Latvian Baja: dalībnieku pieteikumu pieņemšana noslēgusies 1

 
16.jūlijs 2008 10:34

Sestdien, 19. jūnijā Madonā tiks dots starts 5. Starptautiskajam rallijreidam „Latvian Baja 2008”. Pieteikumi startam automobiļu, motociklu un kvadriciklu grupās saņemti no četru valstu pārstāvjiem.

Likumsakarīgi, ka dalībnieku kodolu veido pašmāju sportisti, bet viesi šoreiz gaidāmi no Lietuvas, Baltkrievijas un Polijas. Lietuvieši un baltkrievi ir tradicionāli „Latvian Baja“ dalībnieki, bet poļus ir izdevies ieinteresēt pirmoreiz, tādēļ dubults prieks, ka viņi ieradīsies divu ekipāžu automobiļu grupā un divu kvadraciklistu sastāvā.

T1 grupā galvenā cīņa kā allaž sagaidāma starp „Rīga RRT“ un „RE Autoklubs“ komandu dalībniekiem. „OSCar“ braucējiem būs skaitlisks pārsvars, jo „RE Autoklubs“ startam pieteicis tikai vienu „Mitsubishi“ mašīnu ar divkārtējo „Latvian Baja“ uzvarētāju Jāni Nagli pie stūres. Savukārt par dzeltenajiem sarunvalodā dēvēto „Rīga“ komandu pārstāvēs aivadītajā nedēļas nogalē Francijā veiksmīgu sacensību aivadījušais Andris Dambis, kurš kopā Kristapu Ulmi izcīnīja otro vietu „Baja de France“, nesen no supermaratona Sanktpēterburga-Pekina mājās pārbraukušie Māris Saukāns un Didzis Zariņš, kā arī vēl divas ekipāžas ar pilotiem Igoru Skoku un Andri Feldmani.

N1 grupā starp galvenajiem favorītiem jāmin Raivis Zeltiņš ar Mārtiņu Tūteru un Guntars Laugalis ar Māri Deklusu. Viņu sīvākais sāncensis vairāku aizvadīto gadu laikā – Jānis Auziņš šogad izlēmis izmēģināt laimi kvadraciklu konkurencē, kur nāksies spēkoties arī ar pagājušā gada uzvarētāju Dzintaru Krūmiņu.

Diemžēl, blīvā pamatsacensību kalendāra dēļ nav pieplūduma no enduro braucējiem, un divriteņu motociklu grupā cīņa faktiski izpaliks. Robu dalībnieku rindās noteikti ir ienesusi Dakaras rallija atcelšana un sekojošais sajukums lielāka mēroga starptautisko sacensību norisē. „Latvian Baja“ nav vienīgās sacensības, kas to izjūt. Arī „Baja de France“, kas iepriekšējos gados savāca krietni kuplāku dalībnieku skaitu, šogad startēja mazāk kā 30 automobiļi.

Neskatoties uz to, Madonā un tās apkārtnē viss ir sagatavots, lai „Latvian Baja” piecu gadu jubilejas sacīsktes tiktu aizvadītas atbilstoši FIA noteikumiem. Trase un visi sacensības apkalpojošie dienesti ir gatavībā.

Starptautiskā rallijreida “Latvian Baja”
preses dienesta vadītājs Ainārs Zariņš
 
Visi komentāri
 
259790. viesis 17.jūlijs 2008 10:21
0 0 Atbildēt

sarakstos kautkā nemana nevienu OSCAR

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti