Latvija uz pjedestāla, uzvaras Sirmacim un Aleksejevam!

 
21.jūlijs 2008 10:09

NEZ Rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Lietuvā, Vilkiču trasē Latvijas komanda izcīnīja trešo vietu, bet individuāli uzvaras guva kroskartu 125 kub. cm klases braucējs Ralfs Sirmacis un NEZ 1600 klases pilots Jānis Aleksejevs.

Sacensība notika skarbos laika apstākļos, turklāt saspringtā gaisotnē tiesnešu darbību dēļ. Vairāku vērtējumu rezultātus pētīs Latvijas Automobiļu federācijas Krosa komisija un Lietuvas sacīkstes vadības centra kļūmes, ja tādas tiks konstatētas, tiks atzīmētas NEZ Rallijkrosa padomē.

NEZ rallijkrosa čempionāta trešajā posmā NEZ 1600 klasē lielisku sniegumu demonstrēja Jānis Aleksejevs, kurš pārliecinoši uzvarēja, aiz sevis atstājot lietuvieti Virginiju Gertmonu un Latvijas sportistu Reini Safonovu, kurš arī pēc trešās vietas izcīnīšanas saglabājis čempionāta līderpozīciju. Reinis par trim punktiem apsteidz Jāni Aleksejevu, abi joprojām ir galvenie klases čempiontitula favorīti.

NEZ 2000 klasē Latvijas sportisti piedzīvoja katastrofu. Jau otro sacīksti pēc kārtas motora defekts bez kopvērtējuma punktiem atstāja Uģi Pauriņu, jau treniņos izstājās arī Jānis Olle. Līdz ar to šajā klasē Latvijas sportisti pie punktiem netika. Uzvaru guva lietuvietis Arvids Galinis, otro vietu – norvēģis Espens Husviks, trešais – pirmo divu posmu Somijā un Latvijā uzvarētājs lietuvietis Vaids Navicks. Kopvērtējuma līderis arī Lietuvas posma finālu uzsāka pirmajā vietā, taču viņu sagrieza tautietis Gintars Daugela, pārtraucot Navicka uzvaru sēriju. Navicks un Galinis izvirzījušies pārliecinošā kopvērtējuma divvadībā.

NEZ Open klasē Ilgonis Krūmiņš sīvi spēkojās ar trim Norvēģijas sportistiem, šoreiz tiem piekāpjoties – Ilgonim ceturtā vieta, bet uz pjedestāla kāpa Inge Mirsets, Oivinds Hansens un Kims Steinsholts. Krūmiņš arī pēc ceturtās vietas šajā posmā saglabā kopvērtējuma līderpozīciju. Lietuvas posmā piekto vietu guva vēl viens Latvijas braucējs Andrejs Lajevskis.

NEZ D-1 klasē finālbraucienā pirmais finišēja Ervīns Ērglis, taču Lietuvas tiesnešu kolēģijai izdevās pierādīt Latvijas sportista mašīnas neatbilstību tehniskajiem noteikumiem. Šo incidentu izskatīs Latvijas puse un secinājumus paudīs NEZ Rallijkrosa padomei.

Līdz ar Ērgļa diskvalifikāciju pie uzvaras tika lietuvietis Vitaljus Plastinins, arī pārējās pozīcijās mājinieki – Aļģis Gliks un Kazimiers Gudžjūns.

Lielisku cīņu NEZ kroskartu čempionāta otrajā posmā Vilkičos aizvadīja Latvijas braucējs Ralfs Sirmacis. 125 kub. cm klases fināla startā piekāpies spēcīgākajiem zviedru un norvēģu sportistiem Ralfs tomēr visus apsteidza un izcīnīja pirmo uzvaru savā otrajā starptautiskajā sacīkstē mūžā! Arī kopvērtējumā Sirmacis nokļuvis līderpozīcijā. Godam cīnījās arī pārējie Latvijas sportisti.

250 kub. cm klasē trešo vietu sasniedza Jānis Baumanis, kāpjot uz pjedestāla jau otro sacīksti pēc kārtas.

650 kub. cm klasē līdzīgu incidentu ar līdzīgām sekām piedzīvoja vēl viens Latvijas sportists Toms Tamovičs – pēc sadursmes ar Norvēģijas sportistu Latvijas braucējs guva tikai sesto vietu.

Tomēr, neskatoties uz dažām sportiskām neveiksmēm Latvijas kroskartu braucēju sniegums vērtējams ļoti atzinīgi. Latvijā šis uz jauniešiem tendētais autosporta veids ienāca tikai pirms pāris sezonām, taču jau šobrīd Latvijas sportisti ir gatavi cīņām ar visspēcīgākajiem kroskartu centru – Norvēģijas un Zviedrijas – sportistiem!

Informācija par sacensībām: www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti