Autorallijā «Kurzeme 2008» uzvar Vasaraudzis un Spredzis 4

 
7.jūlijs 2008 9:58

„LMT” Latvijas autorallija čempionāta ceturtajā un priekšpēdējā posmā uzvar „Skandi Auto Rallija komandas” ekipāža Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis, kas visas sacensības laikā stabili saglabā līderpozīcijas un uzrāda labākos laikus astoņos no desmit ātrumposmiem.

Anulē Jāņa Vorobjova un Anda Neikšāna ekipāžu uzrādītos rezultātus
Pēc pēdējā ātrumposma Tehniskā komisija nolēma veikt trīs vadošo ekipāžu automašīnu tehnisko pārbaudi, kā rezultātā Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda („SEB Līzings Rallija komanda”) un Anda Neikšāna/ Pētera Dzirkaļa (LMT rallija komanda) automašīnām tika konstatēta netabilstība FIA noteikumiem. Žurijas komisija nolēma anulēt abu ekipāžu uzrādītos rezultātus.

Autorallija „Kurzeme” kopvērtējumā otrajā pozīcijā un 1. vietā N4 klasē Aivis Egle/Mārtiņš Jerumanis (RAMI R-evolution Racing). Trešie kopējā ieskaitē, bet otrie N4 grupā Mārtiņš Būčiņš/Renārs Francis (Parex Līzings Rally Team).

Trešie N4 grupā lietuvieši Vytautas Švedas/ Žilvinas Sakalauskas , kas šajās sacensībās pārstāvēja Talsu rallija komandu.

Lai arī rallijs „Kurzeme” bija LMT Latvijas autolrallija čempionāta priekšpēdējais posms tas neienesa lielāku skaidrība par šā gada čempioniem, N4 grupā jau noteikti. Intriga pirms rallija „Latvija”  ir liela.

Kā atzina rallija „Kurzeme’2008” organizators Dāvis Kalniņš, rallijs ir noritējis veiksmīgi un viss ir labi, kas labi beidzies. Rallijs ir skatāms sporta veids, ne velti tik daudz cilvēki dodas ātrumposmos, lai arī putekļu mākonī sekotu līdzi savu favorītu sniegumam, tomēr ne mirkli nedrīkst aizmirst par drošību. Dāvis Kalniņš arī uzsvēra, ka drošības lentas brīdina par pastiprinātas bīstamības zonām, tomēr nevar aizsargāt pret negaidītiem notikumie, kas rallijā ir iespējami.

Dāvis Kalniņš saka lielu paldies  Liepājai un liepājniekiem, kas ļāva rallija svētkiem ienākt pašā pilsētas centrā. Rallija kulminācija – ātrumpoms vecpilsētas ielās bija uzdrīkstēšanās, kas sevi attaisnoja. Kalniņš arī norāda, ka nav iespējams noorganizēt ātrumposmu neierobežojot teritoriju un nosakot transporta plūsmas pārtraukumus. Liepājas ātrumposms bija interesnats,skatāms un pierādīja, ka arī Liepājā tāpat kā Talsos, Cēsīs un Jūrmalā var notikt pilsētas centrā.

Rallija „Kurzeme” rezultāti:

Absolūtā ieskaite
1. Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis   1:08:35.51
(“Skandi Auto Rallija komanda”, Mitsubishi WRC)

2. Aivis Egle/ Mārtiņš Jerums
(“Rami R-evolution”, Mitsubishi EVO IX ) +2:08.38

3. Mārtiņš Būčiņš /Renārs Francis
(Parex Līzings Rally Team) +2:32.01

4. Vytautas Švedas/ Žilvinas Sakalauskas
(Talsu Rallija Komanda) +2:42.38

5. Māris Neikšāns/ Gundars Kreilis
(LMT Rallija komanda) +3:09.57

6. Aldis Pīlēns/Miķelis Mežaks
( ERGO Rally team) +3:30.57
 
Visi komentāri
 
259085. viesis 7.jūlijs 2008 10:42
0 0 Atbildēt

Vot šitais ir ppec... Turbīnas stiprinājumu skrūves neatbilst FIA noteikumiem... Drīz jau piesiesies arī par nepareizu gaisu riepās!

259093. viesis 7.jūlijs 2008 13:48
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka preses relīzi veidoja kārtējais "izglītotais" žurnālists. Rallijā Kurzeme 2008 nebija absolūtās ieskaites!

259100. viesis 7.jūlijs 2008 15:09
0 0 Atbildēt

Ar wrc tikai astoņos posmos no desmit labākie laiki, laikam Skandi Auto galvenais ir uzvarēt N4 klasi.

P.S. Žūrijas komisija gribēja parādīt savu varenību?

259118. viesis 7.jūlijs 2008 20:17
0 0 Atbildēt

Caune profesionāli izvairās no kūleņa:

modris.net/LabiKaTaa

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti