Ļaus atvērt autoskolas bez licences 3

 
8.jūlijs 2008 9:00

Komersantam, kas sniedz transportlīdzekļu vadītāju apmācību pakalpojumus, turpmāk vairs nevajadzēs licenci un braukšanas instruktori tiks piesaistīti autoskolām.

To paredz pirmdien, 7. jūlijā valdības sēdē izskatītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Grozījumu mērķis ir nodrošināt kvalitatīvāku transporta līdzekļu vadītāju apmācību, nosakot, ka autoskolas ir atbildīgas par visu apmācību procesu kopumā, kā arī vienkāršot uzņēmēju saikni ar valsts institūcijām.

Ar šiem grozījumiem tiks samazināts administratīvais slogs - vairs nebūs nepieciešams licencēšanas process. Citas procedūras, piemēram, uzraudzība no VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” un Valsts tehniskās aģentūras paliks nemainīgas – arī turpmāk tiks pārbaudīts komersanta telpu iekārtojums, izvērtēta konkrētās autoskolas sekmības utt. Turklāt autoskolas sekmības novērtējumā tiks iekļauti ne tikai teorētiskās apmācības rezultāti, kā tas ir pašreiz, bet arī praktiskās apmācības rezultāti.

Pēc šo Ceļu satiksmes likuma grozījumu un Ministru kabineta noteikumu pieņemšanas braukšanas apmācības instruktoriem būs jāstājas darba attiecībās ar komersantiem vai izglītības iestādēm, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu vadītāju apmācību. Pašreiz šo apmācību veic instruktori, kas pamatā ir individuālie komersanti vai pašnodarbinātās personas.

Līdz ar grozījumiem likumā iekļauts arī deleģējums Ministru kabinetam izstrādāt kārtību, kā transportlīdzekļa vadītājs iegūst un atjauno tiesības vadīt automašīnu, kārtību, kā izsniedz, apmaina un atjauno vadītāja apliecību, kā arī prasības komersantiem, izglītības iestādēm un speciālistiem, kas tajās nodrošina transportlīdzekļu vadītāju apmācību.

Grozījumi attieksies uz apmēram 160 Latvijā patlaban strādājošajām autoskolām, jaundibināmajām skolām un aptuveni 1000 instruktoriem, kas apmāca jaunos autovadītājus.

Likuma grozījumi vēl ir jāapstiprina Saeimā.

Elīna Balgalve
Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Visi komentāri
 
259151. viesis 8.jūlijs 2008 11:11
0 0 Atbildēt

Vai nav taa, ka atkal ir iziets pilns aplis? Vai jau agraak nebija taa, ka instruktori bija piesaistiiti autoskolaam? Un prieksh kam tad tikko saceltais "hajs" par fortuunas kjibeleem ar NVA apmaaciibas nodroshinaashanu un licences anuleeshanas draudiem, ja tuuliit licences nevajadzees vispaar? Nedziivojam aafrikaa...

259185. viesis 8.jūlijs 2008 17:40
0 0 Atbildēt

Aplis ir noiets-tas ir fakts.Bet ir tikai labi,ka instruktors nevarēs būt pārāk patstāvīgs kā pašlaik,jo viņu darbu ikdienā faktiski neviens " nepieskata".Tāpēc jau tie atļaujas visādas vaļības-sēž blakus kursantiem vieglā pālī,snauž utt..Un vēl moments,ka pašreiz par instruktoriem piestrādā daudzi CP darbinieki.Kad viņiem būs oficiāli jāstājas darbā autoskolā,priekšniecība to var arī neatļaut,un tas ir labi-brīvdienās vajag atpūsties,nevis pelnīt garo rubli,lai pēc tam īgnā noskaņā dotos atkal CP darbā.

259202. viesis 9.jūlijs 2008 8:39
0 0 Atbildēt

"tas ir labi-brīvdienās vajag atpūsties, nevis pelnīt garo rubli, lai pēc tam īgnā noskaņā dotos atkal CP darbā."

Tad jau instruktoriem atkal darbs pietiks :-)

P.S Vajg maksāt tādu algu, lai brīvdienās nav jāstrādā, lai būtu ar ko izdzīvot....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti