«Renault Koleos» tagad nopērkams arī Latvijā 8

 
7.jūlijs 2008 11:23

Renault jaunievedums – 4X4 apvidus auto Koleos – pirmoreiz plašākai publikai tika prezentēts 2008.gada Ženēvas motoršovā, savukārt Latvijā oficiālā Koleos prezentācija risinājās pagājušajā nedēļā golfa klubā Viesturi.

Parketnieks Koleos tagad nopērkams arī Latvijā pie Renault dīleriem „Mūsa Motors Rīga” un „Euro Auto”, un tā cena sākot no 13 690 latiem. Jāatzīmē, ka Koleos ir Renault un Nissan sadarbības produkts, un tas tiek ražots Renault Samsung Motors rūpnīcā Korejā.



Moderna un īpaši efektīva pilnpiedziņas sistēma

Koleos ir tapis Renault un Nissan alianses ietvaros, tāpēc tieši Nissan X-trail ir uzskatāms par jaunā Renault parketnieka vecāko brāli – abām automašīnām ir izmantota viena un tā pati bāze. Koleos ir aprīkots ar modernāko 4x4-i atslēdzamu automātisku pilnpiedziņas sistēmu – vadītājs var ar pārslēga palīdzību izvēlēties kādu no režīmiem – priekšpiedziņu, automātisku pilnpiedziņu vai pastāvīgu pilnpiedziņu. Bez tam Koleos ir aprīkots arī ar modernākajām 4x4 automašīnu palīgsistēmām, tādām, kā „Hill-Start-Assist” – tā palīdz uzsākt braukšanu pret kalnu, novēršot automašīnas ripošanu atpakaļ un „Hill-Descent-Control” – tā palīdz uzturēt nemainīgu ātrumu (7km/h) braucot lejup pa kalnu, tajā skaitā arī atpakaļgaitā.

Ērts un praktisks

Renault Koleos izmēri (garums ir 4,52m, platums – 1,85m) šo auto padara ērtu ne tikai braukšanai pa lauku ceļiem, bet arī pilsētas ielās. Ārējais dizains veidots tā, lai tas būtu elegants, robusts un izturīgs. Papildu uzmanība veltīta arī iekšējā dizaina izstrādei – tas veidots vienkāršs un gaumīgs. Rādītāji mērinstrumentu panelī izkārtoti tā, lai autovadītājam viss būtu ērti sasniedzams, un nekas nenovērstu viņa uzmanību no braukšanas.



Auto aprīkots siltuma un klimata kontroles sistēmām, navigācijas sistēmu, „hands free” telefona aparatūru, hands-free vadības karti, automātisku stāvbremzi, parkošanās sensoriem u.c. braukšanas komfortu un drošību papildinošām ierīcēm. Navigācijas, audio sistēmas un hands free telefona kontroles mehānismi ir iemontēti vai nu stūrē, vai uz mērinstrumentu paneļa tur, kur tie vadītājam ir viegli aizsniedzami.

Jauno Renault Koleos raksturo arī tā ievērojamā ietilpība – bagāžas nodalījumā, neatliecot sēdvietas, iespējams ievietot līdz 1,07 metriem garus priekšmetus, un tā ietilpība ir 450 dm3.  Noliecot sēdvietas, šī auto ietilpība palielinās līdz 1380 dm3, un tajā iespējams ievietot pat 2,60 metrus garus priekšmetus.

Modernākās drošības sistēmas

Viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, ko ievēro Renault, radot auto, ir drošības standarti. Renault jau 8 modeļi Euro NCAP pasīvās drošības testos uzrādījuši augstāko vērtējumu – piecas zvaigznes – tas ir vairāk nekā jebkuram citam ražotājam. Arī Koleos, līdzīgi citiem Renault modeļiem, ir aprīkots ar Renault jau ierastajām drošības konstrukcijām un sistēmām (piemēram, ABS, EPS, vairāki drošības spilveni utt.), ko papildina modernākie un jaunākie tehnoloģiskie risinājumi šajā jomā. 

Jaunākās paaudzes dzinēji

Jaunais Renault Koleos būs pieejams gan ar dīzeļa, gan benzīna dzinējiem. Jaunākās paaudzes 2.0 dCi Euro 4 dīzeļdzinējs (MR9) ir pieejams divās variācijās – ar 110kW (150 zs) jaudu un 127kW (175 zs) jaudu. Ar šo dzinēju jau aprīkoti tādi modeļi kā Renault Megane, Nissan Qashqai, jaunais X-Trail, Renault Laguna, Renault Scenic, Renault Espace, Renault Vel Satis, kā arī Renault Samsung Motors QM5. Šī dzinēja griezes moments atkarībā no tā versijas ir 320 vai 360 Nm.
Renault Koleos pieejams arī ar 2.5l Euro 4 benzīna dzinēju, kura jauda ir 126 kW (170 zs) un griezes moments 226 Nm.

Radot Renault Koleos, papildu uzmanība veltīta tam, lai novērstu dažādu mehānisko un dzinēja trokšņu esamību.
 
Visi komentāri
 
259086. viesis 7.jūlijs 2008 11:34
0 0 Atbildēt

Kāpēc jāpērk klons fraņču un korejiešu mistrojumā, ja var nopirkt orģinālu japāņu- xtrail vai qashqai ?

259098. viesis 7.jūlijs 2008 14:59
0 0 Atbildēt

Jā, protams, tūlīt vēl būs desmitiem komentāru par to, ka aizmugure no x6, bet priekša no Landcruiser.... so what? tagad visi auto +/- līdzīgi.

P.S. neaizstāvu šo Reni, vnk ir jau apnikušas šīs mūžīgās salīdzināšanas.... peace ;)

259101. viesis 7.jūlijs 2008 15:11
0 0 Atbildēt

Renault KALOS - pareizais nosaukums))))))

259108. viesis 7.jūlijs 2008 16:08
0 0 Atbildēt

Diezgan neglīts :)

259112. viesis 7.jūlijs 2008 17:30
0 0 Atbildēt

Tiešām neko pārāk smuks viņš neizskatās, vismaz no šīm bildēm. Citādi - laminātnieks vulgaris, cena patīkama (ja tā bāze nav bez AC un el. logiem, kā mēdz būt vēl aizvien), gan jau drīz Rīgas blondīnes rullēs jamos kā prieks.

259117. viesis 7.jūlijs 2008 19:42
0 0 Atbildēt

Atļaušos apšaubīt to "moderno un īpaši efektīvo" parketnieka piedziņu :) Cik tizla ir tā automātiskā pakaļas pieslēgšanās, ir sanācis izmēģināt ar līdzīgu kasti.

259120. viesis 7.jūlijs 2008 20:59
0 0 Atbildēt

Tas ir uz Scenic bāzes uzveidots Džipiņš, tikai krietni labāk nopakots un uzlabots!

263337. viesis 30.oktobris 2008 1:49
0 0 Atbildēt

bet kurs var pateikt kaa irar to automātisko rokas bremzi vai taa necaaree un ttt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti