posms patīkami šokējis ar pamatīgu dalībnieku skaitu. Jāņa Boka D-3A klasē pieteikušies gandrīz 50 dalībnieku, aptuveni tikpat arī otrā bagiju klasē D-3, bet Jāņa Bogdanoviča un Alda Zēberga D-1 klasē – 30 sportisti. Rīkotāji pat speciāli trases tuvumā izveidojuši otru dalībnieku nometni, jo ar vienu izrādījies par maz! Tas nozīmē, ka netiks piedota neviena kļūda – ne tehniska, ne sportiska. Pretējā gadījumā cerību iekļūt klašu A finālos, kuros startē desmit dalībnieki, nav.

Taču tieši tehnikas problēmas „Autocross Team Latvia” pārstāvjiem rada lielākos sarežģījumus šā gada Eiropas čempionāta sezonā. Komandas biedri kooperējušies arī pirms šīs sacensības – Jāņa Boka komanda no Latvijas uz Čehiju nogādā Jāņa Bogdanoviča mašīnas ātrumkārbu, kas pēc Vācijas posma tika nosūtīta uz remontu. Iepriekšējo divu posmu tehnikas defekti – motora problēmas Bauskā un ātrumkārbas bojājumi Vācijā – Bogdanoviču no kopvērtējuma ceturtās vietas nosvieduši uz astoto.

Aldis Zēbergs pēc lieliskās otrās vietas pirms nedēļas Zēlovas trasē sacīja: „Noteikti par šo sacensību un manu iespēju braukt jāpasakās maniem senajiem atbalstītājiem Igoram Skokam un Olafam Berķim! Sacensībā kvalificējos startam A finālā no piektās vietas, taču izdevās labs starts un pirmajā aplī biju trijniekā. Uz brīdi biju iespiests starp Tomašu Karai un Nerjusu Naujokaiti – gandrīz kā spīlēs. Taču trases konfigurācijas dēļ Naujokaitim bija jāatlaiž mūs abus, jo līkumā visiem vietas nepietika. Braucu aiz čeha Vāclava Fejfāra un Karai, kad pēkšņi Fejfārs sagriezās un palika viena no pēdējām vietām, finišējot astotais. Liekas, vecmeistars kļūdījās ar riepu izvēli, ko veicināja izmaiņas trases segumā. Es nonācu otrajā vietā. Redzēju, ka aizmugurē cīnās pērnā gada čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji Naujokaitis un krievs Aleksandrs Kvašņins, taču man viņi netraucēja, tāpēc braucu mierīgi. Ar acs kaktiņu pamanīju, ka Naujokaitis zaudējis pozīciju Kvašņinam, kas nozīmēja, ka čempionāta līderis nokritis uz ceturto vietu. Šis ir labs panākums un stimuls gan man, gan citiem Latvijas sportistiem atgūties no tehnikas problēmu radītās emocionālās spriedzes.”

Sestdien Novapakā sportisti aizvadīs treniņus, laika kontroles braucienus un pirmo kvalifikācijas sēriju. Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas sērijas un finālbraucieni. Informāciju par notikumiem Eiropas čempionāta posmā Čehijā varēsiet iegūt www.autocross.lv.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti