4. un 5. oktobrī – saldais ēdiens rallija līdzjutējiem!

 
24.jūlijs 2008 9:21

„LMT” Latvijas autorallija čempionāts nonācis noslēguma fāzē – 4. un 5. oktobrī notiks seriāla pēdējais posms rallijs „Latvija 2008”. Šis būs viens no lieliskākajiem pēdējo gadu „LMT” Latvijas rallija čempionāta fināliem, jo jānoskaidro medaļnieki visās četrās klasēs un tikai vienā – A+ -- kategorijā zināmi uzvarētāji vēl pirms izšķirošās sacīkstes.

Latvijas kausu A+ klasē jau priekšlaicīgi nodrošinājusi Ivara Vasaraudža/Valda Spredža („Skandi Auto Rallija komanda”) ekipāža, kuras uzvaras trijos posmos pēc kārtas likušas kapitulēt pārējiem Latvijas kausa pretendentiem. Toties Latvijas kausa otrās un trešās vietas sadale būs aizraujoša – uz kopvērtējuma vadošā trijnieka pozīcijām pretendē vismaz trīs ekipāžas ar pilotiem Kasparu Šimkus, Aleksandru Gorelovu un Uldi Sesku.

„LMT” Latvijas čempionāta N3 klasē līdzjutēji un rallija pazinēji ir iespējamā pārsteiguma priekšā. Uldis Briedis/Monvīds Austrums, kuri vēl sezonas sākumā kā ekipāža daudziem šķita mazpazīstama čempionāta debitante, kļuvusi par līderi kopvērtējumā pirms pēdējā posma, aiz sevis atstājot vairākus favorītus, to skaitā pēdējo gadu čempionus Danu Lešču/Jāni Vīksnu („Bensons Honda Racing”). Brieža/Austruma vienības pārsvars ir salīdzinoši drošs. Pat, ja favorīti Leščs/Vīksna uzvarēs rallijā „Latvija 2008”, Briedim/Austrumam pietiktu ar ceturto vietu, lai kļūtu par Latvijas čempioniem. Tajā pašā laikā matemātiski N3 klasē uz čempiontitulu pretendē ne tikai Briedis/Austrums un Leščs/Vīksna, bet arī Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („Auto Stils Rally Team”) un Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols („Liepājas Rallija komanda”). Tiesa, pēdējo divu ekipāžu uzvara čempionātā iespējama dramatiskas apstākļu sakritības rezultātā.

Latvijas kausa 2WD+ klasē izšķirsies, vai par kopvērtējuma uzvarētājiem kļūs Arta Štrausa/Raimonda Tihonova („Bensons Honda Racing”), vai Viestura Tilgasa/Modra Žeimuta ekipāža. Vienības kopvērtējumā šķir tikai trīs punkti. Favorītu lomā ir līderi Štrauss/Tihonovs. Viņi šķiet soli priekšā tehnikas aprīkojuma ziņā, turklāt, pat, ja Tilgass/Žeimuts izcīna uzvaru „LMT” Latvijas čempionāta pēdējā posmā, Štrausam/Tihonovam pietiek ar otro vietu, lai iegūtu Latvijas kausu savā īpašumā.

Īpašu intrigu sagādā prestižā N4 klase. Pēc uzvaras rallijā „Kurzeme 2008” čempionāta vadībā nonākusi Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma („RAMI R-evolution Racing”) ekipāža. Taču tikai par punktu šim duetam piekāpjas Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda („SEB Līzings Rallija komanda”) ekipāža, bet par diviem – Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala („LMT Rallija komanda”) vienība. Šobrīd statistika rāda, ka neviena cita ekipāža vairs nevar iesaistīties Latvijas čempiontitula sadalē, taču ar šo trīs grandu spēkošanos līdzjutējiem varētu pilnībā pietikt, lai gūtu spilgtas emocijas!

Jāpiebilst, ka situāciju „LMT” autorallija čempionāta kopvērtējumā ievērojami izmainīja Vorobjova/Ervalda un Neikšāna/Dzirkala izslēgšana no sacensībām rallijā „Kurzeme”. Abas vienības iesniedza apelāciju pret šādu spriedumu. Taču 21. jūlijā apelācijas izskatīšanas komisija, kuras sastāvā bija Lietuvas, Somijas un Latvijas speciālisti, rallija „Kurzeme” komisāru žūrijas lēmumu atstāja spēkā.

„LMT” Latvijas autorallija čempionāta pēdējais posms rallijs „Latvija 2008” norisināsies 4. un 5. oktobrī. Rīkotāji sola vēl nebijušus pārsteigumus gan līdzjutējiem, gan galvenajiem aktieriem rallija izrādē – sportistiem!

„LMT” Latvijas čempionāta un kausa izcīņas kopvērtējums pirms 5. posma
N4
1. Aivis Egle/Mārtiņš Jerums („RAMI R-evolution Racing”) 29
2. Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds („SEB Līzings Rallija komanda”) 28
3. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals („LMT Rallija komanda”) 27
4. Māris Neikšāns/Gundars Kreilis („LMT Rallija komanda”) 16
5. Mārtiņš Būčiņš/Renārs Francis („Parex Līzings Rally Team”) 13
6. Aldis Pīlēns/Miķelis Mežaks („ERGO Rally Team”) 10
N3
1. Uldis Briedis/Monvīds Austrums (ind.) 29
2. Dans Leščs/Jānis Vīksna („Bensons Honda Racing”) 22
3. Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („AutoStils Rally Team”) 19
4. Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols („Liepājas Rallija komanda”) 18
5. Arvis Vecvagars/Ainārs Šusts, Ainārs Kalniņš (ind.) 15
6. Gatis Vecvagars/Ainārs Kalniņš („Mūsa Motors Rīga”) 14
A+
1. Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis („Skandi Auto Rallija komanda”) 33
2. Kaspars Šimkus/Armands Šimkus („Subaru Rally Team Latvia”) 19
3. Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins („VeGa Sports”) 16
4. Ainārs Igaveņš/Gatis Cimdiņš, Uldis Znotiņš („AutoStils Rally Team”) 14
5. Uldis Sesks/Anete Seska („Liepājas Rallija komanda”) 14
6. Elviss Hermanis/Intars Šulcs („Talsu Rallija komanda”) 12
2WD+
1. Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs („Bensons Honda Racing”) 35
2. Viesturs Tilgass/Modris Žeimuts (ind.) 32
3. Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (ind.) 23
4. Gintars Ozoliņš/Māris Spēlmanis (ind.) 11
5. Ivars Norberts/Guntars Zicāns (ind.) 8
6. Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis (ind.) 6
Komandas
1. „Bensons Honda Racing” 52
2. „Skandi Auto Rallija komanda” 39
2. „LMT Rallija komanda” 34
4. „SEB Līzings Rallija komanda” 23
5. „RAMI R-evolution Racing” 23
6. „Liepājas Rallija komanda” 16
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti